Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Advertisements

Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
1 Προτεινόμενες πρακτικές για τη δημιουργία δικτυακών πυλών στις Περιφέρειες Νικόλαος Χατζηγεωργίου Παράρτημα Θράκης ΙΕΛ.
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Τεχνικές Προγραμματισμού με την JavaScript Στυλιάδης Κων/νος Φλώρινα, Οκτώβριος 2004.
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
Η γλώσσα μορφοποίησης υπερκειμένου HTML
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Weebly tools A selected few Γαβριέλλα Ασπράκη. Map Το εικονίδιο που φέρει την ένδειξη αυτή μας συνδέει κατευθείαν στο google maps. Μόλις σύρουμε το εικονίδιο.
Εκτέλεση Αλγορίθμων σε ψευδογλώσσα
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Κείμενο – ASCII – Unicode - HTML Κωδικοποίηση ASCII / Unicode HTML
Σχεδίαση-Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφορικής Αντώνιος Συμβώνης, ΕΜΠ, Slide 1 Week 11: Intro to Applets Εβδομάδα 11: Εισαγωγή στα Applets.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΕΣΔ 232: Οργάνωση δεδομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας © 2013 Nicolas Tsapatsoulis Φόρμες Δημιουργία Περιεχομένου Ι.
Δημιουργία Παρουσίασης
Ιστοσελίδες -- Web-site. Εισαγωγή Στατικές ιστοσελίδες Δυναμικές ή Διαδραστικές ιστοσελίδες:  Ο τρόπος παρουσίασης και τα περιεχόμενά της ιστοσελίδας.
Τα Διαδοχικά Φύλλα Στυλ CSS
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
MACROMEDIA FLASH ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Τι είναι το flash; To macromedia flash είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία κινούμενων εφέ υψηλής.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Hot Potatoes Παρουσίαση.
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Applets Εκμεταλλεύονται τo γραφικό υπόβαθρο που παρέχουν οι browsers, έχοντας έτσι τη δυνατότητα προβολής γραφικών και τη δυνατότητα υλοποίησης ενός γραφικού.
 Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:  Τεχνικές Διδασκαλίας.
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών.
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Πράγματα που αξιολογείτε θετικά σε σχέση με το μάθημα του προηγούμενου τετραμήνου Πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
1 Apothesis : Νέο Ακαδημαϊκό Αποθετήριο ΕΑΠ Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Γλώσσες Προγραμματισμού Μεταγλωττιστές Πίνακας Συμβόλων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ηλίας Σακελλαρίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
HTML/CSS: Εισαγωγή Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Χριστοδουλίδης Αντώνης
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Power Point (Συνέχεια).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Ενότητα # 10: Εισαγωγή στο Ms Powerpoint Τμήμα Ιστορίας
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Κεφαλαιο 11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Προγραμματισμός - ΙΙ Ε. Χατζηκρανιώτης.
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
HTML - CSS Δίνεται παρακάτω ο κώδικας HTML μιας ιστοσελίδας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Φόρμες Φόρμες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την διαχείριση των δεδομένων της βάσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας.
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ» Ευστρατιάδης Ευστράτιος-Γεώργιος, ΑΕΜ 4261 Ιούνιος 2015

Ζητούμενο του μαθήματος: Κατασκευή ιστοσελίδας δυναμικής HTML (DHTML) για την περιγραφή ενός θέματος φυσικής. Αλλαγή των περιεχομένων της σελίδα με χρήση JavaScript. Φόρτωση των πολυμεσικών στοιχείων από ξεχωριστά αρχεία: Εικόνες Ήχοι Βίντεο Applets

Η «master» σελίδα, πριν τη δυναμική φόρτωση των περιεχομένων της:

... και μετά:

