ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ Το αμάξωμα του αυτοκινήτου (ή του αντικειμένου, που θέλουμε να βάψουμε) φορτίζεται κατάλληλα με θετικό φορτίο. Η βαφή (σε σκόνη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ηλεκτρικές ιδιότητες  Μέτρηση αντίστασης - αγωγιμότητας  Δύο σημείων  Τεσσάρων σημείων  Ορθογωνίου  Van der Pauw  f(T,f,σ)
Advertisements

ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΙI : Κρυσταλλοχημεία και Συστηματική των Ορυκτών 6 η Διάλεξη: Φυλλοπυριτικά Ορυκτά ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Δ. ΠΑΠΟΥΛΗΣ Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας.
Αρχές λειτουργίας STM και AFM Ντούλιου Ευαγγελία.
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ( E - X ) ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επίκουρος.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων Ενότητα 2 (Μέρος Β): Χημική σύσταση & φυσικοχημικές ιδιότητες του γάλακτος. Ελένη.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή Λέξεις Κλειδιά: Υλικό υπολογιστή (Hardware), Προσωπικός Υπολογιστής (PC), συσκευή εισόδου, συσκευή εξόδου,
Πάπαρης Κίμωνας – Ε13146 Παναγιωτίδης Γεώργιος - Ε13143 Πάτσης Χαράλαμπος – Ε13152.
29/10/20071 Το Εσωτερικό του Υπολογιστή Αθανασόπουλος Νικόλαος.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Πολυμερή και Σύνθετα Υλικά Ενότητα 2: Χρήση Πολυμερών σαν κόλλες Διδάσκων: Δρ. Κακάβας Β. Κων/νος, Χημικός, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας.
1 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 10η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
1 Οικονοµική Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις Εισαγωγή – Βασικές Έννοιες Καραµάνης Κώστας Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Noυκλεϊκά οξέα & Υδατάνθρακες Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Noυκλεϊκά.
Αριθμοί δια μέσου των πολιτισμών Μια ιστορική ανασκόπηση: από τους Σουμέριους στους Βαβυλώνιους, Αιγύπτιους και Έλληνες. Πυθαγόρας και αριθμοί Συστήματα.
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ - ΕΝΖΥΜΑ. Θέματα Διάλεξης Δομή, αριθμός και διαχωρισμός των αμινοξέων Ένωση αμινοξέων με τον πεπτιδικό δεσμό για τη δημιουργία πρωτεΐνης Λειτουργίες.
Μοριακές αλληλεπιδράσεις
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η Κρητική Σχολή Η Επτανησιακή Σχολή
Φυσικές Ιδιότητες των Υλικών
Χριστολογικές Μαρτυρίες της Παλαιάς Διαθήκης
Tο υλικό του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Πρωτεΐνες μεταφοράς οξυγόνου: μυοσφαιρίνη,
Γεώργιος Παπαδόπουλος
Σχολή Μηχανικών ΝΑΥΠΗΓΙΑ ΙΙ 07/ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 08/ ΠΡΟΛΗΨΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΥΦΑΛΩΝ Γ. Γκοτζαμάνης.
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD 10 Μαρτίου 2017
Μέσα Μοριακά Βάρη Γιατί μέσα μοριακά βάρη για χαρακτηρισμό των πολυμερών; Οι απλές ενώσεις χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένο ΜΒ. Κατά την διάρκεια του πολυμερισμού.
Μη Γραμμική Δυναμική Ευστάθεια: Συντηρητικά Διακεκριμένα Συστήματα
Καταστατική Εξίσωση Van der Waals. Van der Waals Equation of State.
Οι Μεταβλητές και η λειτουργία τους
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΚΡΟΜΟΡΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Τεχνολογία γ΄ γυμνασίου
Ερευνητική Εργασία Β’ Τετραμήνου ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ & ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ
2η διάλεξη: Αμινοξέα και πρωτεΐνες, μέρος Α
ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ eclass: MED684
Louis Pasteur Τα πειράματά του επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα .
THEmatic FRIDGE AdventARMY_Project _Καράκαρη Χριστίνα.
Η ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου.
Λαοί της ανατολικής Μεσσογείου (ιστορία, θρησκεία, μνημεία)
10 Χρόνια εργαστήριο Φυσικών Επιστημών
Alessandro Volta (1745 – 1827) Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ.
Το βιογραφικό για το γιατρό του μέλλοντος
Π ρ ω τ ε ΐ ν ε ς.
Ανόργανη Χημεία (Ε) Ενότητα 8: Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας
Πρόβλημα: Απομάκρυνση κολλοειδών σωματιδίων
Τα βασικά μέρη του Η/Υ.
Λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας
Μαρία Ξενιτίδου, Αντώνης Σαπουντζής ΔΠΘ
VINCENT VAN GOGH (ΒΙΝΤΣΕΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ Έτος γέννησης: 30 Μαρτίου 1853
Υλικό Υπολογιστών Καθηγητής: Α. Μιχαλάκης
Συμπληρώματα Διατροφής- Ψυχο-κοινωνική Προσέγγιση
ΠΟΛΙΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΟΥΡΟΥΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
João BENTO Μετάφραση / διασκευή : Φράττη Παναγιώτα Αλεξάνδρα
Μεθόδοι και τεχνικές για επιστημονική επιλογή του προσωπικού
ΙΙ. Tο σύστημα Σένγκεν - Είσοδος πολιτών 3ων χωρών
Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας Thin Layer Chromatography (TLC)
ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Χημείας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος Σύνολο ελάχιστων προβλεπόμενων διδακτικών ωρών σαράντα.
γραφείο Ταξιδιωτικό Ταξιδιωτικό γραφείο
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Βάσεις Δεδομένων 16/2/2019 Ενότητα Γ6.3 (Δημιουργία και Αποθήκευση Βάσης Δεδομένων και Πίνακα. Καθορισμός Πεδίων του Πίνακα, Τύπων Δεδομένων και Ιδιότητες.
Παρουσίαση 26/09/2005.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟ- ΤΗΜΑΤΩΝ 8 Ιουνίου μ.μ μ.μ.
Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας Thin Layer Chromatography (TLC)
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ   « Πάντα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κανείς να μπαίνει τάξη σε μια μάζα δεδομένων. Το περιοδικό σύστημα ήταν υπέρτατο παράδειγμα.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
M. Chenfeld Δημιουργικός παιδαγωγός, είναι το άτομο που είναι ανοικτό, ευέλικτο, πρόθυμο να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να ρισκάρει την αποτυχία,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ Το αμάξωμα του αυτοκινήτου (ή του αντικειμένου, που θέλουμε να βάψουμε) φορτίζεται κατάλληλα με θετικό φορτίο. Η βαφή (σε σκόνη ή υγρό) φορτίζεται αρνητικά και εκτοξεύεται σαν σπρέι.

