Φιλοσοφία-Ηθική Ευάγγελος Αλμπανίδης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Μερικά ακόμη παραδείγματα
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
5. Χαρακτηρισμός των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ορισμός Μορφές Σημασία Αίτια κρίσης Προγονοπληξία Προοδοπληξία Στάση απέναντι στην παράδοση.
project: οψεις της ψυχολογιας
MYKHNAΪΚΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Παιδαγωγική θεωρία και χριστιανική θεολογία ΕΡΩΤΗΜΑ: Υφίστανται σχέσεις μεταξύ παιδαγωγικών αρχών και χριστιανικών πεποιθήσεων;
Αρχαία Ελληνικά ΙΙ Επιλογικές παρατηρήσεις. Κομβικό σημείο: σύγκριση αρχαίων ελληνικών απόψεων και χριστιανικών για τα ίδια θέματα.
Φρίντριχ Χέγκελ (Georg Wilhelm Friedrich Hegel)
ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Ο ρόλος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο Σχολείο Στυλιανίδης Χριστόδουλος Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Μεσσηνίας Καλαμάτα, Ιούνιος 2009.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΡΙΣΜΟΙ-ΠΕΡΙΟΔΟΙ-ΕΠΟΧΕΣ
1.4 Ο πολιτικός - Οι ιδιότητες του πολιτικού
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πρόλογος Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης, παρά τη διάδοση της γνώσης και τη ορθολογική οργάνωση των λαών. Παρά τις διακηρύξεις.
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
ΑΓΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, SPORT Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής
Επιθετικότητα – Βία στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή
Eφαρμοσμένα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας στο εξωτερικό Μοντέλα ηθικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Αρχαιοελληνικές αντιλήψεις για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό
Υπερφυσικό και κοινωνικές πρακτικές Λαϊκή πίστη και κοινωνική οργάνωση. Ευάγγελος Αυδίκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Ιστορία της φιλοσοφίας: Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης Σ. Σταυριανέας Τμήμα Φιλοσοφίας Παν/μίου Πατρών 14/10/2015.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Το Σχολείο της Σχεσιοδυναμικής Παιδαγωγικής Η Σχ. Π. είναι η παιδαγωγική που ασχολείται με τη μελέτη και εμφάνιση των φαινομένων της διαπροσωπικής δυναμικής.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.. H ηθική περιλαμβάνει τις αρχές που ορίζουν το τι είναι σωστό και το τι όχι. Ως ηθική συμπεριφορά ορίζεται η επίδειξη μιας.
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από.
Βασικοί Παιδαγωγικοί όροι
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑΞΗ: Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
Μαρξισμός και ιστοριογραφία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Ελληνισμος και χριστιανισμοσ
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ.
Πιστεύετε σε κάποια θρησκεία ;
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
για την επιλογή σκοπών και στόχων κατά το σχεδιασμό ΑΠ
(απόσπασμα από δοκίμιο του Νίκου Δήμου)
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
D. ACEMOGLU, D. LAIBSON, J. A. LIST
ΑΓΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, SPORT
Γιώργος Κοντογιάννης Τάξη: Γ΄ Τμήμα: 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζάχου Μ.
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
Ολυμπιακή παιδεία και Αθλητική Ηθική
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΗΘΙΚΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Νικόλαος Πατσαντάρας Αναπληρωτής Καθηγητής Αθλητικής Κοινωνιολογίας Τηλ
Υποδοχή των φοιτητών/τριών
Τίτλος εργασίας: « Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ : ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φιλοσοφία-Ηθική Ευάγγελος Αλμπανίδης

Περιεχόμενα Μαθήματος Έννοια και αντικείμενο της φιλοσοφίας του αθλητισμού. Η θέση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στην Πλατωνική και Αριστοτελική φιλοσοφία. Παιγνίδι-αγώνας-αθλητισμός-Φυσική Αγωγή: Φιλοσοφική διερεύνηση Ηθική- Θεωρίες ηθικής ανάπτυξης Αξίες του αθλητισμού. Συνεισφέρει ο αθλητισμός στην ηθική ανάπτυξη του παιδιού; Η φυσική αγωγή ως μέσο ηθικής ανάπτυξης «Ευ αγωνίζεσθαι», αθλητική συμπεριφορά, απάτη και δόλος στα πλαίσια του αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής Το πρόβλημα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού-Αθλητισμός θέαμα. Ερασιτεχνισμός ή επαγγελματισμός; Βία και αθλητισμός Αθλητικός ανταγωνισμός-αντιπαλότητα-αθλητικός φανατισμός. Ο ρόλος του τύπου. Αθλητισμός και θρησκεία Η διαπλοκή της πολιτικής με τον αθλητισμό. Γυναίκα και αθλητισμός. Θρησκευτικές, κοινωνικές προκαταλήψεις.

