Υδατάνθρακες C – H - O. ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ Παροχή ενέργειας Δίνουν ενέργεια στα κύτταρα αφού πρώτα μετατραπούν σε γλυκόζη στο ήπαρ. 4 Kcal(θερμίδες)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κετσαπ Κονσέρβες Ζαχαροπλαστικής Σνακ
Advertisements

ΗΛΙΟΣΤΑΤΗΣ ΕΠΕ Energy OutsourcingTM.
Θερμιδομετρία.
Πηγή της ενέργειας Ενέργεια φωτονίων Χημική ενέργεια αποθηκεύεται σε «πράσινη» βιομάζα Χημική ενέργεια Αποθηκευμένη στην «κόκκινη» βιομάζα.
ΜΑΘΗΜΑ 3°. ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΟΞΕIΔIΩΝ ΤΟΥ ΣIΔΗΡΟΥ Αναγωγικά μέσα: CO, H 2, C. Στάδια αναγωγής Fe 2 O 3 από CO 1. Όταν Τ > 560 o C 1º στάδιο.
 Ενδογενή μεταβολικά νοσήματα  Υπερφαινυλαλανιναιμίες  Φαινυλκετονουρία.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΕΚΡΟΗΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 7 ΣΙΤΗΡΑ. Με την μορφή ψωμιού τα σιτηρά καταναλώνονταν σε μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα του 1960 Η παροιμία «όλα 'ναι υφάδια της κοιλιάς και τι.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Ε ΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Άντρη Τζιωνή. Δ ΙΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ 2 σάκχαρα ενωμένα Σακχαρόζη: Γλυκόζη+ Φρουκτόζη “επιτραπέζια ζάχαρη” Προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα και.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 15 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΛΙΠΙΔΙΑ.
Πεπτικό σύστημα Φυσιολογία ΙΙ Λειτουργία πεπτικού Παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό Μηχανική προώθηση της τροφής Πέψη Απορρόφηση.
ΟΡΙΣΜΟΣ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Διατροφή-Διαιτολογία Ενότητα 10: Μεταβολισμός των θρεπτικών συστατικών Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
Διατροφή-Διαιτολογία Ενότητα 19: Είδη διαιτών Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΑΤΕ 1 Άσκηση-Ευρωστία-Υγεία-Ευεξία. Ονόματα Μαθητών Κεσίδης Δημοσθένης Κουραλίδης Γεώργιος Καλογιάννης Δημήτριος Γιάνναρος Γεώργιος Βιολιτζής Ανδρέας.
Μεταβολισμός και θερμορύθμιση Φυσιολογία ΙΙ 2014.
Τ ΕΛΙΚΉ Ε ΞΈΤΑΣΗ Άντρη Τζιωνή. Ρ ΟΛΟΣ ΤΩΝ Π ΡΩΤΕΪΝΩΝ Βασικότερρο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού Σκελετική διαμόρφωση του σώματος Σύνθεση ορμονών και.
Στόχοι Κατανόηση αναγκαιότητας καθορισμού διατροφικών στόχων κατά τη σίτιση βαρέως πασχόντων Κατανόηση επιδράσεων οξέος τραύματος ή νόσου στον ενεργειακό.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διατροφολογίας Πρακτική άσκηση στην Κοινότητα Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης Ελεάνα Νικολάου Α.Μ
Διατροφή Ενότητα 13: Yπέρβαρος / παχυσαρκία & απώλεια βάρους Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Ιατρικών Εργαστήρίων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο.
Δραστηριότητα 2.6 : καλό φαΐ για μια καλή φίλη Την Κυριακή κάλεσα στο σπίτι μου έναν καλό μου φίλο … φάγαμε αρκετά …. αλλά για να δούμε …. τι φάγαμε.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2006 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές Ενότητα 6: Ηλεκτρικοί Θερμοσυσσωρευτές Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό.
1 Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων Ενότητα 1: Εισαγωγικές Έννοιες. Διδάσκων: Παπαιωάννου Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Τεχνολόγων.
Σωματική ή Μυϊκή Εργασία Κεφάλαιο 3. Τύποι μυϊκού έργου Το παραγόμενο από το μυϊκό σύστημα έργο διακρίνεται σε: -Δυναμικό (ή δυναμική φόρτιση) : παράγεται.
Σκευάσματα Εντερικής Σίτισης
Ενδογενή μεταβολικά νοσήματα Υπερφαινυλαλανιναιμίες Φαινυλκετονουρία
ΔΙΑΛΕΞΗ 5 Αρχές εντερικής διατροφής Αρχές παρεντερικής διατροφής.
Παχυσαρκία και Υπέρβαρο
Ξήρανση (Αφυδάτωση) των τροφίμων
Υδατάνθρακες Ορισμός οργανικές ενώσεις με παρόμοια χημική δομή:
Προσαρμογή Το νεογνό προσαρμόζεται στην πρόσληψη τροφής από το στόμα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Διατροφή Ενότητα 22: Διατροφή και άθληση
Διατροφή- Διαιτολογία
Διατροφή Ενότητα 13: Yπέρβαρος / παχυσαρκία & απώλεια βάρους
Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα Α’ & Β΄ Εξάμηνο
Άσκηση Ενεργειακά Ισοζύγια
Διατροφή-Διαιτολογία
Διατροφή-Διαιτολογία
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΕΥΘΥΒΟΥΛΟΥ (21041)
Διατροφή-Διαιτολογία
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Διατροφή-Διαιτολογία
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Kλινική διατροφή.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.
Διατροφή-Διαιτολογία
Παχυσαρκία και Επιπλέον σωματικό βάρος
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 9ο. Διδάσκων καθηγητής
Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
الوحدة الثانية : المادة والحرارة
1- محلول در چربي: A, D, E, K 2 - محلول در آب: B complex, C
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΠΟΡΤΑΣ GNA plastics Αθήνα 2012.
Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
Ομάδες τροφίμων.
الطاقة.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος
Θερμότητα ή Θερμοκρασία Η Θερμότητα και η θερμοκρασία,Οι Θερμικές Διαστολές, Η Διάδοση της θερμότητας ΕΦΕΙΑ 10ο μάθημα.
Κατάρτιση διαιτολογίου
Αγωγή Καταναλωτή Τζίκα Ευαγγελία Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΡΙΚΡΙ
ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Στη δαπεδοθέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα είναι το δάπεδο του χώρου. Το δάπεδο θερμαίνεται από σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Πολύδυμη κύηση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υδατάνθρακες C – H - O

ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ

Παροχή ενέργειας Δίνουν ενέργεια στα κύτταρα αφού πρώτα μετατραπούν σε γλυκόζη στο ήπαρ. 4 Kcal(θερμίδες) το γραμμάριο Η γλυκόζη χρησιμοποιείται άμεσα από τα κύτταρα ή αποθηκεύεται σαν λίπος για μελλοντική χρήση Το γλυκογόνο φυλάσσεται στο συκώτι και στους μυς για να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται

Η αποταμίευση των πρωτεϊνών για ανάπτυξη και συντήρηση του σώματος

Ο κανονικός μεταβολισμός των λιπών Αποφυγή του καταβολισμού μεγάλων ποσοτήτων λίπους Αποφυγή δημιουργίας κέτωσης (μεγάλα ποσά νερού και νατρίου αποβάλλονται από το σώμα και το σώμα καταρρέει)

Η τροφοδοσία με φυτικές ίνες

Μορφές υδατανθράκων στα τρόφιμα Μονοσακχαρίτες Δισακχαρίτες Ολιγοσακχαρίτες Πολυσακχαρίτες

Μεταβολισμός υδατανθράκων

Μετά την απορρόφηση τους στο έντερο όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη στο συκώτι

Η γλυκόζη μεταφέρεται στα κύτταρα και οξειδώνεται για την παραγωγή ενέργειας

Όταν η γλυκόζη που φτάνει στα κύτταρα είναι περισσότερη από αυτή που χρειάζονται μετατρέπεται σε γλυκογόνο στο συκώτι και τους μυς. Και το υπόλοιπο αποθηκεύεται με την μορφή λίπους στον λιπώδη ιστό

Η πορεία του μεταβολισμού της γλυκόζης ελέγχεται από την ινσουλίνη = ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας

Όταν δεν παράγεται επαρκής ποσότητα ινσουλίνης ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα κύτταρα έχουμε υπεργλυκαιμία και εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη.

Όταν παράγεται περισσότερη ινσουλίνη από την απαραίτητη έχουμε υπογλυκαιμία

Πηγές υδατανθράκων Δημητριακά και ότι παράγεται από αυτά (ρύζι,σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, ψωμί, ζυμαρικά,κέικ…) Φρούτα και λαχανικά Όσπρια Αμυλώδη πατάτα, γλυκοπατάτα Γαλακτοκομικά (λακτόζη) Γλυκά

Δημητριακά και ότι παράγεται από αυτά (ρύζι,σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, ψωμί, ζυμαρικά,κέικ…)

Φρούτα και λαχανικά Περιέχουν πολυσακχαρίτες κι βιταμίνες ιχνοστοιχεία

Όσπρια πολυσακχαρίτες Αμυλώδη πατάτα, γλυκοπατάτα

Γαλακτοκομικά (λακτόζη) δισακχαρίτης

Γλυκά απλά σάκχαρα

Υδατάνθρακες που πρέπει να περιέχονται στο διαιτολόγιο μας 50-55% της προσλαμβανόμενης ενέργειας Το μεγαλύτερο μέρος από πολυσακχαρίτες

Σας ευχαριστώ!!!