Τα σωματίδια της βαφής επειδή είναι ομώνυμα φορτι-σμένα, απωθούνται μεταξύ τους και έτσι διαχέονται ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Εκεί έλκονται από τα θετικά φορτία του αμαξώματος (αφού τα ετερώνυμα έλκονται) και έτσι «στερεώνονται» στην επιφάνεια του αμαξώματος.

Ηλεκτροστατική βαφή

Ηλεκτροστατικά φίλτρα Ηλεκτροστατικά φίλτρα Πολλές βιομηχανίες (παραγωγής ενέργειας, τσιμεντοβιομηχανίες κ.α.), κατά τη λειτουργία τους, δημιουργούν μεταξύ άλλων και σωματίδια διαφόρων μετάλλων (κυρίως ψευδάργυρου, χαλκού, μολύβδου) Tα ηλεκτροστατικά φίλτρα ήταν ένας φτηνός και αποδοτικός τρόπος για να μη χάνουν, σημαντικές ποσότητες από τα πολύτιμα μέταλλα που επεξεργάζονταν περιορίζοντας ταυτόχρονα τους αέριους ρύπους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τα ηλεκτροστατικά φίλτρα.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα στερεοφωνικά σύνολα, οι ηλεκτρονικές συσκευές, ο ιατρικός και ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός είναι πολύ ευαίσθητα στο στατικό ηλεκτρικό φορτίο, επειδή τους προκαλείφθορές, ιδιαίτερα όταν δημιουργούνται σπινθήρες. Η μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού φορτίου που περνά στιγμιαία τα φθείρει, τα καταστρέφει ή ακόμα προκαλεί και την ανάφλεξή τους. Τα αντιστατικά προϊόντα – υγρά ψεκασμού, πετσετάκια, βούρτσες, πατάκια, τσάντες, γάντια, διευκολύνουν το ηλεκτρικό φορτίο να φύγει πριν προλάβει να συσσωρευτεί σε μεγάλες ποσότητες.

Τι είναι ο στατικός ηλεκτρισμός και πώς δημιουργείται; Τα άτομα ενός στοιχείου έχουν ίσο αριθμό θετικών και αρνητικών φορτίων, δηλαδή έχουν τόσα πρωτόνια όσα και ηλεκτρόνια.  Όταν για κάποιο λόγο χαλάσει αυτή η ισορροπία, τότε δημιουργείται ο λεγόμενος στατικός ηλεκτρισμός, ο οποίος οφείλεται στην ουσία στην άνιση κατανομή του ηλεκτρικού φορτίου. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ηλεκτρόνια έχουν την έμφυτη τάση να κινούνται και να μεταφέρουν το ηλεκτρικό τους φορτίο από ένα άτομο σε ένα άλλο δημιουργώντας τα λεγόμενα ιόντα. Οπότε αυτή η μεταφορά φορτίου μεταξύ ατόμων στοιχείων που έρχονται σε επαφή έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του στατικού ηλεκτρισμού. Ο κυριότερος λόγος δημιουργίας του φαινομένου οφείλεται στην τριβή (π.χ. όταν πιάσουμε ένα αντικείμενο, κατά το περπάτημα κλπ).

