Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έκθεση (μάθημα 3ο).
Advertisements

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ
The Smart House Project
Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012
Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Εισαγωγή στο χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Η εξέλιξη της οικογενειακής φωτογραφίας με το πέρασμα των χρόνων
Σελ 1 ………………..Εισαγωγη Σελ 3-20……………… η ιστορική εξέλιξη της φωτογραφίας Σελ 21……………….. Ποιος τράβηξε την πρώτη φωτογραφία Σελ 23……………… Συμπεράσματα.
H Ιστορική Εξέλιξη Της Φωτογραφίας!
Περιεχόμενα o Σελ 1…Εισαγωγή o Σελ 3…Η πρώτη μηχανή o Σελ 5…Η ιστορική εξέλιξη της φωτογραφίας o Σελ 9… Ποιος τραβηξε την πρωτη φωτογραφια o Σελ 11…
Pinhole Camera ή Κάμερα Μικροσκοπικής Οπής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση.
PROJECT: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Θέμα: ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ειδησεογραφική
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
Ιστορια και εξελιξη τησ φωτογραφιασ
Τα υλικά και οι τεχνικές της Φωτογραφίας
Αλήθεια, πως διαλέγω μια φωτογραφική μηχανή;
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Η ιστορια της φωτογραφιασ
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ   ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ : Καλλιτέχνες Εις Την 6η ΜΕΛΟΙ ΟΜΑΔΑΣ : Μαριαλένα Βουρλούμη.
Το υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Στον Αστερισμό Της Φωτογραφίας!!!.
Ερευνητική εργασία 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ασπρόμαυρη Φωτογραφία
Οι συσκευές του υπολογιστή
! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!☺☻.
Η Ζωγραφική του 20ου αιώνα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης.
Η ιστορία και η εξέλιξη της
Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΠΑμπλο Πικασο.
Α’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Θέτουμε ερωτήματα:  Πότε ανακαλύφθηκε η φωτογραφία και από ποιόν;  Ποιος την κατασκεύασε και πως εξελίχθηκε η φωτογραφική.
Βασικές αρχές έκθεσης Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Ο φωτογραφικός φακός Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Σωστή έκθεση, Φωτομέτρηση, γκρίζα καρτα, κλίμακες, Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (Συνάντηση 2) Τεχνικές Φωτογράφισης (Θ) Τμημα Τεχνολόγων περιβάλλοντος Συντήρηση.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
#2_γεωμετρία επιμέλεια_Σύμος Χαραλάμπους
Ερευνητική εργασία των μαθητών του Α1 του 3ου ΓΕΛ. Γλυφάδας
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 1ο Μέρος
Μαρίελλα Αναστασιάδου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
 Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη.
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
Η φωτογραφική μηχανή.
Βασικες Εννοιες Φυσικών Επιστημών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β1 ΓΕΛ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2016-17

