1 Ο Τόπος Εγκατάστασης της Γεωργικής Παραγωγής §Θεωρία Heinrich von Thũnen όπως αυτή εξελίχθηκε από τους Hoover, Dunn, Lősch, Isard §Σκοπός της θεωρίας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Advertisements

ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια.
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ Τζίμας Σπύρος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕΛΚ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014.
ΣΥΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Εργαστήριο : Δασοκομίας και Δασικής.
ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (Ιούνιος 2011) Περιεχόμενο και καινοτόμα στοιχεία του νέου Προγράμματος Σπουδών Λογοτεχνίας στην υποχρεωτική Εκπαίδευση.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 4 η : ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διάλεξη: Ισοστατικότητα – υπερστατικότητα – κινητότητα φορέων. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών.
Η μαντινάδα είναι ένα ξεχωριστό ποιητικό είδος, ιδιαίτερα γνωστό στην Κρήτη αλλά και σε άλλες ελληνικές περιοχές κυρίως του νησιωτικού χώρου.
Ημερίδα Ενημέρωσης Δυνητικών Δικαιούχων του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Εξειδίκευση Εφαρμογής ΕΠ 1.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Κοινωνική έρευνα για άτομα με αναπηρίες. Αύξηση ποσοστών αναπηρίας την τετραετία σε Δικαιούχους Μειωμένου Εισιτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
12. Αναπαραγωγή & ανάπτυξη Βιολογία Α’ Λυκείου. Αναπαραγωγή Το μόνο σύστημα που δεν είναι απαραίτητο για επιβίωση Ύπαρξη 2 διαφορετικών φύλων Πρωτεύοντα.
Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα Η κατάσταση σήμερα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.
1 Χωροταξική Αλληλεξάρτηση - Περιοχή Αγοράς Περιοχή Αγοράς και Κώνος του Lősch - Υποθέσεις –Καταναλωτές ομοιόμορφα κατανεμημένοι –Ομοιόμορφη μεταφορά προς.
Κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Ν.3852/2010 "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" Νικ.-Κομν. Χλέπας Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΓΡΩΝ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΘΕΩΡΙΑ 1. 2 Oι παράγοντες, οι οποίοι επέδρασαν σημαντικά και αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ρόλου της συσκευασίας στην παραγωγή και εμπορία των προϊόντων,
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
Παράδοση 2 4/3/2016. Πριν από την κύρια επική διήγηση ο ραψωδός προέτασσε έναν ύμνο στους θεούς, όπως τους Ομηρικούς Ύμνους. Το προοίμιο της Θεογονίας.
Κάθετες και πλάγιες. Κάθετα και πλάγια τμήματα Έστω ευθεία ε και σημείο Α εκτός αυτής. ε Κ Β Α Από το Α διέρχεται μοναδική κάθετη. Έστω ζ μια άλλη ευθεία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΔ 126/2016.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
ΠΜΣ Φορολογικού Δικαίου Παπαδόπουλος Βασίλειος
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Σύσταση Κ.Φ.Ι.Κ.Β (Nόμος 141) 1η Συνεδρίαση Κ.Φ.Ι.Κ.Β. 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 Έγκριση Κανονισμών 1995 Λειτουργία.
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι αλλαγεΣ Στο ΓυμναΣιο
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου Στέλλα Γιαννέλα Ελένη Ζωγραφίδου Σχ. έτος
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
Αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας
Ιστορία 8η Σέρλοκ Χολμς.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Π.Φ.Σ. 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.
11ο γυμνάσιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ΤΑΞΗΣ …στη μεγαλύτερη βαθμίδα! … μεγαλύτερες απαιτήσεις! …νάτην και η εφηβεία!!
Хичээлийн сэдэв: « Молекул кинетик онол»
МИЛ. АВВ. V АСРДА АФИНАДАГИ ДЕМОКРАТИЯ ВА СПАРТАДАГИ ОЛИГАРХИЯ–ИККИТА СИЁСИЙ ТИЗИМ. МИЛ.АВВ. IV АСРНИНГ БИРИНЧИ ЯРМИДА ЮНОНИСТОН гурух Мисрбекова.
Мероприятие, посвященное восстанию студентов
Бириктирувчи тукима биокимёси
“ХХІ ғасыр өскіндері” интеллектуальдық сайыс 5-6 сынып
Екі векторды векторлық көбейту
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
2-босқич магистранти МАЖИДОВ Н.
Σύντομος οδηγός υποψηφίου συμβούλου/προέδρου κοινότητας
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
Қан тобын анықтау.Резус фактор анықтау,қан тобының сәйкестігін анықтау.Қан құю техникасы . Қан кетуді тоқтату.Қан кетудің анықтаудың барлық түрлері. Қабылдаған:
7η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Τόπος Εγκατάστασης της Γεωργικής Παραγωγής §Θεωρία Heinrich von Thũnen όπως αυτή εξελίχθηκε από τους Hoover, Dunn, Lősch, Isard §Σκοπός της θεωρίας αυτής είναι να ερμηνεύσει τις γενικές αρχές που καθορίζουν τις τιμές των γεωργικών προϊόντων και τον τρόπο με τον οποίο οι τιμές καθορίζουν στη συνέχεια την εγκατάσταση της γεωργικής παραγωγής σε οποιοδήποτε κομμάτι της γεωργικής γης. Με άλλα λόγια: §Πως κατανέμεται η γαιοπρόσοδος για το ίδιο προϊόν σε σχέση με την απόσταση από την αγορά §Πως κατανέμεται η γεωργική γη μεταξύ των διαφόρων προϊόντων

