Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Alessandro Volta (1745 – 1827) Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Alessandro Volta (1745 – 1827) Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Alessandro Volta (1745 – 1827) Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ

2 Ο Volta γεννήθηκε στο Κόμο, μια πόλη στη σημερινή βόρεια Ιταλία (κοντά στα ελβετικά σύνορα), στις 18 Φεβρουαρίου   Δε μίλησε μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ εμφάνιζε διανοητικά προβλήματα. Το 1774, έγινε καθηγητής της φυσικής στο Royal School στο Κόμο.

3 Το 1775, βελτίωσε και διέδωσε το ηλεκτροφόρο, μια συσκευή που παράγει στατικό ηλεκτρισμό.
Στα χρόνια μεταξύ , ο Volta μελέτησε τη χημεία των αερίων. Ανακάλυψε το μεθάνιο μετά την ανάγνωση ενός εγγράφου του Benjamin Franklin από την Αμερική σχετικά με “εύφλεκτο αέρα”.

4 Τον Νοέμβριο του 1776, βρήκε το μεθάνιο στη λίμνη Maggiore.
Το 1778, κατάφεραν να το απομονώσουν. Επινόησε πειράματα, όπως η ανάφλεξη μεθανίου από έναν ηλεκτρικό σπινθήρα σε ένα κλειστό δοχείο.

5 Το 1779, έγινε καθηγητής της πειραματικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας, μια έδρα που κατείχε για σχεδόν 25 χρόνια. Την ίδια εποχή (τέλη 18ου αι.), ο Βόλτα μελετούσε την επίδραση του ηλεκτρισμού στις ανθρώπινες αισθήσεις. Το 1800, ο Βόλτα κατασκεύασε τη "βολταϊκή στήλη", μια συσκευή που παρήγε συνεχώς ηλεκτρισμό, εφόσον αυτός απαγόταν από τη συσκευή.

6 Έτσι δημιουργούνταν ένα ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο αποδείχθηκε πολύ πιο χρήσιμο από το ακίνητο φορτίο του στατικού ηλεκτρισμού. Ο Βόλτα έκανε την συσκευή του πιο μικρή και περιόρισε τα υγρά που χρειάζονταν για τη λειτουργία της, χρησιμοποιώντας μικρές κυκλικές πλάκες από χαλκό και ψευδάργυρο και μικρούς δίσκους χαρτονιού που ήταν διαποτισμένοι με αλατούχο διάλυμα.

7 Ο Ναπολέων τον τιμά με ειδικό μετάλλιο, τον ονομάζει κόμη και συγκλητικό του βασιλείου της Λομβαρδίας και παραγγέλνει να κατασκευαστεί μια μεγάλη συστοιχία (μπαταρία) από 600 στήλες, την οποία προσφέρει στην Ecole Polytechnique (Πoλυτεχνική σχολή) του Παρισιού.

8 Ο Βόλτα επιδεικνύει τη συσκευή του στον Ναπολέοντα
ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Alessandro Volta (1745 – 1827) Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΒΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ, ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΙΜΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google