Δημιουργία διάταξης σελίδας: Η σελίδα χωρίζεται σε τμήματα (divisions, “div”’s), των οποίων τις θέσεις και τις διαστάσεις τις ορίζουμε με 2 εναλλακτικούς τρόπους: α) εισάγωντας τις οδηγίες εμφάνισής τους (style) κατά τη δημιουργία τους β) ορίζοντας διάφορα πρότυπα εκ των προτέρων και ανάθεση προτύπων στα τμήματα κατά τη δημιουργία τους (CSS) Τα τμήματα της αρχικής σελίδας είναι ορισμένα με τον β τρόπο:

Φόρτωση περιεχομένου – θέματα (1) Όταν έχει αρχικοποιηθεί η σέλίδα, καλείται η συνάρτηση initTopics(). Η συνάρτηση αυτή είναι γραμμένη σε JavaScript και βρίσκεται στο ξεχωριστό αρχείο «java_script.js», μαζί με όλες τις άλλες συναρτήσεις που χρησιμοποιούμε. Οι πληροφορίες των θεμάτων (τίτλοι και ονόματα αρχείων XML) βρίσκονται επίσης σε ξεχωριστό αρχείο «topics_index.xml». Η initTopics() διαβάζει το αρχείο XML και δημιουργεί έναν πίνακα θεμάτων, τον οποίο στη συνέχεια τοποθετεί στο εσωτερικό του τμήματος της σελίδας που προορίζεται για αυτόν τον σκοπό.

Φόρτωση περιεχομένου – θέματα (2) Το αρχείο XML βρίσκεται «διαβασμένο» και έτοιμο για χρήση στη μεταβλητή xmlTopics, η οποία χρησιμοποιεί τη συνάρτηση loadXMLDoc(“filename”), η οποία διαβάζει αρχεία XML και τα ετοιμάζει για χρήση στην JavaScript.

Φόρτωση περιεχομένου – θέματα (3) Η συνάρτηση που φορτώνει τον πίνακα θεμάτων αυτομάτως στο τέλος της καλεί τη συνάρτηση gotoTopic(0), η οποία «μεταφέρει» την ιστοσελίδα στο θέμα 0, δηλαδή το πρώτο θέμα.

Φόρτωση περιεχομένου – σελίδες Κάθε φορά που επιλέγεται ένα νέο θέμα, καλείται η συνάρτηση initPages(), η οποία ανακατασκευάζει το περιεχόμενο του τμήματος επιλογής σελίδων.

Φόρτωση περιεχομένου – τίτλος Όταν έχει ανανεωθεί το περιεχόμενο του τμήματος επιλογής σελίδων, αυτομάτως καλείται η gotoPage(0), για να φορτωθεί η πρώτη σελίδα. Διαβάζεται και ετοιμάζεται το αντίστοιχο αρχείο XML για περεταίρω χρήση, φορτώνεται σε πρώτη φάση φορτώνεται ο τίτλος και έπειτα καλείται η updateContent(0) για να φορτώσει το περιεχόμενο του κυρίως τμήματος.

Περιεχόμενο αρχείων XML (1) Τα εν λόγω αρχεία XML περιέχουν μία κύρια ετικέτα «pages», η οποία περιέχει κάποιον αριθμό ετικετών «page». Αυτές περιέχουν με τη σειρά τους έναν μία ετικέτα «title» και μία «contents», η οποία περιέχει ένα πλήθος απο «paragraph», οι οποίες περιέχουν «text» και «media». Οι ετικέτες «page» αντιστοιχούν στις σελίδες του κάθε θέματος και οι «paragraph» στις παραγράφους της σελίδας. Τα ετικέτες «text» έχουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κυρίως κείμενο και οι ετικέτες «media» τις πληροφορίες των αντίστοιχων συνοδευτικών πολυμέσων.

