Μύκητας Κεφίρ και Σπόροι Κεφίρ είναι το ίδιο πράγμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ειδικότερα ζητήματα Πρόσβασης τρίτου
Advertisements

ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
Nacionalno računovodstvo
KVANTITATIVNE METODE U GRAĐEVINSKOM MENADŽMENTU
«Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΜΙΟΥ»
2. VAJA – sile ob dotiku in na daljavo
RADAR ZA PLOVILO ESMO Laboratorij za Sevanje in Optiko
תנועה הרמונית מטוטלת – חלק ב'.
Pasiruošimas “Elektros” skyriaus laboratoriniams darbams
הסקה על פרופורציה באוכלוסייה
ΧΡΗΣΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝ
Κοινωνία, παραβατικές συμπεριφορές, πολιτική καταστολή
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Επανάληψη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ Εισαγωγή.
ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Διαχείριση Κινδύνου* *Η σειρά παρουσιάσεων για το μάθημα «Διαχείριση Κινδύνου» βασίζεται στο σύγγραμμα των Σχοινιωτάκη, Ν., και Συλλιγάρδου Γ., «Διαχείριση.
ΣΑΕ ΙΙ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Εργασία στο μάθημα της Βιολογίας της Ά λυκείου του μαθητή Γεώργιου Μ.
Κεφάλαιο 6 οι φίλοι μας, οι φίλες μας
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Επαγγέλματα στο Βυζάντιο
Μορφές & Διαδικασίες Αξιολόγησης
ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ.
Εισαγωγή στη Ρομποτική
Λέκτορας Κώστας Κορδάς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Κάνε κλικ σε κάθε λέξη για να δεις τη σημασία
Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ 5Ο ΚΕΦ.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Δρ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Καδράκι ‘‘Ο Χριστός σώζει τον Πέτρο από τον καταποντισμό στα κύματα’’
Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων (5ου εξαμήνου, χειμερινό ) Τμήμα T3: Κ. Κορδάς & Χ. Πετρίδου Μάθημα 4 Mέγεθος πυρήνα Κώστας.
Η προβληματική των γενικών σκοπών και των ειδικών στόχων:
Σχεδιασμός και Οργάνωση του μαθήματος
Διαφορές και Ομοιότητες Κερδοσκοπικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών
Put Options.
Χονδρός Παναγιώτης Σοφού Ειρήνη Μυρογιάννη Χρύσα Καλαϊτζή Κατερίνα
Εισηγητής: Ιωάννης Χρήστογλου Γεν. Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης
Καλαματα Η ιστορία της.
Ψηφιακές Επικοινωνίες Ι
Ψηφιακές Τηλεπικοινωνιές
Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
Η Γαλλική Επανάσταση.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ
Απέκκριση Οι δυο κύριες οδοί απομάκρυνσης των φαρμάκων από τον οργανισμό, είναι αφ ενός ο μεταβολισμός τους στο ήπαρ, που μόλις εξετάσαμε, και αφ ετέρου.
ΜΥΕ003-ΠΛΕ70: Ανάκτηση Πληροφορίας
Τα πολιτικά κόμματα Ορισμός: α) η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας, β) μόνιμη οργάνωση σε όλη την επικράτεια, γ) λαϊκή στήριξη Λειτουργίες: -α) ενοποίηση-εναρμονισμός.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
Το παιδί που πεθαίνει.
ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ
Οργανική Χημεία Ενότητα 1: Χημεία του Άνθρακα Χριστίνα Φούντζουλα
Πεντηκονταετία π.Χ..
Ψηφιακές Τηλεπικοινωνιές
Σύντομη Παρουσίαση Τόμος 2. Κεφάλαιο 2 «Στοιχεία Επικοινωνίας»
Αρχαία Ολυμπία Μυρσίνη Μαλίογκα Ε΄
3.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
΄΄Το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων΄΄
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΟ ΦΩΣ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
Μάθημα: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Εισαγωγή στη Διοικητική Λογιστική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μύκητας Κεφίρ και Σπόροι Κεφίρ είναι το ίδιο πράγμα. Παρασκευή Κεφίρ Μύκητας Κεφίρ και Σπόροι Κεφίρ είναι το ίδιο πράγμα.