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Γύρω στο 350 π.Χ. Ο Αριστοτέλης περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί η camera obscura, η απλούστερη μορφή μηχανής (που στην ουσία καθρεπτίζει την εικόνα που βλέπουμε από το σκόπευτρο). Γύρω στο 1600-1620 φαίνεται ότι εμφανίστηκε η πρώτη φορητή μηχανή σε λογικές διαστάσεις, ώστε να μεταφέρεται από δύο άτομα, camera obscura, πρόγονος της σημερινής φωτογραφικής μηχανής. Το 1833 ο Φοξ Ταμπλότ στην Αγγλία κατάφερε να πάρει αρνητικές φωτογραφίες σε χαρτί και να τις σταθεροποιήσει .Το 1835 η πρώτη αρνητική φωτογραφία του Τάλμποτ σε χαρτί, το παράθυρο του σπιτιού του, ήταν γεγονός. . Το 1839 είναι η χρονιά δημοσιοποίησης της εφεύρεσης της φωτογραφίας στη Γαλλία. Η Ακαδημία των Επιστημών αναγνωρίζει επίσημα τη μέθοδο του Νταγκέρ (Daguerre). Το 1853 αναφέρεται ιστορικά σαν το πρώτο, γνωστό επαγγελματικό φωτογραφικό εργαστήριο, αυτό του Γάλλου Ναντάρ στο Παρίσι Το 1861 ο Μάξουελ και η πρώτη έγχρωμη αναπαραγωγή με χρήση τριών μαυρόασπρων διαφανειών με τη χρήση φίλτρων των τριών βασικών χρωμάτων. Το 1888 το πρώτο φιλμ (αμερικάνικο) Ίστμαν και τη χρονιά αυτή έχουμε την πρώτη Kodak με ρολό φιλμ. Η πρώτη, προσιτή στον κόσμο φωτογραφική μηχανή Το 1904 ο Αύγουστος Λουμιέρ πήρε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία. Το 1911-13:  Έχουμε την πρώτη από τα 30 δοκιμαστικά μοντέλα της πλέον διάσημης φωτογραφικής μηχανής μικρού μεγέθους, τη γνωστή Leica και από το 1925 έχουμε μαζική παραγωγή. Το 1932 ιδρύεται το γκρουπ F64 που μέλη του είναι φωτογράφοι σαν τον Άσελ Άνταμς, Γουέστον, Ντοροθέα Λανγκ που άφησαν μερικές από τις ομορφότερες φωτογραφίες. Το 1940-47: Η φωτογραφία μπαίνει στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Το 1997 βλέπουμε τις πρώτες ψηφιακές φωτογραφίες από τον Άρη.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Η φωτογραφική μηχανή ως μια συσκευή που μας βοηθάει να καταγράφουμε την πραγματικότητα με τη βοήθεια του φωτός και έχει ζωή δύο αιώνες. Αποτελείται από τα εξής μέρη : το σκοτεινό θάλαμο, το σύστηµα συγκράτησης και κίνησης τoυ φιλµ το κλείστρο, το διάφραγμα το φακό. Οι κατηγορίες των φωτογραφικών μηχανών είναι οι εξής: Φωτογραφική μηχανή στούντιο Μονοοπτική ρεφλέξ Φωτογραφική μηχανή τσέπης(DSLR, MIRRORLESS,COMPACT)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Φακοί( ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ, ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΣ) Φωτόμετρο (χειρός) Ομπρέλες φωτογράφισης(Διαφανής Ομπρέλα, Ασημί Ομπρέλα) Ανακλαστήρες φωτός  Τρίποδο φωτογραφικής μηχανής Εξωτερικό φλας Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Φωτοειδησεογραφία (Φωτορεπορτάζ) δηλαδή η κάλυψη (συμπλήρωση) μιας ειδησεογραφίας με φωτογραφία και εξελικτικά με βίντεο. Διαφημιστική Φωτογραφία – Φωτογραφία στούντιο δηλαδή η φωτογραφία αντικειμένων, η φωτογραφία μόδας αλλά και η φωτογραφία πορτραίτων που συνδέεται με την παραγωγή, περισσότερο, εμπορικής φωτογραφίας. Αρχιτεκτονική Φωτογραφία – Φωτογραφία εσωτερικών χώρων δηλαδή η φωτογράφιση κτιρίων και εσωτερικών χώρων. Φωτογραφία Τέχνης δηλαδή ο πειραματισμός με τη φόρμα, αλλά και η δόμηση ενός ισχυρού θέματος (concept) που επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις και φέρουν τη φωτογραφία πιο κοντά στις εικαστικές τέχνες. Η φωτογραφία τέχνης χωρίζεται σε φωτογραφία πορτρέτου και φωτογραφία τοπίου. Selfie είναι το είδος της φωτογραφίας που στιγμάτισε την εποχή μας. Με τον όρο «selfie», εννοούμε την αυτο- φωτογράφηση συνήθως με την κάμερα του κινητού ή με τη βοήθεια ενός καθρέφτη και την κοινοποίησή της σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ : Ουμανισμός, ο Κονστρουκτιβισμός, ο Μοντερνισμός, το Μπάουχάουζ, ο Σουρεαλισμός και ο Φουτουρισμός ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ Ansel Adams Henri Cartier Bresson Μan Ray Andre Kertesz Robert Doisneau Gary Winogrand Richard Avedon Robert Capa Yousuf Karsh Dorothea Lange Robert Mapplethorpe Edward Weston

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!