Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Όταν τα παιδια γραφουν …
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Προσωπικές δεξιότητες
Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Ο Τροχός Σταδιοδρομίας –Προσωπικό Στυλ (βιωματική άσκηση)
Τα παράδοξα των καιρών μας
Το Αλφαβητάρι της Αυτογνωσίας
Words of wisdom.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Αυτοκτονικότητα και κατάθλιψη: Κατανόηση και θεραπεία
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Alfred Adler ΑνθρΩπινη τυπολογΙα.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Dr
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Τα συναισθήματα :.
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
Καθηγήτρια: Μαρία- Βενετία Αποστολοπούλου. Μεγάλωσα και από φέτος θα φοιτώ στο Γυμνάσιο!!!
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Καταθλιψη Λύκειο Μεσοβουνίων
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
«εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» ~ Μένανδρος ~
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις φοιτήτριες: ΜΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΜΙΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΛΕΛΙΑ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 1: Εισαγωγή – Ψυχική Υγεία – Ψυχική Διαταραχή. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Φυσικό Περιβάλλον  Τοξικοί κίνδυνοι στα Σχολεία  Διατροφή και Κυλικείο  Συνέπειες Σχολικής.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
Τα 5 στάδια του πένθους Το 1969 η ψυχίατρος Kübler-Ross εισήγαγε για πρώτη φορά «τα 5 στάδια του πένθους». Τα στάδια αυτά αποτελούν τις υγιείς ψυχικές.
O ΌΡΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΆ, ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΥΝΔΈΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ,
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει χαθεί. Είτε είναι πρόσωπο είτε είναι ιδέα είτε πρόκειται για μια κατάσταση» Σίγκμουντ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Ομφάκινον Ομφάκινον.
Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
Εθισμός στην Τεχνολογία
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 21 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Με τον όρο επάγγελμα εννοούμε το "είδος της βιοποριστικής εργασίας", δηλαδή της εργασίας που θα μας βοηθήσει να.
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία Γυμνάσιο Νέας Περάμου Σχολ. έτος 2015 -2016 Επάγγελμα και προσωπική ευτυχία Τμήμα Γ4 Βιωματικών Δράσεων Καθηγητής: Ευάγγελος Παπαγεωργίου

Η ευτυτυχία του ανθρώπου εξαρτάται τόσο από καθημερινές μικρές ή μεγαλύτερες επιλογές, όσο και από πιο θεμελιώδεις, όπως η επιλογή του επαγγέλματός του.

Τι είναι «ευτυχία»; Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του.

Τι είναι «ευτυχία»; Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας.

Τι είναι «ευτυχία»; Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο πλούσιος είναι ευτυχισμένος.

Τι είναι «ευτυχία»; Έτσι, όταν αυτά χαθούν, χάνεται και η ευτυχία τους.

Τι είναι «ευτυχία»; Ο Αριστοτέλης στα ηθικά του συγγράμματα διακρίνει την ευτυχία, η οποία μπορεί να είναι προϊόν τύχης και πρόσκαιρη, από την ευδαιμονία, η οποία συνδέεται με τη διαβίωση και τη δράση σύμφωνα με τις ηθικές αρετές και τη λογική.

Το μεγάλο δίλημμα Το επάγγελμα σου σε φέρνει σε επικοινωνία με τους συνανθρώπους κι αν επιτύχεις, σου προσφέρει καταξίωση και αναγνώριση από την κοινωνία. Ως ξεχωριστή οντότητα έχεις τις κλίσεις, τα ταλέντα, όλα αυτά που συνθέτουν το χαρακτήρα σου. Η αγορά εργασίας έχει απαιτήσεις συγκεκριμένες, έρχεσαι λοιπόν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα…

Το μεγάλο δίλημμα Να διαλέξεις ένα επάγγελμα ανάλογα με τη ζήτηση, τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία ζεις λύνοντας εύκολα το οικονομικό πρόβλημα…

Το μεγάλο δίλημμα …ή ν’ αδιαφορήσεις γι’ αυτό και ανεξάρτητα από τη ζήτηση ή όχι ενός επαγγέλματος να ακολουθήσεις την κλίση σου, αδιαφορώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις.

