Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
SPORT.
Advertisements

SAVE THE PLANET Βοηθήστε να σωθεί το περιβάλλον είναι στο χέρι σας!!!
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ EUROMEDICA ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες Υ.Π. 1461/Β 7/ /ΦΕΚ 298/ /τ. Β Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες Υ.Π. 1461/Β 7/ /ΦΕΚ 298/ /τ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Έφη Γρηγοριάδου Αθανάσιος Ιωσηφίδης Θεματική εκδήλωση «Ημερίδα Ενημέρωσης και Διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS»
ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις Τομέας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Τεχνική Ημερίδα Διαχείρισης Εγκεκριμένων Σχεδίων ΚΑ2» Αθήνα, 23/10/2015 Μαρία Αδαμοπούλου,
Δια Βίου Μάθηση και το ρόλος της στην επαγγελματική αποκατάσταση Καλησπέρα σας, Ευχαριστώ τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ και τους οργανωτές αυτής της.
Μάθημα: Διοίκηση Επιχειρήσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Πάρις Τσάρτας Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Σαραντάκου Έφη Διδάκτορας Χωροταξίας – Τουριστικής Ανάπτυξης.
Μάθημα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ Διδάσκουσα: Ρόϊδω Μητούλα, Αν.Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης Τεχνική Ημερίδα Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης «Χρηματοοικονομικοί κανόνες διαχείρισης – Διενέργεια.
«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ)» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΑΘΗΝΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘ATHENS PARK’ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ’ τομεακό πρόγραμμα Erasmus ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ Δρ. Α. Καταραχιά Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΜΣ " ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.
Οικονομικά Μαθηματικά Δείκτης Κερδοφορίας Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
ERASMUS INTENSIVE PROGRAM SYNAPS Σύνθεση και ρετροσύνθεση στη χημεία των φυσικών προϊόντων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα χημείας, σχολή θετικών επιστημών University.
Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών 2015 Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ημερίδα Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γυμνάσιο19 Νοεμβρίου ο Πειραματικό ‘Σύγχρονες προσεγγίσεις μαθημάτων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών’
E RASMUS E RASMUS + Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της.
2 ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ/ΩΝ.
ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Ενημερωτική συνάντηση στο ΤΕΙ Κρήτης, 15 Δεκεμβρίου 2015 ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.
Teacher School Education Gateway
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Εκπαίδευση Ενηλίκων.
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ιστορική Εξέλιξη Είδη Ανεμογεννητριών Χρησιμότητα αιολικής ενέργειας Η Λειτουργια.
Ενημέρωση για φοιτητές/τριες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΣΜΟΙ
Κανελλοπούλου Γεωργία Γεωεπιστήμονας, Msc Περιβάλλον,
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 4: Στρατηγική στον αθλητισμό
Το πλαίσιο ενδοομιλικών συναλλαγών, ενισχυμένο με πρόσθετες οδηγίες του ΟΟΣΑ, μοχλός χάραξης στρατηγικής επενδύσεων και αποφυγής διπλής φορολογίας Γιάννης.
Τμήμα Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς
ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS
Επαγγελματική Μάθηση σχολικής μονάδας
Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014
Σχετικά με το School Education Gateway
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ 2017
Η Συμμετοχή της Κύπρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας.
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  ERASMUS +  Κύπρος, 13-20/2/2016            ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική.
Ανάλυση Νεκρού Σημείου
Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
YEREVAN COMMUNIQUÉ 18η Διημερίδα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»
Ενότητα 1.1,1.2,1.3 Ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης, Ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010 και επιμόρφωση.
ΚΥΠΡΟΣ ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Β. Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τίτλος εργασίας: «Εργαλείο Εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017 Συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γλώσσα, οι διάλεκτοι και η σύζευξή τους
Workshop 1: Αναγνώριση τομεακό πρόγραμμα Erasmus
Erasmus+ KA Ενσωμάτωση των Ζώων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Animal integration in the Educational programme) «ZORO» 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
           ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για  τους κατόχους πτυχίων.
Διεθνής Κινητικότητα ΚΑ107
Dissemination & Exploitation Activities
στην Επετειακή Εκδήλωση συμπλήρωσης 30 χρόνων Erasmus,
BIG ISSUES IN SMALL HANDS
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Συνοπτική Παρουσίαση
ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
الفصل الخامس: توازن المُنتج Producer Equilibrium
T O U M A Z I S Διον. Τουμαζής & Συνεργάτες
Erasmus Το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Νεολαία και Αθλητισμό Ανδρούλα Παπαναστασίου Διευθύντρια ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης.
Κινητικοτητα Προσωπικού
Οργανόγραμμα Σχολής ΟΠΕ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΠΕ
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ
Erasmus+Czech Republic
ERASMUS+2018 ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΤΗΣ
Erasmus+ Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου
Διαδικτυακός Εκφοβισμός
ECVET Permit Tι είναι το έργο « Ecvet Permit» Tαυτότητα του έργου
Παρουσίαση Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Ψυχολογίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για τους κατόχους πτυχίων ΕΠΑ.Λ.

Ένα από τα κύρια προβλήματα της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και οι συνεπακόλουθες Κοινωνικές επιπτώσεις με κύρια την ΑΝΕΡΓΙΑ

Σκοπός της σημερινής παρουσίασης είναι να ανοίξουμε μαζί ένα παράθυρο σε ευκαιρίες απασχόλησης και οικονομική ανάπτυξη.

