Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι. Καραγιάννης,Σχ. Σύμβουλος ΠΕ03 Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Παρουσίαση του νέου Νόμου για τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Μια πρώτη.
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ONLINE
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
ΑΝΟΙKΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Επικαιροποιημένη διαδικασία υλοποίησης μαθημάτων βίντεο (Χρήστος Φείδας, Ομάδα Υλοποίησης Έργου)
Εισηγητής:Στέφανος Μέτης
Οι σπουδές στην Ελλάδα. Σπουδές ανά πεδίο. Χρονική διάρκεια σπουδών.
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
Ο τομέας της Πληροφορικής
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
EDUPORTAL ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ONLINE ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ EDUPORTAL Υπεύθυνη για το τμήμα: Αναπλ.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Τίτλος: "Μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορίας στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης" Ιουλία.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Ε.Κ.Φ.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
Τ Ο «Ν ΕΟ Λ ΥΚΕΙΟ Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 4 Χρήση Βιβλιοθήκης TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Η επίδραση της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην επίδοση των φοιτητών Βασίλης Πολυχρονόπουλος Έρευνα Μονάδα Ολικής.
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 2: Η εξέλιξη των εργαλείων της Εκπαίδευσης. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής,
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
3 η διδασκαλία. Παραγοντοποίση- Χρήση ταυτοτήτων- Επίλυση εξισώσεων Τάξη: Γ’ Γυμνασίου Αριθμός Μαθητών: 28.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Υποχρεωτικό μάθημα Α΄Εξαμήνου Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
1 ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Παρουσίαση Γ Τάξης Νέου Γενικού Λυκείου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4327, ΦΕΚ 50/ΤΕΥΧΟΣ Α ́/ Σεπτέμβριος 2015.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Προς μια αποτελεσματικότερη συνεργασία Αναστασία Χ’ Γιαννακού Σύμβουλος Ειδικής Εκπαίδευσης Επαρχίας Λευκωσίας.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Εισήγηση Δρ. Δ. Δαποντας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΜΑΘΗΜΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δ. ΠΟΤΑΡΗ ΕΤΟΣ:
Όνομα δασκάλου – Επίπεδο Χ
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
Επιμορφωτική Ημερίδα για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
Επιμορφωτική Ημερίδα για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
HY112 Φυσική Ι Μια πρώτη εισαγωγή.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος

Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος ΜΑΘΗΜΑ Εισαγωγή στη Μηχανική ΔΙΔΑΣΚΩΝ Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος

Εισαγωγή στη Μηχανική Είναι μια Ενότητα της Φυσικής

Τι έχετε ακούσει για το τον καθηγητής του Μαθήματος; Ο Καθηγητής είναι τόσο δύσκολος και παράξενος ώστε η πλειοψηφία των φοιτητών να αποτυγχάνει στις εξετάσεις της Φυσικής. Πριν αποδεχτείτε μια πληροφορία θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την αξιοπιστία του ατόμου που σας δίνει την πληροφορία αυτή. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να δούμε όμως ποιος έχει δίκιο???

Οι επιδόσεις των συμφοιτητών σας πριν μερικά χρόνια Εξετάστηκαν 62 φοιτητές Δεν εξετάστηκαν 229 φοιτητές Προετοιμασία για την εξέταση της «Εισαγωγή στη Μηχανική» Ποσοστό Φοιτητών (%) Ποσοστό Φοιτητών (%) Βαθμολογία «Εισαγωγή στη Μηχανική» Καθόλου Ελλιπής Μέτρια Καλή Άριστη Προετοιμασία για την εξέταση στη «Εισαγωγή στη Μηχανική» Βαθμός

Τι Είναι η Φυσική; Η Φυσική ασχολείται περισσότερο με την ανακάλυψη των σχέσεων που συνδέουν τα διάφορα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο φυσικό περιβάλλον.

Τι Είναι η Φυσική; Οι έννοιες της φυσικής ανακαλύφθηκαν από πραγματικούς ανθρώπους οι οποίοι αγωνίστηκαν για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα. Οι έννοιες της Φυσικής αποτελούν σήμερα της βάση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα προέκυψαν από φυσικούς ή από μηχανικούς που ήξεραν καλή φυσική.

Ποιος Είναι ο Ρόλος της Φυσικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση; Η Φυσική αποτελεί τη βάση όλων των Τεχνολογικών Μαθημάτων όλων των Ειδικοτήτων. Η Φυσική, μαζί με τα Μαθηματικά, δίνουν το στίγμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και διακρίνουν ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ως Ακαδημαϊκό και όχι ως Τεχνική Σχολή. O προσανατολισμός όλης της Ανώτατης Εκπαίδευση προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει αποδυναμώσει το ρόλο της Φυσικής

Τι Περιμένει ο Καθηγητής Από τους Φοιτητές του; Πριν πω τι περιμένω από εσάς, σας επισημαίνω τα εξής: Μελετώντας τη Φυσική, θα νιώσετε πολλές φορές μπερδεμένοι και προβληματισμένοι. Μην απογοητεύεστε!!!! Για τα μπερδέματα και τα προβλήματα θα διαπιστώσετε ότι πάντα θα υπάρχει λύση. Δεν είναι κακό να κάνετε λάθη!!! Αρκεί να θέλετε να μάθετε από τις εμπειρίες σας.