Αξιολόγηση Γραπτές εξετάσεις (70%) 2 Εργασίες (30%). Παράδοση εργασιών: 6 Νοεμβρίου 2007, 15 Ιανουαρίου 2008. Μέγεθος εργασιών: 800-1000 λέξεις

Προτεινόμενα θέματα Εργασιών Ωφελεί ο αγωνιστικός αθλητισμός τη σύγχρονη κοινωνία; Τι μπορεί να προσφέρει η Φυσική Αγωγή στη νεολαία εκτός από ευκαιρίες κίνησης; Απάτη και ανεντιμότητα στον αθλητισμό. Πιστεύεται ότι ανάλογα φαινόμενα αποτελούν εξαιρέσεις ή τον κανόνα στον αθλητισμό; Ο αθλητισμός ενώνει ή εντείνει τις διαφορές μεταξύ ανθρώπων και λαών;

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία Ι. Μουρατίδης, Θέματα φιλοσοφίας Φυσικής Αγωγής. Θεσ/νικη 1994. Ε. Π. Παπακυριάκου, Φιλοσοφία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Θεσ/νικη (χ.χ.) Ι. Γκιόσος, Ολυμπιακή και αθλητική παιδεία, Αθήνα 2000 W. Morgan, K. Meier (eds), Philosophic inquiry, Champaign 1988. R. S. Kretchmar, Practical philosophy of sport, Champaign 1994.

Φιλοσοφία – Ηθική (Ορισμοί) Φιλοσοφία: Αγάπη για τη σοφία, τη γνώση, η προσπάθεια για ερμηνεία του κόσμου, για έρευνα της αρετής, του «ορθώς ζην», για μια βαθύτερη εξέταση των πραγμάτων. Ηθική: Κλάδος της φιλοσοφίας που μελετά τους κανόνες συμπεριφοράς των ανθρώπων στην κοινωνική τους συμβίωση.

Λόγοι ύπαρξης Φιλοσοφίας Θαυμασμός Αμφιβολία Προσπάθεια επεξήγησης σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ορισμένων καταστάσεων και ψυχικών αδυναμιών Προσπάθεια μιας λογικής εξήγησης της ύπαρξης του κόσμου, της δημιουργίας του ανθρώπου κ.λ.π., εξήγηση της «αρχής των όντων» Αναζήτηση της αρετής

Σπουδαιότητα της Φιλοσοφίας Ο άνθρωπος μέσω αυτής προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα που τον βασανίζουν Βοηθά στη δημιουργία ακέραιου χαρακτήρα, ισχυρής προσωπικότητας η οποία δεν λιποτακτεί ενώπιον μεγάλων προβλημάτων Βοηθά το άτομο να υποτάσσει το ορμέμφυτο στη βούληση και να δημιουργεί μια κλίμακα ηθικών αξιών Βοηθά στην απόκτηση της αρετής, της αλήθειας, της δικαιοσύνης….

Κλάδοι Φιλοσοφίας Οντολογία Γνωσιολογία Επιστημολογία Ηθική Φιλοσοφία της ιστορίας Φιλοσοφία της θρησκείας Φιλοσοφία επιστημών ….. Φιλοσοφία του Αθλητισμού

Φιλοσοφία του αθλητισμού Με τον όρο φιλοσοφία του αθλητισμού εννοούμε την εξέταση του φαινομένου του αθλητισμού από άποψη φυσική (γέννηση), ιστορική (παράδοση), και έκφραση ζωής (συμβολή στη σωματοψυχοπνευματική τελείωση του ανθρώπου)

Σίγουρα υπάρχει μέση λύση

Ενστάσεις απέναντι στον αθλητισμό Ο αθλητισμός κατηγορήθηκε σαν τρόπος παραπλάνησης των μαζών, σαν το όπιο του λαού που αποβλέπει στην κυριαρχία της καθεστηκυίας τάξης Κατηγορήθηκε για το φετιχισμό της επίδοσης και την τρομοκρατία της επίδοσης στις ψυχές των νέων Κατηγορήθηκε για την αυτοκαταπίεση των αθλητών Αμφισβητήθηκαν έντονα τα οφέλη του αθλητισμού στην κοινωνία

Ο αθλητής φυλακισμένος της εμμονής του για τη νίκη…

Σκοπιμότητα της αθλητικής φιλοσοφίας Να θέσει ερωτήματα Να εμβαθύνει στα προβλήματα του αθλητισμού Να εξοπλιστεί ο Κ.Φ.Α. με ικανότητα αθλητικής κρίσης ώστε να μπορεί να διακρίνει το σωστό και να αποφεύγει τους κινδύνους που απειλούν το σύγχρονο αθλητισμό

Το χρήμα ο αντικειμενικός στόχος του αθλητισμού;