Πόσο επικίνδυνος είναι ο στατικός ηλεκτρισμός; Ο κίνδυνος της πυρκαγιάς είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στατικού ηλεκτρισμού. Η εμφάνιση του φαινομένου σε χώρους που διαχειρί-ζονται επικίνδυνα υλικά όπως καύσιμα, εύφλεκτα αέρια κλπ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα ή και σε πυρκαγιές από έναν και μόνο σπινθήρα! Ωστόσο, στην καθημερινή μας ζωή είναι ένα ενοχλητικό, αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο, καθώς οι πιθανότητες πρόκλησης φωτιάς ή ηλεκτροπληξίας είναι απειροελάχιστες. Οι ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές μας, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα,  tables κλπ, δεν κινδυνεύουν καθώς είναι συνήθως καλά μονωμένες. Αυτά που κινδυνεύουν είναι τα εσωτε-ρικά κυκλώματα μιας συσκευής. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την αναβάθμιση της μνήμηςRAM ενός υπολογιστή. 

Πώς αντιμετωπίζεται ο στατικός ηλεκτρισμός Μια καλή επιλογή θα ήταν τα βαμβακερά ρούχα και τα παπούτσια με δερμάτινες και όχι συνθετικές σόλες που λειτουργούν ως μονωτές.  Επίσης καλό είναι να αποφεύγουμε τις ξηρές ατμόσφαιρες, καθώς ευνοούν το φαινόμενο του στατικού ηλεκτρισμού. Εάν για παράδειγμα η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας ή στον χώρο εργα-σίας σας είναι αρκετά ξηρή (π.χ.τα airconditions και οι σόμπες ξηραί-νουν τον αέρα), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. 

Συσκευh Wimshurst συσκευή Wimshurst

Πώς σχηματίζεται ο Κεραυνός; Πώς σχηματίζεται ο Κεραυνός; http://old.primedu.uoa.gr/sciedu/EDIFEWEB/journal/arthra/worksheet/workSheet/keraunos.htm

Πώς λειτουργεί το αλεξικέραυνο; Συγκέντρωση αρνητικού φορτίου στα σύννεφα λόγω τριβής Πορεία αρνητικού φορτίου κεραυνός αλεξικέραυνο Πορεία θετικού φορτίου μέσα από το αλεξικέραυνο Συγκέντρωση θετικού φορτίου στη γη www.lightningrod.com/manual5_how.html

Εφηύρε το αλεξικέραυνο κεραυνού και άλλα. BENIAMIN ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ Εφηύρε το αλεξικέραυνο κεραυνού και άλλα. Δεν κατοχύρωσε καμία από τις εφευρέσεις του, γιατί θεωρούσε ότι ανήκουν στο λαό. Εργάστηκε πάνω στον ηλεκτρισμό και πρότεινε την ιδέα του αρνητικού και θετικού ηλεκτρικού φορτίου. Εργάστηκε στη μετεωρολογία, εξηγώντας τη δημιουργία των καταιγίδων.

Το πείραμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου με το χαρταετό Το περίφημο αυτό πείραμα έγινε τον Ιούνιο του 1752. Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος πέταξε έναν αετό από μεταξωτό ύφασμα. Στο σπάγγο είχε δέσει ένα μεταλλικό κλειδί, το οποίο προσέλκυσε το αντίθετο προς το δικό του φορτίο των νεφών. Έτσι δημιουργήθηκε ο πρώτος τεχνητός κεραυνός στην ιστορία. Με το (επικίνδυνο!) πείραμα αυτό ο Φραγκλίνος απέδειξε ότι πίσω από τα καταιγιδοφόρα νέφη δεν κρύβε-ται η μήνις των θεών αλλά κάτι πο-λύ πιο απλό: ένα ηλεκτρικό φορτίο αντίθετο από εκείνο της Γης! http://www.focusmag.gr http://www.isofthouse.com/images/app-lg/ally-2-ben-franklin-adventure-scr2.jpg

Στατικός ηλεκτρισμός στο σπίτι http://www.weatherwizkids.com/lightning1.htm 1. Στη χειρολαβή της πόρτας υπάρχει ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο (θετικό και αρνητικό μαζί) 2. Στο χέρι μας έχει μαζευτεί αρνητικό φορτίο, από την τριβή των ποδιών μας με το χαλί! 3. Μόλις πλησιάσει το χέρι μας τη χειρολαβή της πόρτας το αρνητικό φορτίο (του χεριού μας) έλκει το θετικό φορτίο (της χειρολαβής) και νιώθουμε να μας διαπερνά ηλεκτρισμός!!

Δείτε τι μπορεί να κάνει ο στατικός ηλεκτρισμός… στα μαλλιά σας!! http://gpc.edu/~pgore/PhysicalScience/electric-charge.html

Συσκευη vAn der graaf Συσκευη van der Graaf