H ENNOIA ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ Γιώργος Ψυχάρης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στους Η.Υ. Πανίκος Βρυωνίδης.
Advertisements

Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Εκκίνηση του Internet Explorer: • Start, All Programs, Internet Explorer ή • Κλικ στο εικονίδιο του Internet Explorer στην.
Torque Game Engine - #0 8 Κώστας Καρπούζης (kkarpou) Αμαρυλλίς Ραουζαίου (araouz) Γιώργος Καρυδάκης (gcari)
ΙοιΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΓΚΙΚΑ ΕΥΓ. ΜΑΘΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Εργασία με παράθυρα.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Υπερσυνδέσμοι:  Μεταφορά από μια σελίδα σε άλλη  Παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κείμενο  Μπορούν να.
Modalverben Ποια είναι? können, wollen, sollen, müssen, dürfen
3.2 Κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισµικού για τη διδακτική των µαθηµατικών.
Σύνδρομο Sjogren Δαούσης Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.
Χαμηλού βαθμού κακοήθειας μη Hodgkin’s λεμφώματα Τζουβάρα Ευαγγελία Αιματολόγος.
Ιστοσελίδες από τον κλάδο της υγείας : γραφικός σχεδιασμός και προσβασιμότητα Ελευθέριος Παπαχρήστος, Χρήστος Κατσάνος, Νικόλαος Αβούρης.
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2.Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 3.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
Μάθημα 1ο. Σχεδίαση Γραφικών Adobe Illustrator Σχεδίαση Διανυσματικών Γραφικών Δηλαδή αποτελούνται από γραμμές και καμπύλες που ορίζονται από μαθηματικά.
 Αν. Καθηγητής Βιοχημείας  Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ.
Φυσικοθεραπεία σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες Ενότητα 7: Σύγχρονες απόψεις για το λεμφοίδημα Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
B Χρόνια Λεμφογενής Λευχαιμία/Λέμφωμα από μικρό λεμφοκύτταρο
1 ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ;
Παθολογική ηπατική βιοχημεία. Ηπατική βιοχημεία  Τρανσαμινάσες (AST, ALT)  Αλκαλική φωσφατάση γGT Εξετάσεις εκτίμησης της ηπατικής λειτουργίας  Αλβουμίνη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΠΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΓΙΩΤΗ Επίβλεψη : Σοφία Ζυγά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ.
Microsoft ® Office PowerPoint ® Εκπαίδευση 2007 Ενημερωθείτε Η [Επωνυμία της εταιρείας σας] παρουσιάζει:
Τι είδαμε την περασμένη φορά … Μηχανές αναζήτησης. 1.
Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
Τρούγκος Κων/νος Αν. Καθηγητής Βιοχημείας Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ.
Σχεδίαση Γραφικών Μάθημα 1ο.
ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
4.2. ΛΕΙΣΜΑΝΙΩΣΗ ΣΤΟ Σ Μ. Σαριδομιχελάκης
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
2η Κλινική Εντατικής Θεραπείας - «Αττικό» Νοσοκομείο
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
Υδατάνθρακες Ορισμός οργανικές ενώσεις με παρόμοια χημική δομή:
ΣΤ΄2 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ
Alt Ctrl Delete. Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΞΕΙΑΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C
Λεμφώματα μεσοθωρακίου Α’ Εργ. Παθ. Ανατομικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Λοιμώξεις.
Νεφρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
Πρακτική Άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Ζητήματα που Προκύπτουν σε Διεθνές Επίπεδο Συν-λοιμώξεις: Ηπατίτιδα C
Φίλιππας-Ντεκουάν Σεμπάστιαν
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Σύνδρομο Sjogren Δαούσης Δημήτριος
H ENNOIA ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ Γιώργος Ψυχάρης.
Βασικές αρχές ανοσολογίας
Γνωριμία με το πληκτρολόγιο
Φυσικά πολυμερή: πρωτεΐνες, κυτταρίνη, οξική/νιτρική κυτταρίνη κλπ.
Έλεγχος ηπατικής λειτουργίας
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ. Ε
Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ
Το Πληκτρολόγιο.
Διατροφή-Διαιτολογία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ : ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Γνωριμία με το πληκτρολόγιο
Διατροφή-Διαιτολογία
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
UAV-RPV DRONES 8/11/2018.
Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας
Tolerance and Autoimmunity
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Υπολογιστικά Φύλλα Διαχείριση Κελιών
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΜαθαΙνω τον παλμογρΑφο
Εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής Σχολείο:9ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό έτος: Τάξη:Α2’ Υπεύθυνος καθηγητής: Μπουλογεώργος Στέφανος.
Liver function test abnormalities after traumatic brain injury: is hepato-biliary ultrasound a sensitive diagnostic tool?  F. Sanfilippo, T. Veenith,
Ασθενής με παρατεινόμενο εμπύρετο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

H ENNOIA ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ Γιώργος Ψυχάρης

Επιστημολογική ανάλυση της έννοιας Προβλήματα κατανόησης της έννοιας - Αμφισβήτηση υπαρχόντων τρόπων διδασκαλίας - Έλλειψη εποπτικών μέσων Ευκλείδεια Γεωμετρία: Η γωνία ως τομή δύο ημιεπιπέδων (“στατικός ορισμός”) Αναλυτική Γεωμετρία: Η γωνία (διανυσμάτων) ως ποσότητα στροφής του ενός διανύσματος ώστε να γίνει ομόρροπο με το άλλο (“δυναμικός ορισμός”) Κάθε ορισμός είναι εστιασμένος σε διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της έννοιας. Δεν είναι αυστηρά περιχαρακωμένη η χρήση του κάθε ορισμού στο αντίστοιχο γεωμετρικό σύστημα.