Δεν θα σας πούμε τι να κάνετε, πώς να το κάνετε και πότε να το κάνετε. Και πολύ περισσότερο αν θα πετύχετε ή όχι. Απλά θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε ΕΣΕΙΣ. Με συζήτηση, παραδείγματα, διευκρίνιση εννοιών, τεχνική δεξιότητα και μοίρασμα εμπειρίας και γνώσης

Είμαστε ΕΠΑΛ. Επαγγελματικό σχολείο. Ένα από τα καλύτερα. Θα γίνετε επαγγελματίες στο είδος σας. Τελειώνοντας το σχολείο, θα κληθείτε να πάρετε μια απόφαση. Θα δουλέψτε για άλλους; ή θα δημιουργήστε εσείς μια δουλειά;

Θα γίνεται υπάλληλος ή επιχειρηματίας; Θα περιμένετε άλλους να δημιουργήσουν δουλειές και μετά θα περιμένετε να σας διαλέξουν; Ή θα πάρετε την ζωή στα χέρια σας και θα δημιουργήσετε εσείς δουλειές για σας αλλά και για άλλους.

Αποφασιστικός, τολμηρός, κυνηγός, ομαδική δράση, υπομονετικός, μαχητής, προστατευτικός, αναζητά ευκαιρίες ή τις δημιουργεί Θα είσαι λύκος ή πρόβατο ; Παθητικός, ηρεμία μυαλού, ασφάλεια της στάνης, έλλειψη πρωτοβουλίας, δημιουργεί δικαιολογίες Μεγάλη απόφαση. Απόφαση ζωής. Είναι στάση ζωής.

Πράσινη Οικονομία; Αειφορία; Πράσινη Ανάπτυξη ; Πράσινη Επιχειρηματικότητα; Αλλά πρώτα πρώτα μερικοί ορισμοί

Η έννοια της πράσινης οικονομίας Η πράσινη οικονομία αφορά ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που στοχεύει στην μείωση της καταστροφής του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα ενσωματώνει τις βασικές αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας (ελευθερία της αγοράς)

Η έννοια της πράσινης οικονομίας Βασική διαφορά της πράσινης οικονομίας είναι ότι βάζει αξία και θεωρεί οικονομικές οντότητες τους φυσικούς πόρους και τις οικολογικές υπηρεσίες.

Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Η Πράσινη οικονομία εξ’ορισμού λαμβάνει υπόψη τα όρια που επιβάλλει ο φυσικός κόσμος και επομένως στηρίζεται τόσο στην αντίληψη της βιωσιμότητας όσο και σε αυτήν της αειφορίας.

Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης (που έχει αποτέλεσμα την αειφορία) είναι η επέκτασης της πράσινης ανάπτυξης με χαρακτηριστικό το ότι λαμβάνει υπ’όψη της όχι μονο το Kέρδος αλλά και την Φύση και τον Ανθρωπο. (τα τρία Ρ : Profit, Planet, Peope).

Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Την Οικονομική, δηλαδή να βοηθά ανθρώπους και επιχειρήσεις να κερδίζουν Την Περιβαλλοντολογική, δηλαδή την προστασία της Γής, του φυσικού κεφαλαίου, του κλίματος, του πόσιμου νερού, την βιοποικιλότητα, κλπ Την Πολιτισμική, δηλαδή την προστασία της διαφορετικότητας μέσα από την οποία οι κοινότητες δηλώνουν την ταυτότητά τους και καλλιεργούν τις παραδόσεις μέσα από τις γενιές Τα 3Ρ έγιναν 4. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η αληθινή βιωσιμότητα έχει 4 ισότιμες διαστάσεις στις οποίες πρέπει να αναφέρεται: Την Κοινωνική, δηλαδή καταστάσεις όπως φτώχεια, βία, αδικία, εκπαίδευση, δημόσια υγεία, εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Πράσινη επιχειρηματικότητα Η μετάβαση από την κλασσική μορφή της οικονομίας σε Πράσινη, σίγουρα θέλει άλλους τρόπους και άλλες μεθόδους ανάπτυξης με προεξάρχουσες την εκμετάλλευση της τεχνολογίας και εφαρμογή Καινοτόμων ιδεών.

Πράσινη επιχειρηματικότητα Εδώ ακριβώς είναι που υπάρχουν προβλήματα μετάβασης από την μία οικονομία στην άλλη αλλά και ευκαιρίες που αφορούν τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ

Νέα άποψη Πράσινης οικονομίας Δημιουργει ευκαιρίες για μιά άλλη οπτική της επιχειρηματικότητας, τις καινοτομίες Επιχειρηματικότητα είναι η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα και από αυτή τη διαδικασία να προκύψει και οικονομικό κέρδος. Περιλαμβάνει σαν βήματα την Καινοτομία, την ηγεσία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας. Καινοτομίαηγεσίαδιαχείριση Στην Ελλάδα θεωρείται από επιχειρηματικούς και οικονομικούς κύκλους αναγκαίο να γίνει μια προσπάθεια ένταξη της στην εκπαίδευση, με το σκεπτικό πως βοηθάει στην ανάπτυξη της παιδείας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μπορείς να περιμένεις μέχρι να γεράσεις βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν. Ή να κάνεις κάτι τώρα.

Καινοτομίες