Κλοπές σε ATM Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε έναν τύπο που προφανώς κάνει μια συναλλαγή σε αυτόματο μηχάνημα τράπεζας (ΑΤΜ).

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Το φόρουμ κάθε Τριγλιανού Απόγονου
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Antivirus 1/7. Τρόποι παγίδευσης ιών Με υπολογιστές-παγίδες Μέσω των δικτύων μεγάλων εταιρειών Από τους απλούς χρήστες 2/7.
Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφαλείς online αγορές Επίπεδο.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Τα νέα μαθηματικά ή... πώς μας κλέβουν οι τράπεζες.
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Twitter & Facebook ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ. Όλα ξεκίνησαν όταν δημιουργήθηκαν αυτά τα δύο sites.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη…. Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα, η οποία κάθε μέρα καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των €. Αυτή.
Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
DNA μικροσυστοιχίες: βήμα προς βήμα
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Φως και σκιά
Είσαι καλός/ή όσον αφορά τα χρώματα?! OK, Τότε παρατήρησε προσεκτικά την επόμενη εικόνα...
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ! Κάντε αυτή τη σύντομη μαθηματική άσκηση που θα καταπλήξει πολλούς.
Mailing Procedures and Equipment
4.3 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.
Κάποια μέρα το Πεντάγωνο αποφάσισε να θέσει σε εθελουσία έξοδο τρεις στρατηγούς που ήδη είχαν τα χρονάκια τους προτείνοντάς τους, ως αντιστάθμισμα,
SYSTEM REQUIREMENTS FUNCTIONAL & NON-FUNCTIONAL REQUIREMENTS.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
 To θύμα και ο θύτης του ΗΣ Τι έγινε : ο θύτης έστειλε μήνυμα στο θύμα 1ο λάθος του θύματος: έπεσε στην παγίδα και απάντησε Ο θύτης κανόνισε συνάντηση.
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 8 ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΑΚΙΑΣ ΝΑΚΟΣ ΝΤΟΜΠΕΒ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Τα ΠΛΗΚΤΡΑ του πιανου Όταν το πιάνο εφευρέθηκε ως ένα μουσικό όργανο, είχε εντελώς διαφορετική όψη από ότι στις μέρες μας. Έβλεπες μόνον άσπρα πλήκτρα.
Αυτά που μπορεί να κάνει το κινητό σου και μέχρι σήμερα αγνοείς....
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση Πρακτικής Άσκησης Λογοτεχνία και Τέχνη 14 Νοεμβρίου 2012 Κωνσταντοπούλου Άννα.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Μαθαίνω τη γλώσσα των αριθμών Πράξεις με μεικτές αριθμητικές παραστάσεις.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Δημιουργία Λογαριασμού
Ώθηση δύναμης – Μεταβολή Ορμής
Το φυλλάδιο της εταιρείας σας
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Πρόκληση για το Μυαλό! Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά.
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Το φυλλάδιο της εταιρείας σας
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)
Υποκλοπή Προσωπικών Στοιχείων - Phising
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κλοπές σε ATM Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε έναν τύπο που προφανώς κάνει μια συναλλαγή σε αυτόματο μηχάνημα τράπεζας (ΑΤΜ).

Τοποθετώντας την παγίδα Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα, είναι ότι τοποθετεί μια παγίδα στο ATM για να δεσμεύσει την κάρτα ανάληψης του επόμενου χρήστη.

Ο... τσιλιαδόρος Η παγίδευση των ATM είναι ριψοκίνδυνη, γι’ αυτό οι τύποι αυτοί δουλεύουν κατά ομάδες. Αυτός που κρατάει τσίλιες απ’ έξω, ενημερώνει για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες ή υποψήφια θύματα.

Το θύμα Εδώ βλέπουμε τον επόμενο πελάτη να χρησιμοποιεί το ATM, αφότου η παγίδα έχει στηθεί. Τοποθετεί την κάρτα του στην υποδοχή και ξεκινά τη συναλλαγή.

