Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημερωση για την ασφαλεια του υπολoγιστη σασ και τησ συνδεσησ στο διαδικτυο Στις παρακάτω διαφάνειες θα μιλήσουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή και.
Advertisements

ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ.
Πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ομάδα Πρωτοβουλίας ΜΚΟ Ιανουάριος 2014
Το παιχνίδι αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού πακέτου «Εκπαιδευτικό υλικό για τη λίμνη της Ορόκλινης» που ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση.
HELLENIC POLICE CYBER CRIME UNIT OF ATHENS
Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ από τον Καθ. Ιάκ. Γκανούλη, Συντονιστή Έδρα & Δίκτυο UNESCO για.
Τουρμπίνα μεγέθους μεγάλου παραγωγού
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΛΤΔ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003.
Αθηνά Μαυρίδου Καθηγήτρια Μικροβιολογίας ΤΕΙ Αθήνας
Ασφάλεια στο κινητό Ίντερνετ Τάσος Μαυρουδέας Υπ. Ασφάλειας Πληροφοριών ΟΤΕΝΕΤ Α.Ε.
Τμήμα Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» Διονυσία Χρόνη.
Η Ορνιθοπανίδα της ΝΑ Λακωνίας Ένας κρίσιμος δείκτης για το περιβάλλον
1 Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη Ο ρόλος των εργαζομένων 10ο ετήσιο συνέδριο Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου «Κτίζοντας Υπεύθυνες.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Β1(2)
Δρ Κλαίρη Παπάζογλου Εκτελεστική Διευθύντρια
Επιχειρηση διασωσησ NORMAN ATLANTIC. 28/12/2014 ΩΡΑ 05:40 Τηλεφωνική καταγγελία από επιβάτη μέσω ΥΚΕΑ/112 για εκδήλωση πυρκαγιάς στο πλοίο και δημιουργία.
Ταξινόμηση αστρικών φασμάτων Διάγραμμα Η-R
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη.
ENGLAND!!! ONE OF THE MOST FAMOUS COUNTRIES IN EUROPE.
Διαδικτυακή παρενόχληση
C.W. Shelmerdine Introduction to Greek 2 nd edition (Newburyport, MA: Focus, 2008) Chapter 27.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 7: Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό και Εκπαιδευτικό Λογισμικό. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών.
Eνημερωτική συζήτηση για το Lobbying Δρ. Μαρία Κραμβία Καπαρδή Αναπλ. Καθ. Λογιστικής, ΤΕΠΑΚ Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνειας Κύπρου.
ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ I Ομιλητής Θεόδωρος Κόντες Πρόεδρος.
Καρτάς Δημήτριος Εργασία ΕΣΠΑ. Εισαγωγή Αυτή η εργασία περιέχει τα κύρια ελληνικά αλιεύματα και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους με σκοπό την εύκολη.
Η μεθοδολογία της Γεωπονικής Επιστήμης-Τεχνολογίας (Βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων, Βιβλιοθήκες, Εργαστηριακές - Αναλυτικές τεχνικές, Έρευνα – Πειραματισμός,
1 Ναυπηγικό σχέδιο και αρχές casd Ενότητα 10: Γραμμή Φορτώσεως (Ύψος εξάλων) Γεώργιος Κ. Χατζηκωνσταντής Επίκουρος Καθηγητής Διπλ. Ναυπηγός Μηχανολόγος.
Describing how the sea has been connecting and influencing the culture of our countries through history.
Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό & Εκπαιδευτικό Λογισμικό Διδακτική της Πληροφορικής Γιώργος Σούλτης 2009.
Cool Jazz Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι μουσικοί της jazz δημιούργησαν μια λιγότερο ξέφρενη, εκλεπτυσμένη και ατμοσφαιρική προσέγγιση στον αυτοσχεδιασμό,
Zωολογία ΙΙ Ενότητα 3η: Δομικές και Λειτουργικές Προσαρμογές Ιχθύων Περσεφόνη Μεγαλοφώνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας.
Σπάνια και απειλούμενα πτηνά της Ελλάδας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Βιβλιοθήκη – Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης
Κ. Μπαταργιάς Αναπληρωτής Καθηγητής
برداشت خشایارشاه از ایلیاد
Δούκα Ανθίππη Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απλά βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας e-learning του EVANDE Συγγραφέας: Dr. Χαρ. Φασουλάς, Επιστ. Υπεύθυνος έργου/ΜΦΙΚ, Παν/μιο.
Νεωτερικές προσλήψεις της κλασικής αρχαιότητας στην σύγχρονη Ελλάδα
Θεσσαλονίκη 21 Οκτωβρίου 2016
ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ(TTIP): ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Νίκος Κατσαρός Επιστ.Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ.
Eργαστηριακή Άσκηση Μαλάκια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αΙΓΑIΟΥ & ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.
Η μεθοδολογία της Γεωπονικής Επιστήμης-Τεχνολογίας
ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ρύθμιση της κυτταρικής φυσιολογίας από ιόντα ασβεστίου
Ιχθυολογία Ενότητα 3η. Μεταναστεύσεις
Εισαγωγή στην XML Από την Καραδημητρίου Κρυσταλλένια Οκτώβριος 2004
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΝΑΥΛΟΙ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Β’3 21/02/2016 Υπεύθυνος καθηγητής: κος. Αθανασόπουλος
Τίτλος εργασίας: «Στήσιμο αγώνων Εργαλείο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης».
Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα
Τίτλος εργασίας: «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων».
ΜΕΘΑΝΙΟΤΡΟΦΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
Κατανεμημένα Συστήματα
Κατανεμημένα Συστήματα
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΝΑΥΛΟΙ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. I.A.T.A.  I NTERNATIONAL  A IRPORT  T RANSPORT  A SSOSIATION.
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ « ῎ Ολβιος, ὅ στις τ ῆ ς ἱ στορ ί ας ἔ σχε μ ά θησιν» (είναι ευτυχής εκείνος που γνωρίζει την ιστορία) Ευριπίδης
WALES. Wales (Welsh: Cymru) is a country that is part of the United Kingdom and is part of the island of Great Britain and offshore islands. It is bordered.
ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Προσκρούσεις πτηνών, και άλλων ζώων, σε αεροσκάφη
Οικονομικό Δίκαιο της Ε.Ε.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ.
ΕΞΕΛΙΞΗ “nothing in biology makes sense except in the light of evolution” Dobzhansky.
ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Φτερωτοί αγγελιοφόροι για το κλίμα Αγγελιοφόροι © Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 2016 Επιμέλεια παρουσίασης: Ευγενία Πανώριου