Περιεχόμενο αρχείων XML (2) <pages>: περιέχει ένα πλήθος από <page> <page>: περιέχει <title> και <contents> <title>: περιέχει τον τίτλο της σελίδας <contents>: περιέχει ένα πλήθος από <paragraph> <paragraph>: περιέχει <text> και <media> <text>: περιέχει το κείμενο και πληροφορίες εμφάνισης κειμένου <media>: περιέχει <url>, <caption> και εσωτερικές πληροφορίες εμφάνισης <url>: περιέχει τη σχετική ως προς τη σελίδα διεύθυνση του πολυμέσου <caption>: περιέχει τη λεζάντα του πολυμέσου

Φόρτωση περιεχομένου – κυρίως τμήμα (1) Η συνάρτηση updateContent() γεμίζει το κυρίως τμήμα της σελίδας με το περιεχόμενο που ορίζεται από τα αρχεία XML. Ανάλογα με τον τύπο του πολυμέσου και τις οδηγίες τοποθέτησής του, κατασκευάζει τον αντίστοιχο κώδικα HTML για την ορθή εμφάνισή του. Μέσα στο <text>, εκτός από απλό κείμενο, περιέχονται και οδηγίες εμφάνισης (πχ έντονη γραφή, πλάγια γραφή, μέγεθος, εξίσωση κτλ). Επειδή δεν επιτρέπεται η χρήση των χαρακτήρων “<“ και “>” μέσα στα αρχεία XML για σκοπό πέρα από τη δημιουργία ετικετών, κάθε οδηγία εμφάνισης γίνεται με χρήση άλλων «κωδικοποιημένων» συμβόλων, τα οποία η updateContent() αντικαθιστά με τον αντίστοιχο ακριβή κώδικα HTML.

Φόρτωση περιεχομένου – κυρίως τμήμα (2) Η αντικατάσταση κωδικοποιημένων τμημάτων από κώδικα HTML δεν είναι ο μόνος τρόπος για γραφή HTML μέσα στην XML. Υπάρχει η δυνατότητα να σημειωθεί ένα τμήμα κειμένου στην XML σαν «απλό κείμενο», ώστε να μπορεί να περιέχει οποιονδήποτε χαρακτήρα. Αυτός ο τρόπος όμως αυξάνει τον κώδικα XML, ενώ ο προηγούμενος τρόπος έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: με έναν σύντομο κωδικοποιημένο τρόπο φτιάχνεται τελικά ένας μακροσκελής κώδικας HTML.

Πολυμέσα Η σελίδα περιέχει ένα πλήθος περιεχομένων πέρα από απλό κείμενο: -εικόνες -βίντεο από αρχείο -βίντεο απο youtube -applets Αυτά μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορες θέσεις σε σχέση με το κείμενο της αντίστοιχης παραγράφου. Επίσης περιέχουν και λεζάντα η οποία μορφοποιείται αυτόματα και τοποθετείται κάτω από το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Εικόνες

Βίντεο από αρχείο

Βίντεο από youtube

applets

Επίλογος Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι μία εισαγωγή στο θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος, βασισμένο κατά το πλείστον στο σχολικό βιβλίο φυσικής Α’ λυκείου. Δεν δόθηκε τόσο βάρος στο περιεχόμενο αυτό καθ’αυτό, αλλά στον τρόπο παρουσίασής του από μία ιστοσελίδα. Τα Java applets βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής αυτήν την χρονική περίοδο: οι όλο και αυστηρότερες ρυθμίσεις ασφαλείας της Java δυσκολεύουν την ενσωμάτωσή τους στους σύγχρονους περιηγητές. Στόχοι πιθανής βελτίωσης της παρούσας ιστοσελίδας: -μεγαλύτερη εμβάθυνση στο αντικείμενο της φυσικής -προσθήκη διαδραστικών ασκήσεων (όχι σε μορφή applet) -προσθήκη διαδραστικού πίνακα περιεχομένων -βελτίωση του κώδικα και προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων

Βιβλιογραφία http://www.google.com/ Σημειώσεις του μαθήματος «Προγραμματισμός ΙΙ», Ε. Χατζηκρανιώτης http://www.w3schools.com/ http://stackoverflow.com/ Φυσική Γενικής Παιδίας Α’ Λυκείου http://www.google.com/ Χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα συγγραφής ιστοσελίδων “Brackets”: http://brackets.io/