Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗ
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»
 Από τους μαθητές του 1 ου Γυμνασίου Δράμας.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
 Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το.
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Χριστόφορος Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος Μάριος Ρουβάς Δημήτρης Φάγκρας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Κελεσίδης Βαγγέλης.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ – Α1
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό Κείμενο. 1 Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Σχολικός εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκβιάζει ένα άλλο.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Επίλυση Διαφορών Φοβάσαι τους ‘’Νταήδες’’, τους ‘’Μάγκες’’ και τους ‘’Δυνατούς’’; Σε χτυπούν, σε κοροϊδεύουν, σε εκβιάζουν; Πες ΌΧΙ! Είμαστε μαζί σου!
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Bullying.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Τα 2 επίπεδα του μηνύματος
ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΚ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΕΔΩ
Εκφοβισμός στα σχολεία
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ!!!!
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Ερευνα για την σχολικη βια
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου

Δεν καθόμουν ποτέ στις πίσω θέσεις κοντά στην γαλαρία. Επέλεγα πάντα τις μποροστινές κοντά στη συνοδηγό. Τις ασφαλείς. Τις σίγουρες. Με τα παιδιά από το νηπιαγωγείο ή από την πρώτη δημοτικού. Εκει νόμιζα ότι θα περνούσα απαρατήρητη.

Ένα κίτρινο σχολικό με κόκκινα γράμματα και χαλασμένες αναρτήσεις με πήγαινε και με έφερνε. Τρομαγμένη, συρρικνωμένη κι αβοήθητη. Έτσι νιώθει ένα παιδί, έτσι ακριβώς, κι εγώ δεν ήμουν πια παιδί, είχα φτάσει μέχρι τις πρώτες τάξεις του λυκείου και ακόμη υπέφερα.

Τότε το όνομά μου γινόταν το μπαλάκι σε ένα παιχνίδι για 6. Στριγγλιές και γοερά γέλια, ευφάνταστοι χαρακτηρισμοί, συντονισμένες κινήσεις, ένα σωρό επινοήσεις, κριτική, ενίοτε βρισιές, ταπεινωτικές ιστορίες κι εγώ ή μούσα τους. Καταπληκτικό. Εγώ και πώς με βλέπουν, εγώ και πόσο με αντιπαθούν, εγώ και πώς είμαι έτσι. Πώς ήμουν;

Ο γενικός όρος της φράσης «Σχολικός Εκφοβισμός» είναι η επίθεση ενός δυνατού ατόμου απέναντι σε ένα αδύναμο. Προφανώς, αυτός ο ορισμός δεν είναι καθαρά εφεικτός. Πολλές φορές τα άτομα που δέχονται «bullying» είναι λόγω της διαφορετικότητά τους και των δυνατοτήτων τους. Σχόλιο:

Έτσι, το άτομο που δέχεται «bullying» καταλήγει να είναι στόχος, λόγω της ανασφάλειάς του και των φόβων του. Δεν έχει συνηδητοποιήσει ποσο σημαντικός είναι για τον κόσμο και αφήνει εκείνους που θεωρεί ανώτερούς του, να τον πειράζουν σε τέτοιο βαθμό, που ο ίδιος αρχίζει να αναρωτιέται εαν αξίζει πια.

Δεν θα έλεγα ότι είναι τραύμα, δεν θα έλεγα επίσης ότι είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει. Είναι όμως μια συνήθεια. Συνήθισα να φοβάμαι. Έτσι μεγάλωσα μαζί τους. Από αυτή τη σκοπιά έβλεπα τον κόσμο του σχολείου και τους συνομήλικούς μου. Ανοχύρωτη σε μια κακή κρυψώνα. Στεκόμουν άοπλη και τους μελετούσα.

Τότε νόμιζα ότι ήταν η επιβολή του ισχυρού επάνω στον ανίσχυρο. Τώρα ξέρω ότι είναι η επιβολή του ανίσχυρου επάνω στον συνειδητοποιημένο, τον εσωστρεφή και τον ευαίσθητο. Αν ζητούσα βοήθεια τότε, θα ήταν για εκείνους. Γιατί ορμάνε; Γιατί στοχοποιούν; Γιατί μειώνουν; Τι προσπαθούν να πουν και τι χρειάζονται; Τίποτε άλλο!

Πώς ξέρεις αν το παιδί σας είναι θύμα εκφοβισμού; Ποια είναι τα συμπτώματα; 1. Ένας καλός μαθητης αποδίδει όλο και χειρότερα. 2. Μώλωπες ή σημάδια για τα οποία το παιδί σας δίνει δικαιολογίες που δεν στέκουν. 3. Μια γενική κατάθλιπτικη στάση στην καθημερινότητά του.

4. Μια ξαφνική ανεξήγητη αποστροφή για το σχολείο η λοιπές εκδηλώσεις. 5. Να κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. 6. Να μαθαίνεται οτι καυγαδίζει συνέχεια ενω ήταν γενικά ένα ήσυχο παιδί.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας αν πιστευετε πως εχει πεσει θύμα εκφοβισμού; Εάν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στην υποχώρηση ή στην επίθεση τότε είναι ζωτικής σημασίας να επιτεθούν. Θυμηθείτε η καλύτερη άμυνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επίθεση και το πρόβλημα πρέπει να σταματήσει αμέσως, πριν γίνει πιο σοβαρό. Μιλήστε στο παιδί σας για να μάθετε ποιός είναι ο νταής και τι ακριβώς συμβαινει. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, γιατί τα περισσότερα παιδιά ντρεπονται να μαθουν οι γονείς τους τι φοβερά πράγματα τους έχουν συμβει.

Υποχρεώσεις δασκάλων και καθηγητών: Αν και οι δάσκαλοι γνωρίζουν ότι το bullying διαδραματίζεται σε τουαλέτες, παιδικές χαρές, λεωφορεία όπου εκείνοι είναι απόντες, πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ΄όψιν τους. Αν ένας δάσκαλος, παρατηρήσει bullying σε μία τάξη, άμεσα πρέπει να παρέμβει για να το σταματήσει, να το καταγράψει και να ενημερώσει τη διοίκηση για να διερευνηθεί περαιτέρω το περιστατικό.

Να ειδοποιήσουν τους γονείς: μαθητές και γονείς χρειάζεται να είναι μέρος της λύσης και να δημιουργηθούν ομάδες που θα φροντίσουν για την καλλιέργεια της εξάλειψης του εκφοβισμού. Οι μαθητές μπορούν να ενημερώσουν τους γονείς για τις νέες τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για το bullying.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να σας προκάλεσε ενδιαφέρον η δουλειά μας!