2 Παραδοχές της θεωρίας §Η θεωρία εφαρμόζεται σε μία ομαλή πεδιάδα §Στο κέντρο της πεδιάδας υπάρχει μία πόλη εντελώς απομονωμένη από άλλες πόλεις (isolated state) §Η απομονωμένη πόλη είναι η μοναδική αγορά των αγροτικών προϊόντων της πεδιάδας §Υπάρχει μόνο ένας τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι μεταφορές με αναλογικά προς την απόσταση έξοδα §Η πεδιάδα κατοικείται από γεωργούς που τροφοδοτούν την πόλη και επιδιώκουν την μεγιστοποίηση των κερδών τους §Η παραγωγή της πεδιάδας προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς §Η γονιμότητα του εδάφους είναι ίδια σε όλη την πεδιάδα §Οι τιμές καθορίζονται ελεύθερα από την προσφορά και την ζήτηση και είναι δεδομένες για τους γεωργούς §Η ένταση χρήσης του εδάφους είναι ίδια σε όλη την πεδιάδα

3 §Η συνεισφορά της θεωρίας εστιάζεται: l στην αναγνώριση της ρυθμιστικής επίδρασης του ενοικίου στη χρήση της γεωργικής γης l στην χωρική κατανομή του ύψους των ενοικίων που καθορίζονται από την απόσταση και συνακόλουθα το κόστος μεταφοράς Βασικοί Ορισμοί §Γαιοπρόσοδος (ή έγγειος πρόσοδος - land rent) είναι η τιμή για τη χρήση της γης που ισούται με τα έσοδα μείον τα έξοδα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τόσο ένα ‘λογικό’ κέρδος όσο και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων στην αγορά. §Οικονομική πρόσοδος (economic rent) είναι η διαφορά της προσόδου από μία καλλιέργεια (έσοδα μείον έξοδα) σε σχέση με την πρόσοδο από μια εναλλακτική χρήση της ίδιας γης (‘κόστος ευκαιρίας’).

4 Παράδειγμα υπολογισμού γαιοπροσόδου και οικονομικής προσόδου §Η καλλιέργεια Α δίνει έσοδα 1,500 ευρώ ανά στρέμμα και και έξοδα (κόστος), συμπεριλαμβανομένου του λογικού κέρδους και του κόστους μεταφοράς του προϊόντος, 500 ευρώ. Αντίστοιχα, μια εναλλακτική καλλιέργεια Β δίνει έσοδα 1,000 ευρώ και κόστος 500 ευρώ ανά στρέμμα. §Η γαιοπρόσοδος για την καλλιέργεια Α είναι έσοδα μείον έξοδα, δηλαδή 1, = 1,000 ευρώ §Η οικονομική πρόσοδος για την καλλιέργεια Α είναι: 1,000 ευρώ (κέρδος από την καλλιέργεια Α) μείον 500 ευρώ (1, = 500 ευρώ) που είναι το κέρδος από την καλλιέργεια Β. Άρα η οικονομική πρόσοδος για την καλλιέργεια Α είναι 500 ευρώ ανά στρέμμα.

