Το ηλεκτρικό αερόθερμο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το πλυντήριο ρούχων ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ηλεκτρικός Αναμεικτήρας Χεριού
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Φυσική Α Γυμνασίου Αξιολόγηση.
ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ EΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
Ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος
Ηλεκτρικές Οικιακές Συσκευές
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Α) βλάβες πυκνωτών Οι βλάβες που μπορεί να παρουσιάσουν οι πυκνωτές είναι οι παρακάτω: 1)Βραχυκύκλωμα . Αυτό είναι αποτέλεσμα εφαρμογής τάσης μεγαλύτερης.
Ηλεκτρική θερμάστρα ακτινοβολίας
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΘΥΡΙΣΤΟΡ.
Κατηγορίες Διακοπτών 1. ∆ιακόπτες µη ελεγχόµενοι από ρεύµα, µε µηχανική επαφή: –α. Μηχανικοί –β. Αυτόµατοι 2. ∆ιακόπτες ελεγχόµενοι από ρεύµα, µε µηχανική.
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
Όργανα μέτρησης και συσκευές εργαστηρίου
Η ηλεκτρική σκούπα 1. Αναφέρει τα μέρη μιας ηλεκτρικής σκούπας
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
τη συμπεριφορά της επαγωγικής, αντίστασης στο Ε.Ρ.
ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΤΜΟΥ
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Επιμέλεια παρουσίασης: Κυρισκόζογλου Ουρανία
A ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ
ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ 1:
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
Θέμα εργασίας: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να, (α) Αναφέρετε τι είναι πυκνωτής
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 1 Έλλειψη ψυκτικού υγρού (Freon)Διαρροή υγρού από το κύκλωμαΔεν βγάζει κρύο αέρα 2 Σε μηχανήματα με τα καινούργια οικολογικά ψυκτικά.
ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
Διακόπτης Φορτίου Συσκευή χειρισμού και όχι προστασίας Δυνατότητα χειρισμού υπό φορτίο Τέλεια και ασφαλή διακοπή κυκλώματος Εμφανή ένδειξη ON - OFF.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αποσυναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο και εντοπίζει βλάβες με τη βοήθεια των καταλλήλων οργάνων. (β)
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
Μάθημα 2 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων.
Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
Μάθημα 3 Αγωγοί γείωσης στη μονοφασική εγκατάσταση.
Φύλλο Εργασίας 10 Το Ηλεκτρικό βραχυ-Κύκλωμα – Κίνδυνοι και "Ασφάλεια"
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
ΘΥΡΙΣΤΟΡ (SCR) ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να,
ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Διδασκαλία φυσικών Επιστημών δημοτικό
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να:
1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ελευθερία Φανουράκη
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC
Το οικιακό ψυγείο.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να:
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 1 Έλλειψη ψυκτικού υγρού (Freon)Διαρροή υγρού από το κύκλωμαΔεν βγάζει κρύο αέρα 2 Σε μηχανήματα με τα καινούργια οικολογικά ψυκτικά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το ηλεκτρικό αερόθερμο ΣΤΟΧΟΙ Αποσυναρμολογεί και συναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο Κατονομάζει τα μέρη της συσκευής Περιγράφει την κατασκευή και αρχή λειτουργίας του ηλεκτρικού κινητήρα Περιγράφει την κατασκευή και λειτουργία του ηλεκτρικού αερόθερμου Σχεδιάζει το ηλεκτρικό κύκλωμα της συσκευής Εντοπίζει και επιδιορθώνει βλάβες Εκτελεί μετρήσεις

Λειτουργία του ηλεκτρικού αερόθερμου Τα αερόθερμα είναι θερμάστρες στις οποίες ο αέρας κυκλοφορεί τεχνητά από έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και γι’ αυτό ονομάζονται Και θερμάστρες τεχνητής κυκλοφορίας. Η αντίσταση (ισχύος 1 kW ή 2 kW) τοποθετείται πάλι γυμνή μπροστά από τα φυλλαράκια (γρίλια) ενός περιβλήματος. Πίσω του το περίβλημα έχει άλλα φυλλαράκια και μπροστά τους υπάρχει ένας ανεμιστήρας.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι φυγοκεντρικός ή αξονικός Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι φυγοκεντρικός ή αξονικός. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι συνήθως τύπου επαγωγής με βραχυκυκλωμένο πόλο, πολύ μικρής ισχύος. Ο ανεμιστήρας τραβά αέρα από τα πίσω φυλλαράκια, τον στέλνει μέσα από την αντίσταση και τον βγάζει ζεστό έξω από τα μπροστινά φυλλαράκια. Η κυκλοφορία είναι γρήγορη και το δωμάτιο θερμαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποτε υπάρχει και θερμοστάτης που ελέγχει τη θερμοκρασία του δωματίου. Τοποθετείται κοντά στα φυλλαράκια της εισόδου του αέρα στη θερμάστρα. Επίσης είναι δυνατό να υπάρχει και θερμοστάτης ασφάλειας, πάνω από την αντίσταση, που σε περίπτωση μη λειτουργίας του ανεμιστήρα και υπερθέρμανσης διακόπτει τελείως το κύκλωμα.

Από τα κυκλώματα φαίνεται ότι η ηλεκτρική αντίσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν τροφοδοτηθεί πρώτα ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Κάποτε συναντιέται και διακόπτης ανατροπής στη θερμάστρα. Αυτός, σε περίπτωση ανατροπής της, ανοίγει και διακόπτει το κύκλωμα.

Συμπτώματα και βλάβες στα ηλεκτρικά αερόθερμα Βλάβες Συμπτώματα Το αερόθερμο δε λειτουργεί καθόλου Χαλασμένος θερμοστάτης Ανοιχτό κύκλωμα αντίστασης Κομμένη παροχή Βραχυκύκλωμα Καίγεται η ασφάλεια Καμένος κινητήρας Το αερόθερμο δε βγάζει καθόλου αέρα Xαλασμένος ο διακόπτης Το αερόθερμο βγάζει μόνο κρύο αέρα Δε λειτουργεί το θερμικό στοιχείο

Να σχεδιάσετε το ηλεκτρικό κύκλωμα του αερόθερμου Αξιολόγηση Να σχεδιάσετε το ηλεκτρικό κύκλωμα του αερόθερμου Να ονομάσετε τα μέρη και να περιγράψετε τη λειτουργία του αερόθερμου Να αναφέρετε δύο συμπτώματα του αερόθερμου και τα συμπτώματά τους