Ετυμολογία Το άγχος προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα «άγχω» που σημαίνει αισθάνομαι πνιγμό. Πρόκειται για: Μια φυσιολογική αντίδραση σε έναν επικείμενο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

Ζαγκλιαβός Κωνσταντίνος, Πελιβανίδης Ηλίας, Πολυχρονίδης Ιάκωβος
ΔΕΜΕΝΕΓΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Μαθητής με π.ο. στο σχολείο μας. Τα κομμάτια του πάζλ.
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Βασικεσ αρχεσ επικοινωνιακησ αγωγήσ
ΤΟ ΑΓΧΟΣ & Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ
Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ.
«ΠΙΡΠΙΡΟΥΝΑ» Πειραματισμός για τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Ιούνιος 2002.
Τεχνικές προφορικών παρουσιάσεων Εντατικά μαθήματα ΚΕΔΙΜΑ Εαρινό 2014 Δρ. Κωνσταντίνος Τσουρής
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Κατανοώντας το άγχος και το φόβο
Ευδοξία Παναγιωτίδου Ψυχολόγος Α’ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης Τρίτη,
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Η επικοινωνία στις κοινωνικές ομάδες και στην εκπαίδευση
Ζιαγκλιαβός Κωνσταντίνος, Πελοβανίδης Ηλίας, Πολυχρονίδης Ιάκωβος
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου Εισαγωγή στην τεχνική της παρουσίασης.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ Οργανωμένο από την Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης Διεθνής Οργάνωση Λεσχών.
Δεν ξεχνώ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Τα συναισθήματα :.
Όλες οι παρατηρήσεις για κάποιο άτομο περιλαμβάνουν και θετικά και αρνητικά σημεία. Σχολιάστε τη συμπεριφορά του ατόμου, όχι την εντύπωσή σας για το άτομο.
Ανάπτυξη Πρωτοτύπου Λογισμικού
ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Αρχοντάκη Στέλλα
Τεχνικές προφορικών παρουσιάσεων
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» 2008_04_18.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Εργασία Πληροφορικής Θέμα: Εκπαιδευτικό Οδοντιατρικό Ρομπότ Από τις φοιτήτριες: Αϊβάζη Χρυσοβαλάντου Λιάση Ιωάννα Λιοσάτου Ρεγγίνα Μάιος 2012.
Ψυχολογικά προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού Αγγελική Κοντόλια, Ασκούμενη κοινωνική λειτουργός.
Πανελλήνιες, Άγχος και Οικογένεια
ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Δεξιότητες παρουσιάσεων Monica Hadjichrysanthou Senior Instructor – Communication Department of Humanities.
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Καταθλιψη Λύκειο Μεσοβουνίων
Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ Οργανωμένο από την Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης Ακαδημία Λαϊονικής Επιμόρφωσης Του Π. Θέματος 117 Ελλάδος.
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
1.ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσιάσεων Δρ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΔΔΑ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Θεωρία επικοινωνίας Υπεύθυνη σεμιναρίου Δρ. Γεωργία Ψαρρά.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 4: Στρες και Στρατηγικές Αντιμετώπισης – Νοσηλευτική Φροντίδα. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής,
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
TM KEΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ. Το φυσιολογικό και το παθολογικό άγχος Το φυσιολογικό άγχος είναι μία υγιής, φυσιολογική αντίδραση που.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Δομημένη Εκπαίδευση Βασικές Αρχές
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
Τι είναι το cyber bulling.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Κλεαρχοσ σταματουλακησ Ψυχολογοσ- Life coach
Μη λεκτική επικοινωνία
Αποσυνδετικές διαταραχές
Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ετυμολογία Το άγχος προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα «άγχω» που σημαίνει αισθάνομαι πνιγμό. Πρόκειται για: Μια φυσιολογική αντίδραση σε έναν επικείμενο κίνδυνο. Έναν μηχανισμό προστασίας του ατόμου σε περιστάσεις που απαιτούν άμεση αντίδραση.

