Αμβλώσεις, Ευθανασία, Μεταμοσχεύσεις ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΑΘΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΡΕΛΙΩΖΗ ΜΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Β.ΤΣΟΥΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σύγχρονοι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕφαρμογΕς οδοντιατρικης πληροφορικης
Advertisements

ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥΚΕΦ.1 (Β): ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (α) Η χημική συμπεριφορά των στοιχείων είναι περιοδική συνάρτηση του ατομικού τους αριθμού. (Περιοδικός.
Κατανομή Υγρασίας σε τοιχώματα Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών Εγκαταστάσεων Διδάσκων:
Κοινωνική έρευνα για άτομα με αναπηρίες. Αύξηση ποσοστών αναπηρίας την τετραετία σε Δικαιούχους Μειωμένου Εισιτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.
H MetLife στην Ελλάδα Ασφαλισμένοι σε Ατομικά και Ομαδικά Προγράμματα Νο1 Πάροχος Ομαδικά & Επενδυτικά Προγράμματα 129εκ. Σε παροχές το
Βασικές αρχές Νοσηλευτικής Ενότητα 1: Μετεγχειρητική Φροντίδα Μάρθα Κελέση Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘ (762) Δρ. Στέλλα Ζέττα-επιστημονικός συνεργάτης.
Οι πρωτο-παύλειες επιστολές EIΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μάθημα 8.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1.
Ορισμός της εργονομίας
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Καταστολή και αναλγησία
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ.
Ειρ. Χριστοδούλου, Ι. Βοσκάκης, Μ. Τσολάκης, Δ. Μπαμπαλής, Χ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Προϊοντικά χαρακτηριστικά
Κλινικές και πειραματικές μελέτες πραγματοποιούνται για να απλοποιήσουν
6. ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
Διοικητική Πρακτική 4ο μάθημα
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας – Athens Solidarity Center Ένας χρόνος κοινής δράσης Με την υποστήριξη / with the support of.
Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
D. ACEMOGLU, D. LAIBSON, J. A. LIST
OI TΡEIΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Οι τρεις Ιεράρχες ,προστάτες των γραμμάτων και των εκπαιδευτικών, γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Δείκτες Ποιότητας Λειτουργίας
OPΓANIKH XHMEIA, TOMOΣ I – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
Στερεα αποβλητα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΙΧΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ
Λιπίδια και κυτταρικές μεμβράνες Οι βιολογικές μεμβράνες μέσω της επιλεκτικής τους διαπερατότητας ρυθμίζουν την επαφή του κυττάρου με το εξωτερικό.
Η φροντίδα του άρρωστου παιδιού
05/05/2018 Εκτίμηση Κινδύνου-Aντιμετώπιση ατυχημάτων και καταστροφών στο Κλινικό Εργαστήριο Αδαμαντία E. Εγγλεζοπούλου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, Msc.
ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Α)ΛΟΥΣΙΜΟ Β)ΛΟΥΤΡΟ ΣΩΜΑΤΟΣ Γ)ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Λαβδανίτη Μαρία1, Πάνου Αναστασία2, Δημητριάδου Αλεξάνδρα1 1. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος.
ΣΤΑΘΜΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΦΟΡΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (NAS) ΣΕ ΜΕΘ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Ασκηση 2η Η Δασική Υπηρεσία προτίθεται να αναδασώσει επιφάνεια 600 Ηα με τρια δασοπονικά είδη, Ερυθρελάτη, Μ.Πέυκη και Ελάτη. Η επιφάνεια κατανέμεται σε.
TRANSFORMATA FOURIER (INTEGRALA FOURIER).
Test.
Εισαγωγή Σκοπός Μεθοδολογία Αποτελέσματα
Μοντέλο Kaiser Το μοντέλο στηρίζεται στην αρχή της προληπτικής δράσης.
العنوان الحركة على خط مستقيم
BIOΛOΓIA TΩN MIKPOOPΓANIΣMΩN – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΞΕΛΚΩΣΕΩΝ
AΠEIPOΣTIKOΣ ΛOΓIΣMOΣ, TOMOΣ II – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
Ασκηση 3 Ηλεκτροφόρηση DNA.
ΑΑ041-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ: ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χατζηνικολάου Αικατερίνη1Χατζόπουλος Στυλιανός2Μπανιώτη Δέσποινα1 1.Φοιτήτρια.
Αντιπαρασιτικά σκύλων σε εκπληκτικές τιμές
OI ENNOIEΣ THΣ ΦYΣIKHΣ – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ   « Πάντα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κανείς να μπαίνει τάξη σε μια μάζα δεδομένων. Το περιοδικό σύστημα ήταν υπέρτατο παράδειγμα.
NEYPOEΠIΣTHMH KAI ΣYMΠEPIΦOPA – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
BIOXHMEIA, TOMOΣ I – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
AΠEIPOΣTIKOΣ ΛOΓIΣMOΣ, TOMOΣ II – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
AΠEIPOΣTIKOΣ ΛOΓIΣMOΣ, TOMOΣ I – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
ΨΥΓΕΙΟ Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.
AΠEIPOΣTIKOΣ ΛOΓIΣMOΣ, TOMOΣ I – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
APXEΣ ΦYΣIOΛOΓIAΣ, TOMOΣ I – ΠANEΠIΣTHMIAKEΣ EKΔOΣEIΣ KPHTHΣ
Το Β1 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής παρουσιάζει
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αμβλώσεις, Ευθανασία, Μεταμοσχεύσεις ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΑΘΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΡΕΛΙΩΖΗ ΜΑΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Β.ΤΣΟΥΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σύγχρονοι βιοηθικοί προβληματισμοί: Ομάδα: S.B.T.R.

