Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Προασκήσεις Διδακτικής για Πεταλούδα και Πρόσθιο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναλύοντας το Άνω και Κάτω Άκρο
Advertisements

Εκπαιδευτικά υλικά.
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ Movement Studies 2010 MARIOS MITSIOU PT, MSc
Κινησιολογικές Μελέτες
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Βερβαινιώτης Π. εβδομάδα 8η
Επιτραπέζια Αντισφαίριση Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου 2013.
ΦΤΕΡΑ –ΑΝΩ ΠΛΑΤΗ Η ΠΛΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ
Είναι η καλύτερη άσκηση..?? Είναι επικίνδυνη άσκηση…?
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ MSc ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ11 ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ.
MCQ’s FPP Επανάληψη week 5
Σχεδιασμός προγραμμάτων ενδυνάμωσης στις αναπτυξιακές ηλικίες
Μυοσκελετικά προβλήματα
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Foundations for Physiotherapy Practice Ανάλυση της Στάσης
ΠΝΙΓΜΟΣ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Σωστές θέσεις και στάσεις του σώματος Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης
Δειγματική διδασκαλία
ΘΩΡΑΚΙΚΗ-ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
Ανατομία Οσφυϊκή Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης Νεύρα Ελευθερία Θωμαΐδου, Pt
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Επιμορφωτικό πρόγραμμα Φ.Α. ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Ασκήσεις Αναλυτικού Προγράμματος Ελληνογερμανική Αγωγή Σεπ. – Οκτ Λεων. Δ. Καλλιτσάρης Π.Ε. 11.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
 Ο 16χρονος Λευτέρης κολυμπά από μικρός και είναι σήμερα από τους καλύτερους κολυμβητές της ομάδας του. Στους τελευταίους αγώνες που συμμετείχε (πρόσθιο.
Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.
Το παιδί θα είναι σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους που θα απολαμβάνουν προστασία και περίθαλψη. ΑΡΧΗ ΟΓΔΟΗ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του παιδιού 1959.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ.
Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Αρχάρια Τμήματα Κολύμβησης Διδακτική Κολύμβησης.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ > Μάθημα : Κίνηση – Επεξεργασία και Μαθησιακές Προσαρμογές Παρουσίαση περιστατικού: Δημιουργία θεραπευτικού.
Προασκήσεις Διδακτικής του ελεύθερου & ύπτιου
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Κίνηση,επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Προπονητική ποδοσφαίρου
Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α. Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή Φυσική κατάσταση, κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες για όλους τους μαθητές Αν Καθηγητής Εμμανουήλ Κ.
Μετακίνηση και μεταφορά ασθενούς
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ & Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ N. Apostolidis Ph.D.
Διδακτική-Μεθοδολογία της Κολύμβησης
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
Υδροστατική Υδροδυναμική & Προωθητικές Αρχές
Χαλαρή Θέση 1/2 Η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να χαρακτηριστεί κάποια θέση ως θέση χαλάρωσης είναι η ελάχιστη έως μηδενική (εάν γίνεται) κατανάλωση.
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ Επιλογή μεθόδου διδασκαλίας
Ανάλυση της τεχνικής στο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Προασκήσεις Διδακτικής για Πεταλούδα και Πρόσθιο Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ, Διδάσκοντες:Σουλτανάκη Ελένη, Επίκουρος καθηγήτρια

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Διδασκαλία Πεταλούδας

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα Δυσκολίες  Δελφινισμός – κίνηση κορμού Απαιτεί στοιχειώδη ευκαμψία στα ισχία  Δύο πόδια ταυτόχρονα  Ασυνήθιστη κίνηση για τον άνθρωπο  Κίνηση χεριών  Απαιτεί ευλυγισία και δύναμη

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα Πότε θα διδαχθεί η πεταλούδα;  Ηλικία  Στην ηλικία των 4-6 ετών δελφινισμοί σε παιγνιώδη μορφή  Στην ηλικία των 7-8 ετών βασικές κινήσεις  Ποια γνώση πρέπει να έχει προηγηθεί  Άνετη εκπνοή – εισπνοή στο νερό  Ικανότητα γλιστρήματος με τεντωμένο σώμα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα  Σειρά εκμάθησης των κινήσεων Δελφινισμός Πόδια Χέρια Συγχρονισμός αναπνοής-χεριών Συγχρονισμός χεριών-ποδιών Συγχρονισμός χεριών-ποδιών-αναπνοής (ολοκλήρωση στυλ)