Τι είναι το άγχος? Με τον όρο άγχος εννοούμε το συναίσθημα που μπορεί να δημιουργηθεί από οποιαδήποτε κατάσταση ή σκέψη, προκαλώντας ταραχή, νευρικότητα ή θυμό. Η πηγή που οδήγησε ένα άτομο σε αυτή την κατάσταση δεν είναι απαραίτητα γνωστή και ταυτόχρονα δεν είναι υποχρεωτικά η ίδια για κάποιο άλλο άτομο.

Συμπτωματολογία του άγχους Σωματικά συμπτώματα Ταχυπαλμίες, πονοκέφαλος, δύσπνοια Συναισθηματικά συμπτώματα Υπερένταση, ανησυχία Σε επίπεδο συμπεριφοράς Επιθετικότητα, άρνηση ή αποφυγή δραστηριοτήτων

Κοινωνικό Άγχος Προέρχεται από την απαίτηση προβολής ενός ατόμου μπροστά σε κοινό, για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Πρόκειται για ένα μόνιμο αίσθημα ότι το κοινό παρακολουθεί τις κινήσεις του ομιλητή, ο οποίος θα κριθεί και θα γίνει περίγελος. Αυτός ο φόβος απόρριψης εκφράζεται ως εξής: Κοκκίνισμα προσώπου Έντονη εφίδρωση Τρέμουλο και δυσκολία στην ομιλία Σφίξιμο στο στομάχι και ναυτία

Το Άγχος ως Φαύλος Κύκλος Ο εκάστοτε ομιλητής φοβούμενος εκ των προτέρων για την εμφάνιση των προαναφερθέντων συμπτωμάτων οδηγεί τον εαυτό του σε έναν φαύλο κύκλο. Όλη αυτή η φοβία εμφάνισης των συμπτωμάτων εν τέλει πραγματοποιείται τη στιγμή της παρουσίασης. Πρόκειται για την «αυτοεκπληρούμενη προφητεία»!

Άγχος: η συνηθέστερη εκδήλωση (με διάφορους τρόπους) του οργανισμού στην περίσταση μιας ομιλίας-παρουσίασης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αφήσει κάποιος ομιλητής θετικές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είναι: Η διαχείριση του άγχους Η διαχείριση του χρόνου Η εξοικείωση με το ακροατήριο

Presentation skills Παρουσίαση είναι μια κατηγοριοποιημένη προβολή ενός θέματος σε ένα κοινό με σκοπό την ενημέρωση και την κατανόηση του. Με τον όρο “Presentation skills”, εννοούμε τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ομιλητής ώστε να παρουσιάσει ένα θέμα στο κοινό του.

Τεχνικές Ομιλίας /Πριν την ομιλία Προετοιμασία Λόγου Οργάνωση δομής Έλεγχος χρόνου Φροντίδα γλώσσας Πρόβες

Τεχνικές ομιλίας /Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης Χειρονομίες/ κίνηση σώματος Φωνή (ένταση / χρώμα / ρυθμός) Οπτική επαφή Καλή αίσθηση του χρόνου και της ροής της ομιλίας Συμμετοχή του κοινού

Interactive?

Συνομιλητές Σε περίπτωση που έχουμε συνομιλητές: Δεν διακόπτουμε ο ένας τον άλλον Δεν διορθώνουμε/ σχολιάζουμε με τρόπο υποτιμητικό Δεν στεκόμαστε ο ένας μπροστά στον άλλον

Μέθοδοι & Εργαλεία Παρουσίασης Αρίθμηση στις διαφάνειες Ποτέ εκτενές κείμενο Προοδευτική εμφάνιση των σημείων της κάθε διαφάνειας μέχρι να ολοκληρωθεί η ενότητα Μπορούν να χρησιμοποιηθούν βίντεο/εικόνες/animations και διάφορα διαδραστικά εργαλεία

lampis. pat21@gmail. com georgepanagiwtidis@gmail lampis.pat21@gmail.com georgepanagiwtidis@gmail.com ioannisanagnostis@hotmail.com