Τί είναι η ευθανασία; Ευθανασία αποκαλούμε τον γρήγορο και ανώδυνο θάνατο που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ιατρικής.

Η ευθανασία διακρίνεται σε: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤEIΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΠΙΧΩΡΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗ ΣΗ ΤΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ Παλαιότερα χαρακτηριζόταν ο καλός θάνατος που είναι το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής ζωής και ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της. Στον Μεσαίωνα υπήρξε μεγάλη επιρροή από τον Χριστιανισμό που υποστήριζε ότι μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει την ζωή από κάποιον άνθρωπο. Κατά την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία υπήρξε κατά κάποιον τρόπο η εφαρμογή της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη.

Η ευθανασία στις μέρες μας Χώρες στις οποίες έχει νομιμοποιηθεί: Ολλανδία Βέλγιο Όρεγκον και Ουάσιγκτον στις Η.Π.Α. Ελβετία (μόνο ως υποβοηθούμενη αυτοκτονία)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ Απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Η ευθανασία δεν θα είναι μόνο για τα άτομα που είναι βαριά άρρωστα. Μπορεί να γίνει λόγω της πρακτικής του περιορισμού του κόστους περίθαλψης. Αν νομοθετηθεί θα γίνει μη-εθελοντική.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ Παρέχει έναν τρόπο για να ανακουφίζει τους πόνους. Προσφέρει έναν τρόπο ανακούφισης όταν η ποιότητα της ζωής ενός προσώπου είναι χαμηλή. Απελευθερώνει ιατρικά κεφάλαια για να βοηθηθούν άλλοι ασθενείς. Είναι μια άλλη περίπτωση ελευθερίας της επιλογής - το δικαίωμα να αυτοκτονήσει Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αναγκάζονται να μείνουν ζωντανοί.

ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Ή ΣΩΤΗΡΙΑ ; Υπάρχει ποικιλία απαντήσεων όσον αναφορά αυτό το ερώτημα. Από την πλευρά της Εκκλησίας υπάρχουν δύο γνώμες για την ευθανασία: Υπάρχουν αυτοί που δέχονται την ευθανασία ως λύτρωση και απαλλαγή από το μαρτύριο του πόνου. Ωστόσο εντοπίζεται και η αντίθετη γνώμη που θεώρει την ευθανασία ως συνδυασμό φόνου και αυτοχειρίας.

Η ορθόδοξη Εκκλησία απορρίπτει οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση που μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση του θανάτου, έστω και ανώδυνου, αλλά και στην παραίτηση από την ζωή.

ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Οι αντιλήψεις γύρω από το θέμα της ευθανασίας ποικίλουν ανάλογα με τα ατομικά βιώματα του καθενός, τα έθνη, τις θρησκείες και γενικότερα τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας.

ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟ Οι νόμοι περί ευθανασίας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Σε κάποιες χώρες ο ιατρός δεν διώκεται πλέον ποινικά για την παροχή φαρμάκων στον ανίατο ασθενή, με λίγα λόγια όταν συμμετέχει, όπως λέγεται, σε «αρωγή σε αυτοκτονία»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Η ευθανασία δεν υπάρχει ως επίσημος όρος στον Ποινικό Κώδικα με αποτέλεσμα η διερεύνηση του θέματος να παρουσιάζει δυσκολίες. Σύμφωνα με τους νομοθέτες στο ελληνικό δίκαιο αποτελούν άδικες πράξεις: α) Η ευθεία ενεργητική ευθανασία, που περιλαμβάνει και την αποσύνδεση από μηχάνημα τεχνητής διατήρησης στη ζωή. β) Η παθητική ευθανασία παρά την αντίθετη βούληση του ασθενούς. γ) Η παθητική ευθανασία (που περιλαμβάνει και τη μη ανανέωση οξυγόνου, ορού ή άλλων μέσων, σε περίπτωση τεχνητής παράτασης της ζωής).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Από μία τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ελλήνων νοσηλευτών προέκυψαν καθοριστικά αποτελέσματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι κατά της ενεργητικής ευθανασίας και της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ) καθιερώθηκε ο κανόνας που περιορίζει τον ειδικό να ακολουθεί «παρηγορητική» αγωγή (palliative care), όταν «εξαντληθούν όλα τα ιατρικά θεραπευτικά περιθώρια».

Σας ευχαριστούμε. Ερωτήσεις;