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα προασκήσεις για δελφινισμό - πόδια  Έξω από το νερό Ασκήσεις κάμψης κορμού με τεντωμένα πόδια  Μέσα στο νερό Στον τοίχο άγγιγμα των ισχίων με τεντωμένα πόδια Μακροβούτια με υποβρύχια κίνηση και τεντωμένο σώμα (σε ρηχή πισίνα)

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα προασκήσεις για δελφινισμό - πόδια  Δελφινισμός με έμφαση στην κίνηση του κορμού προς τα κάτω (χαμήλωμα του κορμού από τη μέση και πάνω) Ελάχιστη ή καμία κίνηση με τα πόδια

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα προασκήσεις για δελφινισμό - πόδια  Δελφινισμός κάτω από την επιφάνεια  Χέρια δίπλα από τα πόδια  Χέρια μπροστά από το κεφάλι (πιο δύσκολο)  Προοδευτικά προτείνεται η κίνηση ποδιών (μικρό λύγισμα και χτύπημα κάτω)  Να αισθανθεί την αντίσταση του νερού  Να αισθανθεί το άνω χτύπημα με τεντωμένα πόδια  Δελφινισμός στην επιφάνεια  Χέρια δίπλα από τα πόδια  Χέρια μπροστά από το κεφάλι (πιο δύσκολο)  Προοδευτικά προτείνεται η κίνηση ποδιών (μικρό λύγισμα και χτύπημα κάτω)  Δελφινισμός με το σώμα σε πλάγια ή σε ύπτια θέση

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Δελφινισμός-πόδια Πεταλούδας με μεγάλη βύθιση στην πρώτη κίνηση ποδιών  Σκοπός  Να μάθει ο κολυμβητής την σωστή σιγμοειδή κίνηση (μακροβούτι) του κορμού προς τον κάθετο άξονα  Η προσαρμογή των 2 ποδιών της πεταλούδας στον δελφινισμό  Να απομονώσει την κίνηση από τα χέρια  Σημεία Προσοχής  Δίδεται έμφαση στην δράση της 1 ης ποδιάς κίνηση προς τα κάτω με την αντίδραση της ανύψωσης των ισχίων (γλουτών) προς τα πάνω  Δίδεται έμφαση στην ανύψωση των ισχίων (σπάσιμο της μέσης) που γίνεται σαν αποτέλεσμα της πρώτης ποδιάς και μετά από αυτή

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Δελφινισμός-πόδια Πεταλούδας  Σημεία Προσοχής Ο δελφινισμός εκτελείται αργά και με μεγάλο βύθισμα Τα πόδια ακολουθούν μετά σχεδόν τεντωμένα στα γόνατα Εκτέλεση της δεύτερης ποδιάς (upbeat) σχεδόν μόνο από την ράχη των πελμάτων κι ενώ ο κορμός ετοιμάζεται για την έξοδο του και τα ισχία χαμηλώνουν στο νερό Έμφαση στην διαφορετική σχέση της 1 ης και της 2 ης ποδιάς ως προς την δράση τους και την θέση του σώματος και των ισχίων Πόδια με σανίδα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα διδασκαλία κίνησης χεριών  Επίδειξη και εκτέλεση της κίνησης εκτός νερού  Εκτέλεση της κίνησης σε ρηχό νερό εάν είναι διαθέσιμη ρηχή πισίνα  Εκτέλεση της χεριάς χωρίς αναπνοή και χωρίς κίνηση ποδιών

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα διδασκαλία κίνησης χεριών  Έμφαση στην ολοκληρωμένη κίνηση, τελείωμα χεριάς  Έξοδος και επαναφορά με το μικρό δάχτυλο προς τα επάνω  Διδασκαλία της κίνησης κλειδαρότρυπας σε αργό χρόνο

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα διδασκαλία συγχρονισμού χεριών-αναπνοής  Σε ρηχή πισίνα από όρθια θέση  Σε ρηχή πισίνα περπατώντας  Όταν δεν υπάρχει ρηχή πισίνα Μόνο πόδια και αναπνοή εμπρός Κολύμβηση μόνο με χέρια και προσπάθεια συγχρονισμού με την αναπνοή

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα διδασκαλία συγχρονισμού χεριών-αναπνοής  Χεριά με αναπνοή και επαναφορά μέσα από το νερό Γρήγορη εισπνοή Γρήγορη είσοδος κεφαλιού