!!! Προσοχή: Η κακή παρασκευή με υπερβολική δόση μύκητα μπορεί να προκαλέσει Καούρες στο στομάχι λόγω των υπερβολικών οξέων που παράγει ή αδυναμία – ατονία και αέρια. (Ένδειξη κακής παρασκευής είναι όταν το παρασκεύασμα που φτιάχνετε ξινίζει έντονα). Επιπλέον αποφύγετε κατά την διάρκεια που λαμβάνετε Κεφίρ τον συνδυασμό της με τη γραβιέρα καθώς η μίξη των δύο ενζύμων στο στομάχι σας θα προκαλέσει καούρα. Το σωστά παρασκευασμένο κεφίρ έχει μια ελαφριά υπόξινη γεύση κάτι σαν το ξινόγαλο της γιαγιάς και όταν το πίνετε είναι σαν να μην έχετε πιει τίποτα (ανάλαφρο στο στομάχι). Επειδή η διατροφή με Κεφίρ δεν είναι η Πανάκεια των ασθενειών ποτέ μη διανοηθείτε να διακόψετε τις θεραπείες που σας έχουν δώσει οι ιατροί σας .

Πως γίνεται; 1. Χρησιμοποιούμε καθαρό βάζο. Τοποθετούμε στο εσωτερικό του μια κουταλιά σούπας σπόρους κεφίρ για ένα ή δύο ποτήρια φρέσκου (ή παστεριωμένο) αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος ή άλλου φυσικού υγρού όπως νερό, χυμό φρούτων ή βότανων (πχ χαμομήλι φασκόμηλο κ.α). (Προσοχή: Αποφύγετε τα συμπυκνωμένα γάλατα). Από πάνω κλείνουμε το βάζο με τούλι ή καπάκι.

2. Περιμένουμε από 12 εως 26 ώρες σε δροσερό περιβάλλον δωματίου ή στο ψυγείο ως 30 ώρες για τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους (ή 12 ώρες εκτός ψυγείου και 12 ώρες εντός). Η όψη του γάλακτος μετά τη ζύμωση θα είναι όπως του γιαουρτιού και αραιότερο. Ανακατεύω το περιεχόμενο τουλάχιστον μια φορά κατά τη ζύμωση με ένα πλαστικό κουτάλι.

3. Σουρώνουμε με πλαστικό σουρωτήρι σε (γυάλινο ή πλαστικό) μπολ ή ποτήρι. Το παρασκεύασμα το πίνουμε ή το αποθηκεύουμε σε καθαρό μπουκάλι εως τρεις ημέρες εντός ψυγείου. 4. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω κάθε φορά που επιθυμούμε να το παρασκευάσουμε.

5. Είναι σημαντικό να αφαιρούμε σπόρους κεφίρ από το παρασκεύασμα μας και να διατηρούμε την σωστή δοσολογία σπόρων – γάλακτος ώστε το παρασκεύασμα να είναι εύγευστο. Όπως όλοι οι μύκητες έτσι και αυτός αναπαράγεται ταχύτατα. Τους σπόρους που θα βγάλουμε μπορούμε να τους τοποθετήσουμε για φύλαξη σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη μας, καθώς αυτοί ενεργοποιούνται εύκολα μετά από το ξεπάγωμα (μετά από 5 ώρo και χρησιμοποιούνται πάλι, η πλήρης απόδοση του έρχεται μετά από περίπου ένα εικοσιτετράωρο).

Υ. Γ. : Προσοχή οι σπόροι όταν ξεπλένονται δεν πρέπει να στύβονται Υ.Γ.: Προσοχή οι σπόροι όταν ξεπλένονται δεν πρέπει να στύβονται. Προτιμότερο όλων να μην ξεπλένονται . Αποφύγετε μεταλλικά μπολ για την παρασκευή Κεφίρ γιατί αλλοιώνετε ο μύκητας. Μην ξεπεράσετε τον χρόνο παρασκευής και την αναλογία μύκητα – γάλα για να μην ξινίσει υπερβολικά το Κεφίρ σας

Μπορούμε στο παρασκεύασμα να βάλουμε μέλι, αποξηραμένα φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα) ή δημητριακά. Ο υγιής μύκητας είναι λευκού χρώματος ενώ ο αλλοιωμένος αποχρωματίζετε σε καφέ. Προτείνω για την Παρασκευή ζυμώματος Κεφίρ, το κατσικίσιο γάλα το οποίο είναι ποιοτικότερο και θρεπτικότερο του αγελαδινού. Αντώνιος Περιπατητής