Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)
Advertisements

ΣΤΟΧΟΣ 2.1.2: Ο μαθητής να μπορεί να,
Κύκλωμα RLC Ζαχαριάδου Κατερίνα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
ΙΣΧΥΣ Η χρονική συνάρτηση της στιγμιαίας ισχύος προκύπτει από τη σχέση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ (PLCs).
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Ανόρθωση, εναλλασσόμενου ρεύματος
Τίτλος πτυχιακής εργασίας
Ο εναλλακτήρας και η αρχή λειτουργίας του
ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
Επιμέλεια παρουσίασης: Κυρισκόζογλου Ουρανία
Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ.
Ηλεκτρικές Μηχανές ΙΙ Εργαστήριο
PLC : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
αναφέρει την ανάγκη ύπαρξης των μετασχηματιστών.
Κωνσταντίνος Γάλλος (Σπουδαστής Σχολής ΗΜ&ΜΥ, ΕΜΠ)
Τρανζίστορ Ετεροεπαφών
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΗΣ M.Sc.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Άσκηση 1 η Ένας κινητήρας συνεχούς ρεύματος έχει ονομαστική ισχύ, ρεύμα και τάση 30hp, 110 A και 240V αντίστοιχα. Η ονομαστική.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ #2
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Η Συνολική Τάση εξ’ επαγωγής (Ηλεκτρεγερτική Δύναμη) του συνόλου των τυλιγμάτων μιας μηχανής συνεχούς ρεύματος ισούται με: C – Μια σταθερά διαφορετική.
Γενικά για τα τρανζίστορ ισχύος IGBT Τα τρανζίστορ (transistors) ισχύος είναι ημιαγωγικά στοιχεία, τα οποία διαχειρίζονται μεγάλη ισχύ (μεγάλη τάση και.
Μάθημα 2 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ Σ.Ρ. Πέτρος Μανουσαρίδης Επιβλέπων: Δρ. Δημήτριος Καλπακτσόγλου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Χρήση οργάνων μέτρησης Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ηλεκτρικές Μηχανές ΙΙ Ενότητα 9: Μέθοδοι Εκκίνησης Μονοφασικών Κινητήρων Ηρακλής.
Όνομα: Σεβδαλής Κυριάκος
Ξεκίνημα ηλεκτροκινητήρα με σύστημα Αστερο-Τριγώνου (Υ-Δ) για εκκίνηση
Ηλεκτρικός Κινητήρας Βαγγέλης Ηλιάδης.
ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
Εκκίνηση με ομαλό εκκινητή
Μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος
Πτυχιακή Εργασία: Γκεριτζής Σταύρος (2315) Τσακαλάκης Απόστολος (1416)
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να,
Ηλεκτρονικός Αντιστροφέας Ισχύος Μονοφασικός Αντιστροφέας με Θυρίστορ
Ηλεκτρονικά Ισχύος Κωνσταντίνος Γεωργάκας.
Ανάλυση διακοπτικών κυκλωμάτων με την
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ Οι μετασχηματιστές είναι ηλεκτρικές διατάξεις που μετατρέπουν (μετασχηματίζουν) την εναλλασσόμενη ηλεκτρική ενέργεια ενός επιπέδου τάσης.
Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
Τα μέρη ενός ηλεκτρικού κινητήρα είναι:
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
Ανάλυση φωτοβολταϊκού συστήματος 10kW για οικιακή χρήση
Ηλεκτρικές Μηχανές Κωνσταντίνος Γεωργάκας.
“Ψηφιακός έλεγχος και μέτρηση της στάθμης υγρού σε δεξαμενή"
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) Α
ΣΤΟΧΟΣ 2.1.2: Ο μαθητής να μπορεί να,
(Τριφασική γέφυρα 6 η 3 παλμών)
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΗΧΟΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ) B
Δ. Κλιγκόπουλος Επιβλέπων: Β. Σπυρόπουλος, Καθηγητής
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ.
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
Programmable Logic Controllers PLCs
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
Περιγραφή: Ενισχυτής audio με το LM358
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC

Περίγραμμα της Παρουσίασης Ο σκοπός της πτυχιακής Τα Ηλεκτρονικά Ισχύος και οι εφαρμογές Είδη μετατροπών Αποτελέσματα Παρουσίαση κατασκευής Επίλογος