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Αναπνοή Πεταλούδας  Σκοπός Εξάσκηση του συγχρονισμού της αναπνοής με την κίνηση των χεριών Απόκτηση της αίσθησης της εισπνοής στο ψηλότερο σημείο του στυλ Εξάσκηση της εισόδου του κεφαλιού στο νερό πριν από τα χέρια  Σημεία Προσοχής Προοδευτική εκπνοή καθ’ όλη την διάρκεια της κίνησης κλειδαρότρυπας Έξοδος του κεφαλιού για εισπνοή στην τελική φάση της χεριάς

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα Βοηθητικά μέσα  Χρήση βατραχοπέδιλων  Βοηθά την εύκολη έξοδο των χεριών  Κάνει πιο αργή την εκτέλεση της κίνησης και διευκολύνει την κατανόηση της  Κολύμβηση μόνο με χέρια και με χρήση βατραχοπέδιλων (χωρίς αναπνοή), 5-6 χεριές  Χρήση σανίδας  Μπορεί να δυσκολέψει στην εξάσκηση των ποδιών τους αρχάριους

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα Συγχρονισμός χεριών-ποδιών-αναπνοής  Πόδια πεταλούδα με αναπνοή μπροστά ή στο πλάι (κίνηση με ένα χέρι). Δεν επιβάλλεται ο συγχρονισμός με τις δύο ποδιές  Η ίδια άσκηση αλλά με προσπάθεια συγχρονισμού της χεριάς με τα δύο χτυπήματα ποδιών Μπορεί να γίνει με και χωρίς βατραχοπέδιλα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πεταλούδα με το ένα χέρι  Σκοπός  Εξάσκηση στον συγχρονισμό και το ρυθμό της πεταλούδας χωρίς την κόπωση ολόκληρου του στυλ  Σημεία Προσοχής  Προσοχή ακόμα και σε αυτή την άσκηση τα ισχία βγαίνουν έξω μόνο μετά την πρώτη ποδιά και παραμένουν χαμηλά στην δεύτερη ποδιά πριν την έξοδο του κεφαλιού  Εκτελέστε την αργά έτσι ώστε σε κάθε χεριά να υπάρχει μία δελφινοειδής κίνηση και 2 ποδιές  Σε παραλλαγή η ίδια άσκηση μπορεί να εκτελεστεί με εναλλαγές χεριών ή και 1 με το κάθε χέρι και 1 κανονική χεριά με τα 2 χέρια

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Ασκήσεις στις οποίες θα εξεταστείτε  Πεταλούδα πόδια σε ύπτια ή πλάγια θέση σώματος  Υποβρύχια χεριά με δελφινισμό και αναπνοή  Πεταλούδα με δεξί χέρι και αναπνοή εμπρός (συγχρονισμός χεριών ποδιών αναπνοής)  Πεταλούδα με αριστερό χέρι και αναπνοή εμπρός (συγχρονισμός χεριών ποδιών αναπνοής)

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Διδασκαλία προσθίου

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πρόσθιο Δυσκολίες  Αφύσικη κίνηση ποδιών  Αφύσικη θέση πέλματος  Για κάποιους είναι ευκολότερη από την κίνηση των ποδιών στα άλλα στυλ  Αυξημένη αντίσταση λόγω θέσης σώματος στη διάρκεια της κολύμβησης

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πρόσθιο πότε ξεκινά η διδασκαλία  Ηλικία 7-8 ετών  Κατά περίπτωση σε μικρότερες ηλικίες  Ποια γνώση πρέπει να έχει προηγηθεί  Άνετη εκπνοή – εισπνοή στο νερό  Ικανότητα γλιστρήματος με τεντωμένο σώμα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πρόσθιο  Σειρά εκμάθησης των κινήσεων Πόδια Συγχρονισμός ποδιών και αναπνοής Χέρια Συγχρονισμός χεριών και αναπνοής Συγχρονισμός ποδιών χεριών και αναπνοής (ολοκλήρωση του στυλ)

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Ποδιά Προσθίου (αρχική εκμάθηση – έξω από το νερό)  Επίδειξη σε όρθια θέση  Με το ένα πόδι  Καθιστοί σε πάγκο κίνηση ποδιών  Ξαπλωμένοι στον πάγκο

