16 & 17 Φεβρουαρίου 2015 Ιωάννα Ντίνου Υπεύθυνη Π.Ε. Γ’ΔΔΕ Αθήνας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

Σημ.: Οι ώρες διδασκαλίας που αναφέρονται σε κάθε φάση και στάδιο είναι κατά προσέγγιση.
The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2009 Μ. Τορτούρης
Στρατηγικές Πρόσληψης των Μορφοσυντακτικών Φαινομένων
Συνεργατική τέχνη, αφήγηση και συμπεριληπτική εκπαίδευση
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 – 23 Νοεμβρίου, 2008 Τρέχουσα συμμετοχή: 37 χώρες Πάνω από άτομα.
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Εξερευνώντας το πρότυπο (συναίσθημα, περιεχόμενο, αποτελέσματα) για τη διευκόλυνση της ανατροφοδότησης πολλαπλών πηγών Ομάδα Χάβαρη Χριστιάνα Καρασμάνη.
8oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης Καρακούσης.
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
Add the presentation date via Slide Master Add the partner logo via Slide Master FASTER ICT – Financial and Accounting Seminars Targeting European Regions.
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας Λύκειο Αγίου Ιωάννη Οκτώβριος 2008 Γεώργιος Χατζηιωάννου Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Επιμόρφωση σε μεθόδους δημιουργικής μάθησης. Αναστασία Παναγιωτίδου Σχολική σύμβουλος Αγγλικής. M.Ed., Διδάκτορας ΔΠΘ.
Είναι άδικο: M ία π ροσέγγιση της έννοιας της αδικίας μέσα από μια αφήγηση Νηπιαγωγός : Αμαλία Παππά 10 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θήβας.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Κοινωνιολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής
Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας ομάδας 2
Συνέντευξη με νήπια.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Σωκρατησ: βιοσ και η Διδασκαλια Ενοσ Μεγαλου Φιλοσοφου
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Εισαγωγή στη διδακτική μεθοδολογία
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Πρόσληψη μελών οικογένειας
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
Edward de Bono’s Six Thinking Hats
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
Μαθησιακοί στόχοι κεφαλαίου
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «ΝΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ» 1
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β γλ2 ΓΕΡ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 6η: Δευτερογενή Δεδομένα: Τύποι δευτερογενών δεδομένων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Λογισμικό Δημιουργικής Γραφής Kar2ouche Creative Writing
Σχεδιασμοί 1η παρέμβαση.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

16 & 17 Φεβρουαρίου 2015 Ιωάννα Ντίνου Υπεύθυνη Π.Ε. Γ’ΔΔΕ Αθήνας Το καφέ μας:«Η θέση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σημερινό σχολείο» 16 & 17 Φεβρουαρίου 2015 Ιωάννα Ντίνου Υπεύθυνη Π.Ε. Γ’ΔΔΕ Αθήνας

Cafés participatifs Συμμετοχικά καφέ Μια δημιουργική μέθοδος συμμετοχικής διαδικασίας για ανταλλαγή γνώσεων, ουσιαστικό διάλογο και επίλυση προβλήματος.

Ιστορικά στοιχεία για τα Café events Café Philosophique Πρωτότυπη πρακτική της φιλοσοφίας Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1992 Στο Café des Phares, στην γειτονιά της place de la Bastille Εμπνευστής ο φιλόσοφος Marc Sautet (1947-1998) Συγκέντρωση φίλων κάθε Κυριακή στις 11

Έκανε φιλοσοφικές συζητήσεις για 2 περίπου ώρες. Η φιλοσοφία του ήταν επιστροφή στις βασικές αρχές της ‘’λογικής’’ Στόχος το ευρύ κοινό και όχι οι ειδικοί. Βοηθούσε την συζήτηση να ξεκινήσει και προσπαθούσε να παρακινήσει όλους να πάρουν τον λόγο.

Το 1998 λειτουργούσαν σε εβδομαδιαία βάση 100 φιλοσοφικά καφέ σε λειτουργία σε όλη τη Γαλλία και 150 περίπου διεθνώς. Το 2002 η UNESCO χρησιμοποίησε την μέθοδο στην1η μέρα φιλοσοφίας που διοργάνωσε 21 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

World Café Το 1995 γεννήθηκε κατά τύχη στο Mill Valley στην Καλιφόρνια σε συγκέντρωση 24 ακαδημαϊκών στο σπίτι του David Isaacs και της Juanita Brown Λόγω μια ξαφνικής βροχής δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν όλοι μαζί και να συζητήσουν στον κήπο όπως είχε προβλεφθεί από τους οικοδεσπότες. Οι καλεσμένοι σχημάτισαν μικρότερες ομάδες εργασίας , ανάλογα με τα ζητήματα που ήθελαν να ασχοληθούν και κατά την συζήτηση κατέγραφαν τις ιδέες τους σε απλό χαρτί του μέτρου.

Κατά χρονικά διαστήματα , διέκοπταν και άλλαζαν ομάδα μεταφέροντας τις πιο καλές ιδέες και την καινούργια γνώση στην νέα ομάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνδέουν τις νέες ιδέες και να εμβαθύνουν στις παλαιότερες. Η καινοτόμος αυτή εμπειρία της συλλογικής νοημοσύνης είχε ανακαλύψει το World Café.

Knowledge ή K-Café Ιδρυτής του είναι ο David Gurteen εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος για την διαχείριση της γνώσης , ‘’διαμεσολαβητής ‘’ και ομιλητής γνωστός διεθνώς για το πάθος του για τη μετασχηματιστική συνομιλία και ως ο δημιουργός του Gurteen Knowledge Café. Ο David είναι ένας διεθνής ομιλητής και συντονιστής στον τομέα της Διαχείρισης Γνώσης, Οργανωτικής Μάθησης και Οργανωτικής συνομιλίας.

Βοηθά τους ανθρώπους να καινοτομούν και να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά. Το Knowledge Café μπορεί να χρησιμοποιηθεί για : καινοτομία, διαχείριση ιδεών σε μικρές ομάδες, συλλογή διδαγμάτων ,ανταλλαγή γνώσεων οικοδόμηση σχέσεων. Τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η Ιδεοθύελλα, η Μέθοδος των πολλαπλών ψηφοφοριών, η μέθοδος της συναινετικής απόφασης.

Το Café της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης : Μέσα από ερωτήσεις , απλές και σαφής προκλητικές και που «παράγουν ενέργεια» εστιάζουν στην έρευνα, φέρνουν στην επιφάνεια ασυνείδητες παραδοχές, εξερευνούν νέες δυνατότητες, επιδιώκουν ό, τι είναι χρήσιμο στοχεύει στην αποτίμηση της συλλογικής μας αλήθειας κάτω από το πρίσμα της ματιάς των άλλων

η Δεοντολογία Εστιάστε σε αυτό που έχει σημασία Συνεισφέρετε στην συζήτηση με την σκέψη σας. Μιλήστε με το μυαλό και την καρδιά σας. Ακούστε προσεκτικά τους άλλους. Συνδέστε και συνδυάστε τις ιδέες. Καταγράψτε ότι σας φαίνεται σημαντικό. Διασκεδάστε.

Πηγές: http://www.slideshare.net/dgurteen/unicomt ekwsep200804ppt-presentation Brown J., The World Café : A Resource Guide for Hosting Conversations The Matter,Mill Valley , Whole Systems Associates,2002 Brown J.,IsaaksD.et World Café Community.The World Café :Shaping Out FuturesThrough Conversations That Matter, Berrett-Koehler,2005 www.theworldcafe.com