Το μεγάλο δίλημμα Όταν επάγγελμα και κλίση δεν εναρμονίζονται, τότε τη θέση της όποιας ευτυχίας στη ζωή, την παίρνει η δυστυχία.

Το μεγάλο δίλημμα Η διάσταση ανάμεσα στην εσωτερική αναζήτηση και την εξωτερική πίεση του επαγγέλματος, γίνεται φορτίο δυσβάστακτο…

Το μεγάλο δίλημμα …και η εργασία τυραννία ή κάτι έξω από το Είναι σου, με άλλα λόγια, αλλοτρίωση. Επομένως το μέλλον χωρίς νόημα και η ζωή αποτυχημένη.

Μια τέτοια εργασία, ένα τέτοιο επάγγελμα, που γίνεται πηγή απογοητεύσεων, εκνευρισμού, μειονεξίας, οδηγεί σε νευρώσεις και φτάνει στις πιο βαριές διαταραχές του οργανισμού και της ψυχής.

Μια διάσημη τέτοια διαταραχή, ιδιαίτερα δημοφιλής στη σημερινή εποχή, είναι η κατάθλιψη.

Τι είναι «κατάθλιψη»; Φυσιολογικό συναίσθημα με χαρακτηριστικά: βιώνεται από όλους κάτω από ορισμένες ψυχοτραυματικές συνθήκες λειτουργεί ως άσχημη διάθεση απέναντι σε κάτι στενάχωρο (αποτυχία, απώλεια, χωρισμός, θάνατος κλπ) δεν έχει μεγάλη διάρκεια δεν επηρεάζει δραματικά την λειτουργικότητα και δραστηριότητα του ατόμου. 

Τι άλλο είναι «κατάθλιψη»; Ψυχιατρική νόσος Χαρακτηριστικά: Aποτελεί εντονότερη και μονιμότερη διαταραχή που επηρεάζει: τη διάθεση και τη σκέψη τις διατροφικές συνήθειες τον ύπνο την αντίληψη την επικοινωνία τη σωματική υγεία

Συμπτώματα της κατάθλιψης Καταθλιπτικό συναίσθημα Μείωση της ευχαρίστησης και του ενδιαφέροντος Άγχος Διαταραχές της σκέψης Χαμηλή βούληση Κόπωση ή απώλεια ενεργητικότητας Διαταραχές στον ύπνο Διαταραχές της όρεξης Ελάττωση της σεξουαλικής διάθεσης Δυσκολία στη συγκέντρωση, τη σκέψη, τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων.  Γενικά σωματικά συμπτώματα

Πριν λοιπόν καταλήξεις να περιφέρεσαι χαμένος σε τέτοια κλινικά μονοπάτια, θα άξιζε πραγματικά να περπατάς που και που το δρόμο της αυτογνωσίας

Μια εργασία που γίνεται με τη βία ή την ψυχολογική καταπίεση είναι πνιγηρό, αβάσταχτο φορτίο.

Τίποτε δεν είναι τόσο τρομερό, όσο το να κάνεις κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ κάτι που εναντιώνεται μέσα σου, κάτι που όχι απλώς δεν σε γεμίζει, αλλά σε απωθεί.

Συμπερασματικά… Ο καθοριστικότερος παράγοντας στην επιλογή επαγγέλματος δεν πρέπει να ξεκινά από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά από την κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του κάθε ανθρώπου.

Συμπερασματικά… Η εκλογή του επαγγέλματος δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο το άτομο και την οικογένειά του. Η επίδρασή της απλώνεται αρνητικά ή θετικά σ’ ολόκληρη την κοινωνία, στο πεπρωμένο ενός λαού.

Συμπερασματικά… Σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις, επέλεξε να είσαι ο  εαυτός σου.

Συμπερασματικά… Ο σκοπός της  ζωής δεν είναι να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, αλλά να μοιράζεσαι την ευτυχία με τους άλλους.

Γι’ αυτό… …κράτα την καρδιά σου ανοιχτή στα όνειρα. Για όσο διάστημα υπάρχει ένα όνειρο, υπάρχει ελπίδα, και εφ 'όσον υπάρχει ελπίδα, υπάρχει η χαρά της ζωής.

Η ομάδα μας ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΩΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΚΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΚΡΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΧΑΛΑΤΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΥΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Ευχαριστούμε