ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια εργασία για την ευρωπαϊκή χώρα Εσθονία στο μάθημα της Γεωγραφίας.
Advertisements

ΕΡΗΜΟΙ. Οι έρημοι καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της εδαφικής επιφάνειας της Γης]. Οι θερμές έρημοι έχουν συνήθως μεγάλο ημερήσιο και περιοδικό εύρος θερμοκρασιών,
Αίγυπτος Ένα ταξίδι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
Η πλατφόρμα Moodle στο Βαρβάκειο: δημιουργία, συντήρηση και διδακτική αξιοποίηση Διονύσης Λαμπρινίδης Μαθηματικός.
1. Γροιλανδία km² - αυτοδιοικούμενη περιοχή που ανήκει στη Δανία ΓροιλανδίαΔανία 2. Νέα Γουινέα km² - το δυτικό τμήμα ανήκει στην.
Test.
Test.
Χρηματοοικονομικές Αγορές*
1. Εγκυρότητα-Αξιοπιστία μετρήσεων
ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ Σιαμπάνο Ηλία Σκουρτσίδη Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλο Σπύρο
Γραμμική παλινδρόμηση και Συσχέτιση: έλεγχοι με τον συντελεστή συσχέτισης r Στην ενότητα αυτή μελετάται η σχέση ανάμεσα σε δυο ποσοτικά χαρακτηριστικά.
Γραμμική παλινδρόμηση και Συσχέτιση: έλεγχοι με τον συντελεστή συσχέτισης r Στην ενότητα αυτή μελετάται η σχέση ανάμεσα σε δυο ποσοτικά χαρακτηριστικά.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ενότητες 1.Οι χάρτες
ΓΗ Μανέτα Γεωργία Μπιτούνη Κωνσταντίνα Κατσουλιέρη Μαριλένα
ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Παλινδρόμηση – Συσχέτιση
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα σε νέες περιπέτειες
Κωνσταντινίδης Ίβο – Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
Στατιστικές δοκιμασίες που χρησιμοποιούνται συχνά Παραμετρική δοκιμασία Αντίστοιχη μη-παραμετρική δοκιμασία Λόγος εφαρμογής Παράδειγμα t test για.
«Μύθοι» και αλήθειες(;) του γάμου: κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση
Ηλιακό Σύστημα.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Ευρώπης
Η ΠΡΑΣΙΑΔΑ ΛΙΜΝΗ μέσα από τα μάτια των οικολόγων
Παρατακτική και υποτακτική σύνδεση, ασύνδετο σχήμα
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
TO ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΜΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ»
γαλλια ΚΑΙΛΙΝΜΕΙ ΒΙΛΛΑΝΟΥΕΒΑ ΜΑΚΑΣΙΛ Έ ΤΑΞΗ
ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ EΡΕΥΝΑΣ. EΝΑ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.
Στοιχεία υδρομετεωρολογίας
ΑΠΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ:ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αντωνοπούλου Ελεονώρα ΑΜ Δ201721
ΜΑΘΗΜΑ 8 Η γεωλογική ιστορία της Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Άρης Λέκκας.
23o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Α. Π. Θ
Η σοκολάτα στη διατροφή μας
ΚΡΟΑΤΙΑ Γιώργος Τσιτογιάννης.
Β 3.5 Τα ποτάμια της Ασίας Ινδία.
Ελλάδα Τα μεγαλύτερα νησιά.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΓΕΛ Καστορείου Πολιτιστικό Πρόγραμμα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε έναν Αεροπορικό Οργανισμό
Δημιουργία ομάδας στο facebook
Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή και Υγεία
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
βλέπουμε – διαβάζουμε – γράφουμε»
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ THE KIDNEY DISEASE QUESTIONNAIRE ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ Αλικάρη Βικτώρια1, Τσιρώνη Μαρία2, Μάτζιου Βασιλική3,
أثر بعض استراتيجيات حل المشكلات الرياضية وتكوينها
ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
ΔΕΣΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ Α’ ΤΑΞΗ 2007
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ
Υδάτινος κόσμος Η διαχείριση του νερού
Η Θράκη  είναι μια ιστορική και γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σήμερα η ονομασία Θράκη υποδηλώνει διεθνώς την περιοχή που.
ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Στατιστικές Υποθέσεις
ΕΛΕΓΧΟI ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ X2
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δομή και λειτουργία Καρδιακός Μυς
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΑσφAλεια του ΔιαδικτΥου
Ψευδή προφίλ στο facebook
Οδηγική Συμπεριφορά των Ελλήνων
Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 30/3/2018 – 1/4/2018
Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας (Κ.Β)
Τζωρτζίνα Βαλτζή Εύα Μπινίκου
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ Απόψεις των σπουδαστών του ΤΕΙ ΚΜ για τους οικονομικούς πόρους και τη σχέση τους με την ανάπτυξη της εκπαίδευσης Σμαράγδα Πουργάνη (ΑΕΜ: 3130) Επιβλέπων: Δρ. Βασίλειος Σάλτας Συνεπιβλέπων: Δρ. Χρήστος Αναστασίου

Το πεδίο της έρευνας Η παρούσα εργασία ερευνά τη σχέση των οικονομικών πόρων με την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα και συγκεκριμένα συλλογή πρωτογενών ποσοτικών δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων

Σκοπός Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή και η κατανόηση των απόψεων των σπουδαστών του προαναφερόμενου ανώτατου τεχνολογικού ιδρύματος σχετικά με τους οικονομικούς πόρους και τις σχέσης αυτών με τη ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα.