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Προκαταρκτική Ποδιά Προσθίου από το πλάι της πισίνας  Σκοπός  Να εισαγάγει τον αρχάριο στην σωστή τεχνική της ποδιάς ανεξάρτητα από το υπόλοιπο στυλ  Σημεία Προσοχής  Έμφαση στην περιστροφική κίνηση της ποδοκνημικής άρθρωσης  Έμφαση στην θέση των γονάτων κατά την ώθηση  Έμφαση στην εναλλαγή εφαρμογής δύναμης, γλίστρημα και χαλάρωσης κατά την επαναφορά

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πόδια πρόσθιο (μέσα στο νερό – στο τοίχωμα της πισίνας)  Ξαπλωμένοι στην άκρη της πισίνας  Σε πρηνή θέση με τα χέρια τεντωμένα στον τοίχο  Με σανίδα πόδια και κεφάλι έξω από το νερό  Με σανίδα και κεφάλι μέσα στο νερό (αναπνοή στο μάζεμα των ποδιών)

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Ποδιά Προσθίου σε ύπτια θέση  Σκοπός  Για την αποφυγή της κάμψης στα ισχία (να μή βγουν τα γόνατα έξω)  Για την διατήρηση των γονάτων κοντά το ένα στο άλλο  Σημεία προσοχής:  Μπορεί να εκτελεστεί με τα χέρια είτε πάνω από το κεφάλι είτε κάτω από τους γλουτούς  Στο μάζεμα των ποδιών (επαναφορά) ο κορμός και οι μηροί βρίσκονται στην ίδια ευθεία και ο κολυμβητής αποφεύγει να «κάτσει» στο νερό  Κατά την ώθηση των ποδιών προς το πλάι και πίσω δίδεται έμφαση της παραμονής των γονάτων μέσα και κάθετα προς την οροφή της πισίνας

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Ποδιά με Αναπνοή Προσθίου και χέρια ακίνητα κοντά στα ισχία  Σκοπός  Συγχρονισμός αναπνοής-ποδιάς  Εναλλαγή της θέσης του σώματος στο νερό  Σημεία Προσοχής  Με τα χέρια τεντωμένα πίσω και πάνω από τους γλουτούς εκτέλεση ποδιάς με τις φτέρνες πρώτα να ακουμπούν τα δάχτυλα των χεριών πριν την ώθηση τους προς τα πλάγια και πίσω  Κατά την επαναφορά των ποδιών το κεφάλι βγαίνει από το νερό για εισπνοή ενώ τα ισχία και το σώμα κατεβαίνουν σε μία διαγώνια προς την επιφάνεια θέση  Κατά την ώθηση των ποδιών το κεφάλι εισέρχεται πάλι στο νερό και παραμένει εκεί μέχρι το τέλος του γλιστρήματος

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. 1. Χέρια πρόσθιου με το σώμα ξαπλωμένο στους πλωτήρες 2. Χεριά Προσθίου με πόδια ελευθέρου (ή πεταλούδας)  Σκοπός:  Να διδαχθεί η κίνηση των χεριών του προσθίου  Να βοηθήσει στην εκμάθηση του συγχρονισμού της χεριάς με την αναπνοή  Σημεία Προσοχής  Δυναμική εκπνοή στην επαναφορά με μπουρμπουλήθρες, για γρήγορη εισπνοή στο τράβηγμα  Με σαγόνι τραβηγμένο προς τα μέσα ανόρθωση όλου του σώματος μαζί με το κεφάλι  Στην επαναφορά μεγάλο γλίστρημα και υπερέκταση με κράτημα 3 χρόνων σε υδροδυναμική θέση με το κεφάλι μέσα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Πρόσθιο Συγχρονισμός χεριών ποδιών  Άγγιγμα στο σαγόνι με το μεγάλο δάχτυλο στη φάση συσπείρωσης και τέντωμα με την κίνηση ποδιών  Δύο κινήσεις ποδιών μία χεριά  Δύο κινήσεις χεριών μία ποδιά  Προφορική περιγραφή της σειράς κινήσεων Πρώτα τα Χέρια – μετά αναπνοή – τέλος με πόδια και γλίστρημα

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Ασκήσεις στις οποίες θα εξεταστείτε  Πόδια πρόσθιο με χέρια τεντωμένα εμπρός από το κεφάλι  Δύο ποδιές μία χεριά  Μόνο χέρια χωρίς κίνηση ποδιών  Δύο χεριές μία ποδιά

Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Στο επόμενο μάθημα Ασκήσεις για εκμάθηση εκκινήσεων και στροφών