Υπηρεσίες του διαδικτύου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Advertisements

Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
Κώστας Διαμαντάρας Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 2011 Υπηρεσίες Web και Συστάδες υπολογιστών.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Διαδίκτυο.
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Γνωριμία με το διαδίκτυο
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Το 1989 ο Τιμ Μπέρνερς μέλος του κέντρου cern επινόησε τον παγκόσμιο.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Μόκιας Γιάννης Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ.
Εισαγωγή - επανάληψη Ο παγκόσμιος ιστός είναι
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 2
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ.
Κεφάλαιο 2.  Με το διαδίκτυο μπορεί κάποιος:  να κάνει έρευνα,  να ψωνίσει για διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα,  να δει καιρικούς χάρτες,  να πάρει.
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Διαδίκτυο (internet ) international network Αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( )
Εξετάσεις Πιστοποίησης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ» Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
Χάρης Κονδυλάκης Σχεδιασμός Ιστοχώρων 1. Παραδείγματα ιστοχώρων del.icio.us europa.eu lufthansa.aero cnn.tv.
14ο Γυμνάσιο Περιστερίου Εργαστήριο Πληροφορικής.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
To πρωτόκολλο διαδικτύου IP -χρησιμοποιείται από αποστολέα και παραλήπτη που μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά δίκτυα για να ανταλλάξουν πακέτα πληροφοριών.
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Web, Web 2.0, Web 3.0 και Web X.0 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Κεφαλαιο 11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML.
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.11: Πρωτόκολλα εφαρμογής
10.1 Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 11
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Το Διαδίκτυο - Internet
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Επικοινωνία και Διαδίκτυο Κεφάλαιο 11-Εισαγωγή στην HTML
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υπηρεσίες του διαδικτύου -Παγκόσμιος ιστός -Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο -Συστήματα P2P -Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων -IRC -Άμεσο μήνυμα -Τηλεφωνία διαδικτύου

Παγκόσμιος Ιστός (world wide web) Χώρος πληροφοριών, όχι ταυτόσημος με διαδίκτυο Προυποθέσεις: πλοήγηση στο διαδίκτυο, εφαρμογή φυλλομετρητή με την οποία προβάλλονται έγγραφα (ιστοσελίδες), με υπερσυνδέσμους που οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Οι ιστοσελίδες οργανωμένες σε ομάδες (ιστότοποι)

ορολογία Φυλλομέτρηση:ονομάζεται η δραστηριότητα κατά την οποία ακολουθούμε τους υπερσυνδέσμους. URL (uniform resource locator):ο τρόπος που χρησιμοποιούμε για να καταδείξουμε μονοσήμαντα μια μονάδα πληροφορίας. HTTP (hypertext transfer protocol): τοπρωτόκολλο που καθορίζει μια μονἀδα πληροφορίας η οποία καταδεικνύεται από υπερσύνδεσμο και μεταφέρεται από και σε φυλλομετρητή HTML (hypertext markup language): γλώσσα μορφοποίησης υπερκειμένου, καθορίζει ποια θα είναι η δομή των εγγράφων και τον τρόπο με τον οποίο τα έγγραφα συνδέονται

ορολογία Cascading style sheets: καθορίζουν την αισθητική των ιστοσελίδων με την παρουσίαση του πληροφοριακό περιεχόμενο. Javascript: γλώσσα του προγραμματισμού που ενσωματώνει https:για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταφέρονται από και προς έναν φυλλομετρητή.

Φυλλομετρητές Internet explorer (ο πιο διαδεδομένος) Mozilla firefox (τεχνολογικά υπέρτερος, πιο εύχρηστος) Μηχανές αναζήτησης: google.com, altavista.com, infoseek.com, a7.com, msn.com Εργασία:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Μηνύματα με ηλεκτρονικά δεδομένα: Ψηφιακές φωτογραφίες, αρχεία ήχου, εικόνες κ.α. ευρεία χρήση από 1990 Μαζική αποστολή με μηδενικό κόστος Διαφημιστικά, ανεπιθύμητα μηνύματα: κόστος που επωμίζεται το κοινό (χαμένος χρόνος εργασίας, κατανάλωση εύρους ζώνης για ανεπιθύμητη επικοινωνία)

Χρησιμοποιώντας το usenet Internet relay chat-IRC Άμεσο μήνυμα (instant messenger) msn messenger FTP πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων

Internet relay chat-IRC μια μορφή άμεσης επικοινωνίας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Ομαδική σύγχρονη επικοινωνία: ο χρήστης συνδέεται με έναν εξυπηρετητή και στη συνέχεια με κανάλια (join). Χρήστης i: invisble και invite-only από πρόσκληση διαχειριστή Χρήστης m:moderated μόνο χρήστες με voice μπορούν να μιλήσουν στο κανάλι

Άμεσο μήνυμα (instant messenger) Υποστηρίζει τη σύγχρονη ομιλία μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου μικρού μεγέθους Δημιουργία καταλόγου φίλων Με τη σύνδεση κάποιου στο διαδίκτυο, οι φίλοι «βλέπουν» msn messenger και yahoo messenger

msn Η χρήση του απαιτεί τη δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή εμφανίζεται εικονίδιο στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης Η προσθήκη χρηστών στη λίστα μας είναι δυνατή μόνο εάν γνωρίζουμε τη διευθύνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους

FTP πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων Πρότυπο για τη μεταφορά αρχείων από εξυπηρετητή σε πελάτη και αντίστροφα ή από εξυπηρετητή σε εξυπηρετητή ελεγχόμενα από πελάτη (π.χ από τοπικό Η/Υ) Μπορεί να είναι εξειδικευμένο πρόγραμμα ή απλώς φυλλομετρητής Δημοφιλή:SmartFTP και FileZilla ( http://www.smartftp.com , http://filezilla.sourceforge.net )

Άλλες υπηρεσίες RSS τεχνολογία για λήψη πληροφοριών από μια ιστοσελίδα χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μπαίνει στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης πληροφοριών Δηλώνει στο πρόγραμμα τι επιθυμεί και να εντοπίσει στο διαδίκτυο και αυτομάτως αποστέλλονται οι πληροφορίες στον υπολογιστή του Δημοφιλή:RSSReader, Feeddemon

UDP Δημοφιλές πρόγραμμα υπηρεσιών peer to peer που επιτρέπει τη διασύνδεση με άλλους χρήστες, την αναζήτηση αρχείων που αυτοί επιτρέπουν και διανέμουν ελεύθερα και την ανταλλαγή με αρχεία που διανέμουμε από τον προσωπικό μας υπολογιστή

Blog Προσωπικό ιστολόγιο Καταγραφή προσωπικού ημερολογίου, δημοσίευση απόψεων, εμεπιεριών, συζήτηση με άλλους χρήστες

Υπηρεσίες συνεργατικής έκδοσης www.wikipedia.org Όπου οι ίδιοι οι χρήστες είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της συγγραφής και ενημέρωσης άρθρων, ενώ υπάρχουν 600 εθελοντές ειδικοί που εντοπίζουν λάθη. Εκδόσεις σε 200 γλώσσες