Ερευνητικές υποθέσεις Αν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων εξαρτιούνται από το φύλο τους. Αν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων εξαρτιούνται από το εξάμηνο σπουδών τους.

Μεθοδολογία της εργασίας Ποσοτική έρευνα Ηλεκτρονική φόρμας και κοινοποίησή της στο facebook σε ομάδες σχετικών σπουδαστών Πληθυσμός έρευνας: σπουδαστές του ΤΕΙ ΚΜ σχολών ΣΔΟ και ΣΤΕΦ. Δείγμα έρευνας: 213 σπουδαστές. Διεξαγωγή: 01/09/2019 έως και 05/10/2016 Πιλοτική έρευνα: 20 ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια

Στοιχεία έρευνας Συχνότητες Διαγράμματα Τυπική απόκλιση Συντελεστής Pearson Anova one way Δείκτης αξιοπιστίας Cronbach’s t-test

Φύλο Συχνότητα Ποσοστό Έγκυρο ποσοστό Αθροιστικό ποσοστό Έγκυρα Άνδρας 120 56,3 Γυναίκα 93 43,7 100,0 Σύνολο 213

Εξάμηνο φοίτησης Συχνότητα Ποσοστό Έγκυρο ποσοστό Αθροιστικό ποσοστό Έγκυρα 1ο 3 1,4 2ο 13 6,1 7,5 3ο 16 15,0 4ο 8 3,8 18,8 5ο 11 5,2 23,9 6ο 12 5,6 29,6 7ο 27 12,7 42,3 8ο και άνω 123 57,7 100,0 Σύνολο 213

Συντελεστής αξιοπιστίας Cronbach’s Alpha Στοιχεία 0,936 32

Συμπεράσματα… Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, ο γενικότερος εξοπλισμός, αξιολογήθηκαν ως καλός, ενώ οι λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών ως μέτρια. Καλές έκριναν τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, ενώ μέτρια τις παροχές που προσφέρει το ίδρυμα σχετικά με τις υπηρεσίες διαδικτύου προς στους σπουδαστές του.

Συμπεράσματα… Ο αριθμός των καθηγητών του ιδρύματος δεν είναι επαρκής ανά ειδικότητα. Δεν είναι ικανοποιημένοι σχετικά με τη βοήθεια που παρέχει το εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στους αδύνατους σπουδαστές, όσο και σ’ αυτούς που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Συμπεράσματα… Μέτρια κρίνουν τόσο τη διδακτική τους επάρκεια, όσο και την επιστημονική τους επιμόρφωση ως προς τις νέες τεχνολογίες. Οι οικονομικοί πόροι θεωρούν ότι δεν επαρκούν για την κάλυψη των διαφόρων αναγκών του ιδρύματος.

Συμπεράσματα… Θεωρούν ότι το ίδρυμα δεν αξιοποιεί κατάλληλα τα διάφορά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Όλα αυτά θεωρούν πως έχουν αντίκτυπο στην αξιοπιστία του ιδρύματος. Δεν υπάρχει υποστήριξη αδύναμων σπουδαστών από τους καθηγητές ώστε να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα τις σπουδές τους στο τμήμα.

Συμπεράσματα… Υπάρχει επιρροή του παράγοντα φύλο των ερωτηθέντων σπουδαστών και τις ερώτησης που σχετίζεται με το αν οι χώροι του ιδρύματος είναι λειτουργικοί με τις γυναίκες να απαντούν αρνητικά σε σχέση με τους άντρες της διεξαχθείσας έρευνας. Το εξάμηνο σπουδών των συμμετεχόντων σπουδαστών, βρέθηκε ότι αυτός επηρεάζει συνολικά δεκατρείς ερευνητικές ερωτήσεις.

Συμπεράσματα Η μεγαλύτερη εκ των επιρροών παρατηρείται στην ερώτηση που σχετίζεται με το πόσο ικανοποιητικές κρίνουν τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές του ΤΕΙ KM. Η μικρότερη τιμή αφορά την ερώτηση αν προσφέρεται, από το προαναφερόμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύνδεση με άλλα ανώτατα ιδρύματα για ανάπτυξη, έρευνα και καινοτομία και σχετίζεται με την ερευνητική ομάδα του 6ου εξαμήνου.

Γενικό συμπέρασμα Οι ερωτηθέντες σπουδαστές αξιολόγησαν μέτρια το εν λόγω ανώτατο ίδρυμα, τόσο όσο αφορά το άψυχο και έμψυχο υλικό του, όσο και την οικονομική του ενίσχυση.

Πρόταση Η διεξαχθείσα έρευνα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο διοργάνωσής της και σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να εξαχθούν και συγκριτικά ερευνητικά συμπεράσματα. Επιπροσθέτως θα μπορούσαν να ερευνηθούν και η επιρροή παραγόντων όπως το τμήμα ή/και η σχολή φοίτησης, η ηλικία ή το γενικότερο ακαδημαϊκό προφίλ των συμμετεχόντων.

Σας ευχαριστώ!