ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΟΙ ΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΦΥΤΟ - ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΥΡΙΤΙΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΠΥΡΙΤΙΟ + ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ.
Advertisements

H NEA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Το γεωργικό μηχάνημα του χθες και του σήμερα Εισηγητής : Λεωνίδας Βεντουράκης Γεωπόνος Γεωργικής Μηχανικής Εμπορικός.
Η νέα προγραμματική περίοδος για την Ελλάδα στην «Ευρώπη 2020»
MIK3 A.E. IT Solutions 4 Enterprises Παρουσίασητου Milk Control Management 03/2015.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. Οι Ιοί ως Φυτοπαθογόνα Αίτια Γενικά Προσβάλλουν φυτικά – ζωικά κύτταρα Προσβάλλουν φυτικά – ζωικά κύτταρα Πολλαπλασιασμός σε κύτταρα.
ΕΝΤΟΜΑ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ Χρήστος Γ. Αθανασίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗ, M.D., PhD. ΙΟΙ. Οι ιοί είναι συμπλέγματα που αποτελούνται από πρωτεΐνη και γενετικό υλικό, το οποίο είναι RNA ή DNA. Δεν έχουν κυτταρική.
ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΠΑΓΚΥΤΤΑΡΟΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟ Απαρτιωμένη διδασκαλία στην Αιματολογία 2009.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (Ε.Ο.Κ.) ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΛΑΤΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ ANTZEΛΑ Φοιτητές Τμήματος ΠΕΣΔ – ΕΚΠΑ.
Α. Μούγιου Αιματολόγος ΠΓΝΠ Μετάγγιση αίματος και παραγώγων.
ΕΝΤΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου 1.
Μαίρη Κουτσελίνη Πανεπιστήμιο Κύπρου. - Τέσσερα χρόνια μετά …  Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα Αναλυτικά Προγράμματα που θα μας λύσουν προβλήματα 
Θρομβοπενίες και θρομβασθένειες Α. Μούγιου Αιματολόγος ΠΓΝΠ.
ΕΝΤΟΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
Συγγενής λοίμωξη από τον CMV 0,15- 2% των νεογνών Συχνότερο αίτιο νευροαισθητηριακής βαρηκοΐας Συχνότερο αίτιο Ν.Κ. και Ε.Π. 10% των προσβληθέντων νεογνών.
ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΕΟΓΝΟΥ
Ιοί : οι μικρότεροι λοιμογόνοι παράγοντες (20 nm nm, σε μήκος)
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ’ – Δ’ ΤΑΞΕΩΝ.
ΕΝΤΟΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ Χρήστος Γ. Αθανασίου 1.
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ. Δικαιώματα μετόχων Δικαίωμα ψήφου Δικαίωμα προτίμησης Δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη Δικαίωμα κατά την λύση.
Αναπαραγωγή των ιών στα κύτταρα Προϋποθέσεις: υποδοχείς στην κυτταρική μεμβράνη το κύτταρο να παραμείνει ζωντανό κατά τον πολλαπλασιασμό του ιού ειδικό.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΥΜΒΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ. Παρατηρούνται σε ποσοστό 0,5% - 3% των μεταγγίσεων αίματος ή παραγώγων τους. Ορισμένα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο.
ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ
Μπάκα Σταυρούλα Αν. Καθηγήτρια Αρεταίειο Νοσοκομείο
ΝΕΟΓΝΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής
ΔιαλογιΚΕΣ και συμμετοχΙΚΕΣ πρακτιΚΕΣ στην ΠροσχολικΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΙΑ Η ρετσινολαδιά ανήκει στις ελαιούχες και ενεργειακές καλλιέργειες. Τα βοτανικά χαρακτηριστικά του φυτού και ο βιολογικός του κύκλος σχετίζονται.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Φάμπρη Αναστασία 4930 Χαρίτος Δημήτριος 4936.
1 περίπτωση στα πλαίσια οξείας σπειραματικής βλάβης- οξέος νεφριτιδικού συνδρόμου
ΠΝΕΥΜΟΝΙΕΣ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Αναπαραγωγή των ιών στα κύτταρα
Rota virus Εισαγωγή:- Προκαλεί οξεία γαστρεντερίτιδα κυρίως σε νεογνά και βράφη, με διάρροια και διαταραχές απορρόφησης και δυσπεψία.
Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας – Athens Solidarity Center Ένας χρόνος κοινής δράσης Με την υποστήριξη / with the support of.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Χρήστος Γ. Αθανασίου ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΠΝΟΥ-ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ-ΠΑΤΑΤΑΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
Χρήστος Γ. Αθανασίου ΕΝΤΟΜΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Χρήστος Γ. Αθανασίου
Ανοσολογία 33/ Π.Παπαζαφείρη Ανοσολογία των Μεταμοσχεύσεων
Εισαγωγή στην Βιοστατιστική
ΤΑΞΗ HEMIPTERA ΥΠΟΤΑΞΗ HETEROPTERA
Αισθητικό – κινητικό ανθρωπάριο
Ιοί στον Η/Υ.
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: συμβουλές για παιδιά
Απολείπειν ο θεός Αντώνιον
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
«Συμβουλές για παιδιά»
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Παθοφυσιολογία ανοσοποιητικού συστήματος
Μαθήματα υπολογιστών.
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Ιοί και άλλα μικρόβια: Η πρόκληση του AIDS
ترانزيستورهای لايه نازک بر پايه مواد نيمه‌هادی آلی
Ψηφιακό Δέντρο (Trie) και Δέντρο Επιθεμάτων (Suffix tree)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ - ΜΕΘ
Στο (2)  Δεν εξετάζεται η αιτιώδης συνάφεια 
ΣΥΝ∆ΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ A.I.D.S.
Ανοσολογία Π.Παπαζαφείρη Ανοσολογία των Μεταμοσχεύσεων
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Ασκήσεις Ανοσολογίας Π. Παπαζαφείρη. Α. Φωτεινοπούλου
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. ΈΤΟΣ ΤΜΉΜΑ Α4
ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΛΥΚΟΖΟ-6-ΦΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΔΡΟΓΟΝΑΣΗΣ (G6PD)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΟΙ ΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΦΥΤΟ - ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΟΣΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ.

 ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ Ή ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΟΙ Ή ΜΥΚΗΤΕΣ.  Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΙΟΥΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΖΩΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΦΙΔΕΣ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΦΙΔΑ  Myzus persicae Sulzer (Heteroptera: Aphididae)

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΦΙΔΑ  Εύρος Ξενιστών Το εύρος ξενιστών του είδους Μ. persicae είναι πολύ μεγάλο : πατάτα, ζαχαρότευτλο, πολλά καλλωπιστικά και λαχανοκομικά είδη.  Εμφάνιση Η πράσινη αφίδα είναι διαδεδομένη και στα θερμοκήπια και στον αγρό. Οι άμεσες ζημιές στα φυτά είναι συνήθως ελάχιστης σημασίας αλλά αυτό το είδος είναι φορέας σχεδόν 200 ιών των φυτών. Οι άπτερες αφίδες Μ. persicae είναι περίπου 2 χιλ. μακριές, πράσινες αλλά και κίτρινες προς κόκκινες. Η φτερωτή μορφή είναι κάπως μακρύτερη (3 χιλ.) εν μέρει μαύρη και με μαύρα στίγματα στην πίσω πλευρά.

 Βιολογικός κύκλος της αφίδας Το είδος Μ. persicae διαχειμάζει συνήθως ως αυγό στο χειμερινό ξενιστή (ροδακινιά) αλλά είναι επίσης δυνατό να διαχειμάζει στα θερμοκήπια ως ακμαίο. Από τα αυγά εκκολάπτεται η άπτερη μορφή. Μετά από μερικές γενιές στον χειμερινό ξενιστή γεννιέται η φτερωτή μορφή η οποία κινείται προς τους θερινούς ξενιστές (πατάτα, ζαχαρότευτλο, λαχανικά, καλλωπιστικά κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτή η αφίδα αναπαράγεται παρθενογενετικά. Στο τέλος του καλοκαιριού κινείται προς τους χειμερινούς ξενιστές και μετά από το ζευγάρωμα με τα αρσενικά τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους επάνω στο χειμερινό ξενιστή.

ΑΦΙΔΟΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΙ ΙΟΙ  ΟΙ ΑΦΙΔΟΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΙ ΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗ - ΕΜΜΟΝΟΥΣ, ΗΜΙ - ΕΜΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΟΥΣ.  ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΦΟΡΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΙΔΑ - ΦΟΡΕΑ.

 ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΗ - ΕΜΜΟΝΟΥΣ ΙΟΥΣ  ΣΤΟΥΣ ΜΗ - ΕΜΜΟΝΟΥΣ ΙΟΥΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΝΥΓΜΑΤΑ MIK ΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΠΟ

ΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ  AMV (Alfalfa mosaic virus)Alfalfa mosaic virus  CMV (Cucumber mosaic virus)Cucumber mosaic virus  BCMNV (Bean common mosaic necrosis virus)Bean common mosaic necrosis virus  BCMV (Bean common mosaic virus)Bean common mosaic virus

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΙΔΟΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 1.ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΛΕΤΟ ( ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΑΦΡΥ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ). 2.ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΠΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΥΒΛΙΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΟΥ ( ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΟΥ ΥΓΡΑΙΝΕΤΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΦΙΔΩΝ ). 3.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΥΒΛΙΟ ΜΕ ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ.

5.ΟΙ ΑΦΙΔΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ( ΤΑ ΤΡΥΒΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ). 6.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ. 7.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΦΥΤΟΔΕΙΚΤΕΣ. 8.ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΦΙΔΕΣ( ΠΑΡΑΜΟΝΗ 4-6 ΩΡΕΣ) 9.ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟΥ. 10.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ  15 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΙΟΥ.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΙΩΝ

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΚΑΡΕΟΚΤΟΝΟ. ΣΠΟΡΑ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ. ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  post_25.html#more post_25.html#more   ΚΕΙΜΕΝΑ  ΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ (Ν. ΚΑΤΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΑΣΟΣ 2000)