Τι Περιμένει ο Καθηγητής Από τους Φοιτητές του; Πριν πω τι περιμένω από εσάς, σας επισημαίνω τα εξής: Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας Φυσική, όπως κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας να παίζει πιάνο ή να βάζει τρίποντα. Η ικανότητα να ξέρει κανείς Φυσική πηγάζει από την άσκηση, την επανάληψη και τη συνεχή προσπάθεια

Τι Περιμένει ο Καθηγητής Από τους Φοιτητές του; Όλοι θα θέλατε να γνωρίζετε ποιος είναι ο «καλύτερος» τρόπος για να μελετήσετε τη Φυσική. (α) Δεν υπάρχει «καλύτερος» τρόπος. (β) Πρέπει να ξεχάσετε τις συνήθειες που αποκτήσατε στο Λύκειο και ιδιαίτερα στα φροντιστήρια που κάνατε. (γ) Ο καθηγητής χρησιμοποιεί το χρόνο διδασκαλίας στην τάξη: για να ξεκαθαρίζει απορίες – δυσκολίες των φοιτητών και όχι για να επαναλαμβάνει αυτά που είναι γραμμένα μέσα στο σύγγραμμα που θα προμηθευτείτε για το μάθημα.

Τι Περιμένει ο Καθηγητής Από τους Φοιτητές του; Να διαβάζετε ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Να συμμετέχετε ενεργά στο μάθημα!!! (με απορίες, παρατηρήσεις σχόλια και κριτική). Να προσπαθείτε κάθε φορά: να λύνετε τις ασκήσεις που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου του βιβλίου. να μελετάτε προσεκτικά τις λυμένες ασκήσεις που είναι αναρτημένες στο ΑΣΠΑΙΤΕ e-Class. να μη διστάζετε να ζητάτε τη βοήθειά μου κάθε φορά που τη χρειάζεστε.

Τι Περιμένει ο Καθηγητής Από τους Φοιτητές του; Για να είναι αποδοτική η προσπάθειά σας, πρέπει να διαθέτετε επιπλέον δυο (2) ώρες προσωπικής μελέτης για κάθε μια (1) ώρα διδασκαλία του μαθήματος στην τάξη.

Τι Περιμένει ο Καθηγητής από τους Φοιτητές του; Προσπάθεια Αυτοπεποίθηση Ωριμότητα Υπευθυνότητα Ειλικρίνεια Συνεργασιμότητα Συνέπεια

Τι Περιμένουν οι Φοιτητές Από τον Καθηγητής τους; Περιμένω την απάντησή σας….. ….. μπορείτε να μου τη στείλετε και με email

Τι μπορώ εγώ ο καθηγητής να κάνω για σας: Να σας προσφέρω ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό στο e-Class Να είμαι συνεπής με το μάθημά μου Να είμαι συνεργάσιμος και ειλικρινής με τους φοιτητές μου Να είμαι διαθέσιμος κάθε φορά που με χρειάζονται οι φοιτητές μου.

Ως Καθηγητής του Μαθήματος Φυσικής σας Προτείνω: Να εγγραφείτε στην πλατφόρμα ΑΣΠΑΙΤΕ e-Class Όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος Εισαγωγή στη Μηχανική θα αναρτώνται στην πλατφόρμα ΑΣΠΑΙΤΕ e-Class και θα τις λαμβάνετε με email

esideris@aspete.gr Ως Καθηγητής του Μαθήματος Φυσικής σας Παρέχω τη Δυνατότητα: Να μου στέλνετε οτιδήποτε έχει σχέση με το μάθημα της Φυσικής (απορίες, σχόλια, κριτική κλπ.) καθώς και προβληματισμούς επί παντός Ακαδημαϊκού θέματος. Να απευθύνεστε σε μένα 24 ώρες το 24ωρο επί 365 μέρες το χρόνο, ως φοιτητές αλλά και ως μελλοντικοί επαγγελματίες. Στο γραφείο μου, κατά προτίμηση: Δευτέρα 13:00 – 14:15 Και οποιαδήποτε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης. Το email μου είναι: esideris@aspete.gr

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ Κεντρική Είσοδος Γραφείο Σιδερή Αίθουσα Διδασκαλίας Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Προς Βιβλιοθήκη & Αίθουσες Διδασκαλίας Αίθριος Χώρος

Στο Πλαίσιο της συνεργασίας μας θα ήθελα να μου στείλετε με email τα εξής στοιχεία: (α) Το όνομά σας. (β) Το Τμήμα στο οποίο ανήκετε (γ) Την κατεύθυνση σας στο Λύκειο (Τεχνολογική ή Θετική ή Θεωρητική) (δ) Το βαθμός Φυσικής Κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές.

Σας Ευχαριστώ !!!