Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
1.3.2 Αγορά Μορφές αγοράς Παπαδοπούλου Άννα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ.
ΠΡΟΪΟΝ III Φαίδων Θεοφανίδης
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Msc Αντωνία Μανιάτη.
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
Τεχνολογικές Ενότητες
Ερωτήσεις Televoting 9 th HealthWorld 21/4/2010. Α – Β Γ Την περίοδο η απασχόληση στις φαρμακευτικές.
Παπαδοπούλου Άννα(από το βιβλίο τεχνολογίας Α΄ΗΛΙΑΔΗΣ-ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ)
1o ΕΠΑ.Λ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Όλγα Πατραμάνη Η τουριστική αγορά.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
1.2 ΠΑΡΑΓΩΓΗ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
1.3 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
Βασικές Οικονομικές Έννοιες
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Η επιχείρηση διαφέρει από τις άλλες παραγωγικές μονάδες γιατί: β) παράγει προϊόντα που τα διαθέτει έναντι μιας αξίας ανταλλαγής α) παράγει προϊόντα που.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (ΚΕΦ. 1) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.
Προϊόντα ή Οικονομικά Αγαθά
3ο ΓΕΛ Κορίνθου (Ασημακόπουλος Γ. ΠΕ 09 - Μπόγια Π. ΠΕ 10) 5.1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ανταλλακτική αξία ενός αγαθού είναι οι μονάδες ενός αλλού.
ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ Abraham Maslow
1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Τεχνολογία ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Β3΄
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Μια περιεκτική πρόταση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Σταμάτης Παλαιοκρασάς (Σεπτέμβριος 2005)
ΑΝΑΓΚΕΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1 Μικροοικονομική Ενότητα 2 : Οικονομική σκέψη Καραμάνης Κωνσταντίνος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Σιδηροπούλου Κική,Σαββίδου Γιώτα Τμήμα Α’5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Oικονομικοί πόροι Oικονομικοί πόροι Oι οικονομικοί πόροι είναι οι εξής Oι οικονομικοί πόροι είναι.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
Mάθημα 2ο Η ανάπτυξη των ΜΜΕ. Από την Επικοινωνία στα μαζικά Μέσα Ο όρος «μέσα μαζικής επικοινωνίας» αναφέρεται σε μέσα που έχουν οργανωθεί για να μεταδίδουν.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΣΜΟΣ α.Σ - β.Σ - γ.Λ - δ.Σ - ε.Λ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΣΜΟΣ 1.β – 2.α – 3.β – 4.β – 5.α – 6.α – 7.β – 8.α – 9.β – 10.β.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Νομική Πληροφορική Δρ. Δαμιανός Σακάς.
«Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης» Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ορισμός και σημασία της τεχνολογίας
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η έννοια της επιχείρησης
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Διαχείριση των περιορισμών
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Λογιςτικη κοςτους ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΑ.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.2 Ο οικονομικός ρόλος της οικογένειας
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ECOLABEL
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου Τα Αγαθά Οδυσσέας Κοψιδάς

Στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι επιβιώνουν όταν καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως είναι: Η τροφή Η στέγη Η ένδυση

Κοινωνικές ανάγκες (π.χ. φιλία, σχέσεις) Εκτός όμως από τις βασικές τους ανάγκες έχουν και μη υλικές ανάγκες που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, όπως είναι οι: Κοινωνικές ανάγκες (π.χ. φιλία, σχέσεις) Ανάγκες για υγεία (π.χ. ιατρική περίθαλψη) Ανάγκες για εκπαίδευση Ανάγκες για ενημέρωση Ανάγκες για ψυχαγωγία Εγωιστικές ανάγκες (π.χ. αναγνώριση, κύρος, επιτυχία, σεβασμός, εκτίμηση)

Τα μέσα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων ονομάζονται αγαθά. Τα αγαθά Τα μέσα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων ονομάζονται αγαθά.

Είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας του ανθρώπου Οικονομικά αγαθά Είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας του ανθρώπου Βρίσκονται σε περιορισμένες ποσότητες Αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου σε είδος και ποσότητα, εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας Διακρίνονται σε αγαθά: Πρώτης ανάγκης, π.χ. τρόφιμα, φάρμακα κ.α. Πολυτελείας, π.χ. αρώματα, κοσμήματα κ.α.

Δημόσια – ιδιωτικά αγαθά Δημόσια αγαθά είναι όσα διαθέτει το κράτος στους πολίτες (π.χ. σχολεία, πάρκα κ.α.) και τα απολαμβάνουν όλοι χωρίς πληρωμή. Ιδιωτικά αγαθά είναι όσα αποκτά κάποιος με πληρωμή για να καλύψει τις ατομικές του ανάγκες.

Διαρκή – αναλώσιμα αγαθά Διαρκή προϊόντα είναι όσα χρησιμοποιούνται πολλές φορές για τον ίδιο σκοπό, π.χ. ηλεκτρικές συσκευές. Αναλώσιμα είναι όσα χρησιμοποιούνται μία μόνο φορά για το σκοπό που προορίζονται, π.χ. τρόφιμα.

Τελικά – ενδιάμεσα αγαθά Τελικά είναι όσα χρησιμοποιούνται άμεσα δίχως παραπέρα επεξεργασία, π.χ. το ψωμί. Ενδιάμεσα είναι όσα χρησιμοποιούνται για επιπλέον επεξεργασία ενός προϊόντος π.χ. το αλεύρι.

Υποκατάστατα αγαθά Όσα μπορούν να ικανοποιήσουν στον ίδιο βαθμό την ίδια ανάγκη με κάποιο άλλο αγαθό, π.χ. φρέσκο βούτυρο και μαργαρίνη.

Συμπληρωματικά αγαθά Όσα αγαθά χρησιμοποιούνται μαζί, ώστε να ικανοποιηθεί μια ανάγκη του ανθρώπου, π.χ. το αυτοκίνητο και η βενζίνη.

Τα προϊόντα Τα προϊόντα κατασκευάζονται από μηχανήματα σε μεγάλες και καλά εξοπλισμένες μονάδες. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι μεγάλος, ενώ μεγάλος είναι και ο όγκος της παραγωγής.

Τι προϊόν θα παράγει και με ποιον τρόπο (τεχνολογία) Βιομηχανική μονάδα Για να ιδρυθεί μια βιομηχανική μονάδα και η λειτουργία της να αποβεί κερδοφόρα, πρέπει να εξεταστούν και να καθοριστούν τα εξής: Τι προϊόν θα παράγει και με ποιον τρόπο (τεχνολογία) Σε ποιες ποσότητες και για ποιους θα παράγεται το αγαθό Σε ποιο χώρο θα παράγει.

Βασικά χαρακτηριστικά κάθε σύγχρονης παραγωγικής μονάδας είναι: Η μηχανοποιημένη παραγωγή Η οργάνωση, η τυποποίηση και η ποικιλία των προϊόντων.