PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασίες Φυσική Ντεναντα Βίλα Πύραυλοι και Διατήρηση της Ορμής.
Advertisements

2ο Λϋκειο Αγίας Βαρβάρας Κρούσεις.
ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Κεφάλαιο: 1.2 (Φυσική Γ.Π Α’ ΕΠΑΛ)
Είναι η καλύτερη άσκηση..?? Είναι επικίνδυνη άσκηση…?
ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
Κεφάλαιο 6: Κινητική Ενέργεια και Έργο
Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος καθ. Τεχνολογίας
Copyright © 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο 7 Έργο και Ενέργεια.
ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ 1. Μεγέθη που χαρακτηρίζουν μια ταλάντωση
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
Η έννοια ΙΣΧΥΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
Αρχές εμβιομηχανικής Γιαννης Καλουδης.
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Δύναμη 1.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
5.1 ΕΡΓΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Στην προσπάθεια μας να περιγράψουμε και να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα ορίζουμε έννοιες –ποσότητες που τις λέμε: Φυσικά μεγέθη.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
KM Διάλεξη 4 Η συνεισφορά των αισθήσεων στην καλύτερη απόδοση Eλιζάνα Πολλάτου επικ.καθ. Τ.Ε.Φ.Α.Α Π.Θ.
Πετοσφαίριση Ι Ενότητα 7η: Η Προπόνηση Δύναμης στο Βόλεϊ
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
1 Ενέργεια Έργο Ισχύς Ενέργεια Δυναμική ενέργεια Κινητική ενέργεια Θεώρημα έργου-ενέργειας Κινητική ενέργεια και ορμή Διατήρηση της Ενέργειας Μηχανές Απόδοση.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
Ανοιχτές δεξιότητες Δεξιότητες που πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο περιβάλλον και απαιτεί από τους εκτελεστές να προσαρμόσουν τις.
Προαπαιτούμενες γνώσεις από τη Φυσική της Α και Β Λυκείου Φυσική Γ’ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 1 ο ΓΕΛ Ρεθύμνου © Ν. Καλογεράκης.
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Η περίοδος της κίνησης είναι: α) 1 sec β) 2 sec γ) 3 sec
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
Project για την κολύμβηση για όλες τις ηλικίες και κατηγορίες ατόμων
1.
ΧΠΕ - ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΟ MS PROJECT
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ M.Sc., Ph.D
TAE KWON DO Αλεξανδράκη Κατερίνα Βογιατζή Σταυρίνα.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Όταν δύο μπάλες μπιλιάρδου συγκρούονται , έρχονται σε επαφή , δέχονται μεγάλες δυνάμεις (δράση – αντίδραση ) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και οι ταχύτητές.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Δυναμική (του υλικού σημείου) σε μία διάσταση.
Project Β’ τετραμηνο Ιωάννα Καρτάλη Νάνσυ Κόντη Πάνος Παπαθανασίου
Επαναληπτικές ερωτήσεις στην ενέργεια
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Η έννοια της δύναμης Επιτέλους, κάτι δυνατό για να ασχοληθούμε!
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Ταλαντώσεις Όλες οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις του βιβλίου.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Έργο Ισχύς = ΙΣΧΥΣ W P = t χρονικό διάστημα Σύμβολο : P
To Teach Curricular Subjects
Μεταγράφημα παρουσίασης:

PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος 27/12/2017 PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος Λευτέρης Λαζαρίδης Κυρολίβανος Μαρκέλλα Διγενή Μάιρα Δρυμούση

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ 27/12/2017   ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Οι πολεμικές τέχνες βασίζονται περισσότερο στην επιστήμη παρά στην τέχνη. Μέσω της επιστήμης ερευνούμε τις θεμελιώδεις αρχές. Για να κατανοήσουμε τις αρχές τους είναι απαραίτητο να έχουμε γενικότερες γνώσεις. (πχ.φυσικής, μαθηματικών, βιοκινητικής)