Η παγίδα «έπιασε» Η κάρτα ανάληψης έχει κολλήσει μέσα στο μηχάνημα, και ο πελάτης αναρωτιέται γιατί το μηχάνημα δέσμευσε την κάρτα του. Ωστόσο, βλέπουμε παράλληλα και το «ιππικό», που... σπεύδει για «βοήθεια».

Ο «καλός Σαμαρείτης» Εδώ βλέπουμε τον κλέφτη να προσποιείται ότι βοηθά. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι ότι προσπαθεί να πληροφορηθεί τον αριθμό ΡΙΝ (ΠΙΝ) της κάρτας του θύματος, τώρα που η κάρτα «κόλλησε».

Η πρόσβαση στο PIN Ο «καλός Σαμαρείτης» πείθει τον πελάτη ότι μπορεί να ανακτήσει την κάρτα, εφόσον εκείνος πληκτρολογήσει το ΡΙΝ, ενόσω ο Σαμαρείτης πιέζει τα κουμπιά “cancel” και “enter”.

Τζάμπα κόπος. Φεύγουν «και οι 2». Έπειτα από αρκετές προσπάθειες, ο πελάτης έχει πειστεί ότι η κάρτα του δεσμεύτηκε από το μηχάνημα. Ο πελάτης και ο «Σαμαρείτης» εγκαταλείπουν το χώρο του ΑΤΜ.

Ανακτώντας την κάρτα Ικανοποιημένος που το πεδίο είναι καθαρό, ο κλέφτης επιστρέφει για να ανακτήσει τη δεσμευμένη κάρτα από την παγίδα του. Τώρα έχει όχι μόνο την κάρτα, αλλά και το ΡΙΝ, το οποίο του φανέρωσε ο ανυποψίαστος πελάτης.

«Άντε γεια!» Έχοντας στην κατοχή του την κάρτα και το ΡΙΝ, εγκαταλείπει το ΑΤΜ, έχοντας κάνει ανάληψη ενός σεβαστού ποσού από το λογαριασμό του «πελάτη».

Η ΠΑΓΙΔΑ Η παγίδα έχει κατασκευαστεί από υλικό ακτινογραφίας, που είναι το προτιμώμενο από τους κλέφτες υλικό. Και αυτό διότι είναι μαύρου χρώματος, άρα παρόμοιο σε εμφάνιση με την υποδοχή της κάρτας.

Η τοποθέτηση της παγίδας Η παγίδα τοποθετείται στο ΑΤΜ, μέσα στην υποδοχή της κάρτας. Για να μην μπει ολόκληρο το κομμάτι της ακτινογραφίας μέσα στην υποδοχή, οι δύο άκρες διπλώνονται προς τα έξω και εμπλουτίζονται με κολλητικό υλικό για καλύτερη εφαρμογή στις εσώτερες και εξώτερες επιφάνειες της υποδοχής.

ΑΟΡΑΤΗ Αφού οι άκρες εφαρμόσουν και κολλήσουν καλά στην υποδοχή, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί η παγίδα από ανυποψίαστους πελάτες.

Πώς «δεσμεύεται» η κάρτα σας; Διχαλωτές εγκοπές λίγο πιο μέσα από τις άκρες του κομματιού της ακτινογραφίας, εμποδίζουν την κάρτα σας να βγει ξανά έξω μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η ανάκτηση της δεσμευμένης κάρτας Μόλις φύγει ο «πελάτης», οι κλέφτες (που έχουν ήδη τον αριθμό ΡΙΝ) αφαιρούν την παγίδα, πιάνοντάς την από τις άκρες της και απλά τραβώντας την προς τα έξω, ανακτούν και την παγίδα και την κάρτα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 1. Εάν η κάρτα σας κολλήσει μέσα στο μηχάνημα, ελέγξτε προσεκτικά την υποδοχή του ΑΤΜ για τυχόν παγίδευσή του. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κολλημένες στην υποδοχή τις άκρες από κομμάτι ακτινογραφίας, τραβήξτε έξω την παγίδα και ανακτήστε την κάρτα σας. 2. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ το περιστατικό ΑΜΕΣΩΣ στην Τράπεζα.

Στείλτε αυτό το μήνυμα Σε φίλους και συγγενείς ΑΜΕΣΑ.