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ Στη πτυχιακή αυτή εργασία μελετάτε η κατασκευή και η προσομοίωση ενός step down ελεγκτή συνεχούς τάσεως, βασικού συστήματος των ΗΑ. Για την υλοποίηση του κύκλωμα αυτού θα γίνει η σχεδίασή του στον υπολογιστή και θα γίνουν προσομοιώσεις με το λογισμικό πακέτο Multisim. Αναλυτική επεξήγηση για την λειτουργία του step-down converter και γραφικές παραστάσεις καθώς και πίνακες με αποτελέσματα θα δοθούν στο κεφάλαιο με τα συμπεράσματα. Όλες οι γραφικές παραστάσεις θα αναλυθούν και τα αποτελέσματα θα εξεταστούν για την απόδοση ολοκληρωμένων συμπερασμάτων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ Η αποστολή των ηλεκτρονικών συστημάτων ισχύος με την ευρεία έννοια του όρου είναι η επεξεργασία και ο έλεγχος της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή τάσεων και ρευμάτων με βέλτιστα διαμορφωμένη μορφή, κατάλληλη για το χρησιμοποιούμενο φορτίο. Η επεξεργασμένη έξοδος (τάση, ρεύμα, συχνότητα, αριθμός φάσεων) είναι αυτή που ταιριάζει στο φορτίο. Αν ο μετατροπέας ισχύος μπορεί να θεωρηθεί ως πηγή τάσης, το ρεύμα εξόδου και η διάφορα φάσης ανάμεσα στο ρεύμα και την τάση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του φορτίου. Συνήθως η έξοδος του μετατροπέα ισχύος συγκρίνεται με μια επιθυμητή είσοδο (είσοδο αναφοράς) και το μεταξύ τους σφάλμα ελαχιστοποιείται με την βοήθεια ενός ελεγκτή.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΦΗΣ Διακοπτικά τροφοδοτικά (dc) και τροφοδοτικά αδιάλειπτης λειτουργιάς (Uninterruptible Power Supplies,UPS). Εξοικονόμηση ενέργειας. Έλεγχος διαδικασιών και βιομηχανικοί αυτοματισμοί Μεταφορές. Ηλεκτροτεχνικές εφαρμογές. Εφαρμογές σχετικές με το σύστημα παραγωγής και μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΙΣΧΥΟΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΩΝ Μετατροπείς dc–ac ή Αντιστροφείς (Inverters). Μετατροπείς ac–dc ή Ανορθωτές (Rectifiers). Μετατροπείς συνεχούς ρεύματος (dc–dc converters, choppers). Μετατροπείς εναλλασσομένου ρεύματος ή Κυκλομετατροπείς (Cycloconverters).

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΥΚΝΩΤΗΣ Η ΔΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟ ΔΙΠΟΛΙΚΟ TRANSISTOR ΕΠΑΦΗΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΈΑΣ DC/DC Ο μετατροπέας DC./DC. χρησιμοποιείται για την παροχή ελεγχόμενης συνεχής τάσης από μια πηγή ορισμένης τιμής συνεχής τάσης. Οι μετατροπείς αυτοί είναι γνωστοί και με το όνομα Chopper. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μετατροπέας DC/DC. είναι το ισοδύναμο του «μετασχηματιστή» για το συνεχές ρεύμα. Επίσης καλό είναι να σημειωθεί πως υπάρχουν άλλοι τρεις κλασσικοί τρόποι που μπορούμε να πετύχουμε μετατροπήDC./DC. απλά με τον μετατροπέα DC./DC. έχουμε μερικά σοβαρά πλεονεκτήματα: Μικρότερος όγκος. Χαμηλότερο κόστος Υψηλός βαθμός απόδοσης. Γρήγορη δυναμική απόκριση

ΚΑΤΗΓΟΤΡΙΕΣ DC/DC DC-DC ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Οι μετατροπείς DC./DC. βρίσκουν εφαρμογή σήμερα στις παρακάτω περιοχές:   1. Οι μετατροπείς DC./DC. χρησιμοποιούνται σημαντικά σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές που τροφοδοτούνται κυρίως από συσσωρευτές. Οπότε για κάθε υπό κύκλωμα αυτών των συσκευών υπάρχει ένας μετατροπέας DC./DC. ο οποίος τροφοδοτεί με την επιθυμητή τάση καθένα από αυτά, σε πολλές περιπτώσεις η επιθυμητή τάση είναι και μεγαλύτερη από αυτήν που παρέχεται από του συσσωρευτές των συσκευών. 2. Βρίσκουν εφαρμογή σε συστήματα ηλεκτρικής τροφοδοσίας τηλεπικοινωνιακών και διαστημικών συστημάτων. 3. Κυρίως όμως χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε συστήματα ελέγχου ταχύτητας ηλεκτρικών κινητήρων συνεχούς ρεύματος που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους, σε υπόγειους σιδηρόδρομούς, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σε βιομηχανικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς κινητήρες συνεχούς ρεύματος. 4. Σε συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην διόρθωση του συντελεστή ισχύος ανορθωτικών διατάξεων με διόδους. 5. Επίσης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τυλιγμάτων διέγερσης ηλεκτρικών κινητήρων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗΣ Στην αρχή με την χρήση μόνο της πηγής και ενός υποβαθμιστεί τάσης ο παλμογράφος όπως ήταν φυσικό θα μας έδινε μια ημιτονοειδής καμπύλη με θετικά και αρνητικά στοιχειά!!!!

Στην συνέχεια με την χρήση ανορθωτικής διόδου το εναλλασσόμενο ρεύμα μετατρέπεται σε συνεχές

Με την χρήση πυκνωτή το γράφημα εξομαλύνεται και το αποτέλεσμα στον παλμογράφο είναι μια ευθεία γραμμή

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ON/OFF ΕΞΟΔΟΣ ΦΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ DISPLAY ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΤΗΣ ΠΟΤΕΣΙΟΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΛΕΜΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