Aντιλήψεις/δυσκολίες των μαθητών Η αναπαράσταση της γωνίας Μια γωνία γίνεται συχνά αντιληπτή ως: - το μήκος των τμημάτων που χρησιμοποιούνται στην εικονική αναπαράστασή της. - το μέγεθος του σχήματος που σχηματίζουν οι τεμνόμενες ευθείες, οι οποίες συχνά εκλαμβάνονται ως ευθύγραμμα τμήματα με δεδομένο μήκος - το μήκος του τόξου που χρησιμοποιείται στο συμβολισμό του μεγέθους της γωνίας. Οι διαισθητικές αντιλήψεις των μαθητών - Στατικός ορισμός: διαισθήσεις από την πρόσληψη του χώρου - Δυναμικός ορισμός: αίσθηση της κίνησης στο χώρο Π.χ. Στροφή – Γωνία

Aντιλήψεις/δυσκολίες των μαθητών Η μέτρηση των γωνιών Στην μέτρηση μιας γωνίας αφενός υποβόσκει ο δυναμικός ορισμός της και αφετέρου η αντιστοίχιση γωνίας και αριθμού. Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη σύνδεσης της κατασκευής μιας γωνίας ως αποτέλεσμα στροφής, με την απόδοση αριθμητικής τιμής. Η γωνία στην φυσική γλώσσα και στα μαθηματικά Η λέξη ‘γωνία’ χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και στη φυσική γλώσσα και είναι γνωστή στους μαθητές πολύ πριν την επίσημη σχολική διδασκαλία. Φυσική γλώσσα: Διαφοροποίηση του γεωμετρικού αντικειμένου (διασδιάστατο – τρισδιάστατο) Π.χ. “Η γωνία του δρόμου’’, ενυπάρχουν τόσο το σχήμα που σχηματίζεται στη συμβολή των δύο κατευθύνσεων (δρόμων), όσο και η στροφή που μπορεί να κάνουμε όταν συναντάμε γωνία (αλλαγή κατεύθυνσης).

Η γωνία στον τρισδιάστατο χώρο Διάκριση γεωμετρικού αντικειμένου - Πλευρές γωνίας: δισδιάστατα αντικείμενα - Στροφή στον τρισδιάστατο χώρο: εξεζητημένη έννοια καθώς η στροφή δεν αφήνει ίχνος και η αρχική ‘ένδειξη– κατεύθυνση’ πρέπει να κρατηθεί στη μνήμη - Σημαντικές δυσκολίες των μαθητών στο να συντονίσουν τις διαφορετικές πτυχές της έννοιας της γωνίας οι οποίες περιέχονται στα διάφορα φυσικά πλαίσια (περικείμενα) και οι οποίες περιλαμβάνουν επικλινείς επιφάνειες, στροφές, διασταυρώσεις.

Η γωνία στον τρισδιάστατο χώρο Στόχοι έρευνας (α) να συσχετίσουμε την κατασκευή νοημάτων σχετικών με την έννοια της γωνίας στον τρισδιάστατο χώρο με σχετικές καθημερινές εμπειρίες των μαθητών και (β) να μελετήσουμε αν και με ποιους τρόπους οι μαθητές καταφέρνουν να συντονίσουν διαφορετικές πτυχές της έννοιας της γωνίας στον τρισδιάστατο χώρο. - ως γεωμετρικό σχήμα, που σχηματίζεται μεταξύ δύο γεωμετρικών αντικειμένων, τα οποία μπορεί να είναι είτε ευθύγραμμα τμήματα είτε δισδιάστατα γεωμετρικά σχήματα (π.χ. δίεδρες γωνίες) - ως δυναμική ποσότητα, που μπορεί να συμβολιστεί με μεταβλητή αναπαριστώντας τόσο την αλλαγή κατεύθυνσης ως στροφή όσο και το αποτέλεσμα αυτής της στροφής και - ως μέτρο που αναπαρίσταται από έναν αριθμό.

Η γωνία στον τρισδιάστατο χώρο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜaLT - Α’ Φάση. Η γωνία ως στροφή στον τρισδιάστατο χώρο – Διασύνδεση με εμπειρίες από την κίνηση στο χώρο. - Β’ Φάση. Η γωνία ως δυναμική ποσότητα μέσα από την προσομοίωση πραγματικών τρισδιάστατων αντικειμένων (π.χ. ‘άνοιγμα/κλείσιμο’ πόρτας, κίνηση μοντέλου μιας περιστρεφόμενης πόρτας)

Το MaLT διατίθεται στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας http://etl.ppp.uoa.gr http://etl.ppp.uoa.gr/_content/download/index_download.htm