Πιγκουίνος της Αδελίας Ανταρκτική Ο πληθυσμός του είδους έχει μειωθεί πάνω από 50 % από τα τέλη του 1970 Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ζει σε παράκτιες περιοχές καλυμμένες με πάγο, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στην τροφή του που βρίσκεται στη θάλασσα (κριλ). Νωρίς την άνοιξη, θα μετακινηθεί σε παράκτιες περιοχές χωρίς πάγο για να φτιάξει τη φωλιά του.

Το είδος αυτό μετακινήθηκε βορειότερα κατά 18,5 χλμ Γκρίζα Κίσσα Βόρεια Αμερική Το είδος αυτό μετακινήθηκε βορειότερα κατά 18,5 χλμ τα τελευταία 26 χρόνια Ζει σε ορεινά δάση όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η συνήθειά του να αποθηκεύει τροφή, του επιτρέπει να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αντίθεση με άλλα πουλιά, φτιάχνει τη φωλιά του προς το τέλος του χειμώνα. Τρέφεται με καρπούς, ακόμα και με πολύ μικρά ζώα.

Θαλασσοψιττακός του Ατλαντικού Βόρειος Ατλαντικός Ωκεανός Ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός του είδους μειώνεται σε ποσοστό πάνω από 50% τις τελευταίες 3 γενιές του είδους Ως θαλασσοπούλι, περνάει τον περισσότερο χρόνο στη θάλασσα αναζητώντας ψάρια για να τραφεί. Ζει σε βραχώδεις ακτές.

Ειρηνικός και Ινδικός Ωκεανός Μεγάλη Φρεγάτα Ειρηνικός και Ινδικός Ωκεανός Αναπαράγεται σε νησιά όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο δεν ξεπερνά τα 8 μετρά Αναπαράγεται σε μικρά, απομακρυσμένα τροπικά και υπο-τροπικά νησιά. Θα φτιάξει τη φωλιά του σε θάμνους ή στο γυμνό έδαφος. Τρέφεται με ψάρια, καλαμάρια αλλά και νεαρά άλλων πουλιών.

Ζει σε τροπικά δάση με υψόμετρο άνω των 700μ. Kίτρινη Πριονόδουρα Κουίνσλαντ, Αυστραλία Τα κατάλληλα για το ενδημικό αυτό είδος ορεινά δάση αναμένεται να περιορίσουν το 98% της έκτασής τους σε μία αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3ο C Ζει σε τροπικά δάση με υψόμετρο άνω των 700μ. Σε κάποιες από τις περιοχές όπου ζει, τα δάση έχουν κοπεί για να καλλιεργηθεί η γη.

Πιγκουίνος της Αδελίας Γκρίζα Κίσσα Μεγάλη Φρεγάτα Θαλασσοψιττακός του Ατλαντικού Atlantic Puffin Κινδυνεύει εξαιτίας της υποχώρησης των παγετώνων Πιθανότατα, κινδυνεύει εξαιτίας της περιορισμένης διαθεσιμότητας τροφής Κινδυνεύει από την άνοδο της θερμοκρασίας στη θάλασσα και τις αλλαγές στη διαθεσιμότητα ψαριών που οδηγεί σε μειωμένη αναπαραγωγική επιτυχία Μεγάλη Φρεγάτα Kίτρινη Πριονόδουρα Θα κινδυνέψουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας Η αναμενόμενη άνοδος της θερμοκρασίας και οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις θα ωθήσουν το είδος να μετακινηθεί βορειότερα. Αν χάσει το σύνολο των κατάλληλων γι’ αυτό περιοχών δεν θα μπορεί να κατοικήσει νέες περιοχές. Διαφάνεια 7 Διαφάνεια 8 Εκτιμάται πως μέχρι το 2100, 52 εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον σε 84 αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι ευάλωτοι εξαιτίας παράκτιων καταιγίδων Μέχρι το 2050, επιπλέον 25 εκατομμύρια παιδιά θα εκτεθούν σε υποσιτισμό εξαιτίας της μικρότερης απόδοσης των καλλιεργειών Διαφάνεια 9 Διαφάνεια 10 Διαφάνεια 11 Διαφάνεια 12 Ολλανδία Δημιουργία γεφυρών άγριας ζωής για τη μετακίνηση των ειδών Τροπικά δάση, Σουμάτρα, Ινδονησία Αποκατάσταση τροπικών δασών (πάνω από 200.000 στρέμματα) Κένυα Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ κοινοτήτων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής Αργεντινή-Ουρουγουάη-Βραζιλία – Παραγουάη Προώθηση πρακτικών βιώσιμης κτηνοτροφίας

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα προέρχονται από την έκθεση των BirdLife και Audubon «The Messengers». Περισσότερες πληροφορίες: http://climatechange.birdlife.org/assets/THE_MESSENGERS_FINAL_WEB.pdf