5 Γαιοπρόσοδος και απόσταση §Όπου: L, είναι η γαιοπρόσοδος ανά στρέμμα Ε, είναι η απόδοση ανά στρέμμα (τόνοι ανά στρέμμα) ρ, είναι η τιμή πώλησης ανά τόνο α, είναι το κόστος ανά τόνο (συμπεριλαμβανομένου του ‘λογικού’ κέρδους f, είναι το κόστος μεταφοράς ανά χιλιόμετρο και τόνο Κ, απόσταση από την πόλη Η γαιοπρόσοδος μεγιστοποιείται όταν μηδενίζεται η απόσταση Κ. Η γαιοπρόσοδος μηδενίζεται όταν:

6 Μεταβολή της γαιοπροσόδου με την απόσταση Γαιοπρόσοδος (ευρώ) Απόσταση (χλμ) ευρώ 20 χλμ Επιφάνεια γαιοπροσόδου

7 Συνέπειες της μεταβολής της γαιοπροσόδου με την απόσταση §Οι θέσεις γης στα 5, 10, 15 και 20 χιλιόμετρα από την πόλη αποδίδουν αντίστοιχες προσόδους 350, 250 και 150 ευρώ. Συνεπώς γεωργοί στην θέση των 20 χιλιομέτρων θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο μέχρι και 100 ευρώ ανά στρέμμα για να νοικιάσουν γη στη θέση των 15 χιλιομέτρων. Αντίστοιχα, οι γεωργοί στις θέσεις των 15, 10 και 5 χιλιομέτρων μπορούν να πληρώσουν ενοίκια σε θέσεις πιο κοντά στην αγορά. Τα ενοίκια μπορεί να είναι ίσα μέχρι και με την διαφορά της γαιοπροσόδου από θέση σε θέση. §Ο ανταγωνισμός για πιο ευνοϊκές θέσεις μετατρέπει την επιπλέον γαιοπρόσοδο (κέρδος) σε ενοίκιο και έτσι μεταφέρει τα κέρδη από τον γεωργό στο γαιοκτήμονα.

8

9 Κατανομή της γης μεταξύ των 4 προϊόντων ανάλογα με τη γαιοπρόσοδο ΙΙΙ IV II I Γαιοπρόσοδος (ευρώ) Απόσταση (χλμ) ΙΙΙIII

10 Υποκατάσταση γαιοπροσόδου και κόστους μεταφοράς §Υποστηρίζεται ότι η ένταση στην καλλιέργεια γεωργικής γης μειώνεται όσο αυξάνεται η απόσταση από την αγορά διότι πέφτουν τα καθαρά κέρδη και η καλλιέργεια γίνεται εκτατική Παράδειγμα: Δύο γεωργοί (Α και Β) που καλλιεργούν το ίδιο προϊόν εντατικά και εκτατικά. Γαιοπρόσοδος (ευρώ) Απόσταση (χλμ) Γεωργός Α Εντατική καλλιέργεια Εκτατική καλλιέργεια Γεωργός Β

11 Χαλάρωση υποθέσεων του υποδείγματος εγκατάστασης της γεωργικής παραγωγής Ι. §Μη αναλογικά έξοδα μεταφοράς και κυρίως όταν αυτά μειώνονται με την αύξηση της απόστασης, επιφέρουν μεταβολές στην συνάρτηση της γαιοπροσόδου με την απόσταση Γαιοπρόσοδος (ευρώ) Απόσταση (χλμ) Αναλογικά μεταφορικά έξοδα Μη-αναλογικά μεταφορικά έξοδα

12 §Εάν η ένταση χρήσης της γης μειώνεται με την αύξηση της απόστασης από την αγορά, η γαιοπρόσοδος που αποδίδει η καλλιέργεια μειώνεται με αυξανόμενο ρυθμό §Οι διαφορές στην γονιμότητα του εδάφους επηρεάζουν την γαιοπρόσοδο διότι επηρεάζουν την αποδοτικότητα της γης §Η ύπαρξη μεταφορικού δικτύου μειώνει το κόστος μεταφοράς πάνω στις γραμμές του δικτύου. Συνεπώς οι ζώνες χρήσης αυξάνουν κατά μήκος των γραμμών του δικτύου. §Εάν υπάρχει και δεύτερη ή περισσότερες αγορές τότε οι ομόκεντρες ζώνες επικαλύπτονται με αποτέλεσμα οι εξωτερικές ζώνες να γίνονται ελλειπτικές Χαλάρωση υποθέσεων του υποδείγματος εγκατάστασης της γεωργικής παραγωγής ΙΙ.