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Ταχύτητα [m/s]: αλλαγή της θέσης ανά μονάδα χρόνου 27/12/2017 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Ταχύτητα [m/s]: αλλαγή της θέσης ανά μονάδα χρόνου Επιτάχυνση [m/s2]: η αλλαγή της ταχύτητας στη μονάδα του χρόνου , συμβολίζεται με α Ορμή [kg *m/s]: μάζα επί ταχύτητα Ώθηση: ορμή που έχουμε μια συγκεκριμένη στιγμή Ισχύς [w ή J/s]: η μεταβολή της ενέργειας στη μονάδα του χρόνου Μετριέται σε Watt. Το ένα Watt ισοδυναμεί με 1 Joule/ second Κινητική ενέργεια (J) = η ενέργεια ενός κινουμένου αντικείμενου ½ *m*υ2 3

ΠΩΣ ΌΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ; Για καλύτερη κατανόηση δίνονται τα παρακάτω παραδείγματα : Τι συμβαίνει εάν σε μια μάχη το ένα άτομο είναι πιο μεγαλόσωμο; Η Μ (μάζα) θα είναι μεγαλύτερη και αυτό θα προκαλέσει την μείωση της α (επιτάχυνση). Γι’ αυτό το λόγο αν κλωτσήσεις ένα άτομο πιο μεγαλόσωμο από εσένα δεν θα πάει τόσο μακριά. Tι συμβαίνει όταν ένα σώμα κλωτσάει ένα άλλο; Στις ωθητικές κλοτσιές ο κύριος στόχος είναι να κινήσεις το σώμα του άλλου ατόμου. Προσπαθείς να ασκήσεις μια δύναμη η οποία θα μεταφέρει ενέργεια για να προκληθεί στο σώμα του άλλου μια επιτάχυνση και τελικώς κίνηση.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ H δύναμη δεν παράγεται μόνο από τους μύες, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας πολλών διαφορετικών μεγεθών και μελών του σώματός μας και φυσικά της μυϊκής μας ελαστικότητας.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ Αν κάποιος αθλητής, λοιπόν, δεν μπορεί να επιτύχει πολύ μεγάλες ταχύτητες, μπορεί να εκπαιδευτεί στο να διατηρεί την επαφή στο χτύπημα σε πολύ μικρό χρόνο, ώστε να παράγει εξίσου πολύ μεγάλη δύναμη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η εκπαίδευση με βάρη σηκώνοντας μεγάλες ποσότητες κιλών, είναι λιγότερο αποδοτική από το να χρησιμοποιούμε βάρη πολύ μικρότερων κιλών. Ακόμα έχει αποδειχτεί πως οι αργές και σωστές επαναλήψεις έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην εκγύμναση του σώματος. Η εκπαίδευση στη σκιαμαχία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τι θα πρέπει τελικά να κάνουμε σε μια προπόνηση ; Επιθυμούμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ισορροπία, άρα όλες οι μυϊκές ομάδες θα πρέπει να εκγυμναστούν ώστε να συνεργάζονται τέλεια. Απαιτείται ,βέβαια, κόπος, επανάληψη, χρόνος, επιμονή στο στόχο, βελτίωση σφαιρικά της σωματικής μας και της φυσικής μας κατάστασης και, τέλος, πνευματική και σωματική χαλάρωση.

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΜΥΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η μαχητική ικανότητα σχετίζεται με την ικανότητα αντίληψης, την προσαρμοστικότητα αλλά ταυτόχρονα και με την ελαστικότητα των μυϊκών ομάδων που συμμετέχουν στην κίνηση. Το μυϊκό μας σύστημα κατά την εκτέλεση μιας τεχνικής μπορούμε να το συσχετίσουμε με την ελαστική κίνηση ενός ελατηρίου που μαζεύει και τεντώνει αποθηκεύοντας και παράγοντας ενέργεια.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η παραγόμενη δύναμη από ένα ελαστικό μυϊκό σύστημα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη δύναμη που παράγεται από ένα σκληρό και δύσκαμπτο μυϊκό σύστημα κατά την κίνηση.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΥΩΝ Ένας ελαστικός μυς έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με ταχύτητα , παράγοντας έτσι αρκετή ενέργεια και βοηθώντας μας να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αντίθετα, ένας σκληρός μυς είναι λιγότερο αποδοτικός και λιγότερο ευέλικτος όσον αφορά τη χρήση του. Έτσι οι σκληροί μύες είναι περισσότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς, ακινητοποιήσεις, ρίψεις κλπ. Ακόμα ευθύνονται, πολλές φορές , για την κακή στάση του σώματος.