Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

2 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έχει ως αποστολή: Την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών

3 Προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος
Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος διακρίνεται στις εξής κατηγορίες: Πυροσβεστικό Προσωπικό Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης Πολιτικό Προσωπικό Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και το Πυροσβεστικό Προσωπικό λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του έτους.

4 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Η Πυροσβεστική Ακαδημία αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και έχει ως αποστολή: Την εκπαίδευση, επιμόρφωση και ειδική κατάρτιση στα πυροσβεστικά καθήκοντα για τους ιδιώτες που κατατάσσονται στο Π.Σ. καθώς και για τους εν ενεργεία πυροσβέστες

5 ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Η Πυροσβεστική Ακαδημία περιλαμβάνει τις ακόλουθες Σχολές: Σχολή Πυροσβεστών Σχολή Αρχιπυροσβεστών Σχολή Ανθυποπυραγών Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Σ.ΠΟ.Π)

6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών γίνεται με το σύστημα των απολυτήριων εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο Για την εισαγωγή οι υποψήφιοι ιδιώτες υποβάλλονται σε “Προκαταρκτικές εξετάσεις” (αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές) Η φοίτηση διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες Oι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι το βαθμό του Πυρονόμου για κάλυψη υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων.

7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ
Εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Ανθυποπυραγών γίνεται με το σύστημα των απολυτήριων εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο Για την εισαγωγή οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε “Προκαταρκτικές εξετάσεις” (αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές) Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) χρόνια και οργανώνεται σε ακαδημαϊκά εξάμηνα Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

8 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ
Η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία με αυτά Η Σχολή Αρχιπυροσβεστών και Πυροσβεστών ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας ισότιμη εκπαίδευση και χορηγώντας ισότιμα πτυχία Η Πυροσβεστική Ακαδημία βρίσκεται στην Αθήνα- Μάτσα 32- Κάτω Κηφισιά.

9 Για όσους εισάγονται στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών πριν εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ο χρόνος φοίτησης σε αυτές θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας. Οι σπουδαστές που διαγράφονται λόγω αποβολής, απολύσεως ή παραιτήσεώς τους υποχρεούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Σχετική νομοθεσία: Νόμος 4249/2014


Κατέβασμα ppt "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google