Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Εργασία στο μαθημα της Χημειας Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Παρθενίου Γεσθημανή Στεμπάρι Φλάβια Γκινάι Λούσυ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διατροφή και υγεία.
Advertisements

Οργανική χημεία Γ΄ Λυκείου
Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΠΟΥΝΙ με οικονομικούς όρους. Στέλλα Δουνιά Θωμαΐ Κελεπερτζη
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Project A λυκείου ομάδα Μαρούλι Γκουρνέλος Χρήστος Ευάγγελος Μέριανος Κωνσταντίνος Πάνος Κνισοβίτης Χρήστος.
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
Η εξασθένηση της στιβάδας του όζοντος
Σαπούνι Η ιστορία του Στέφανος Βατής Νικόλας Τερζής Δημήτρης Ιωαννίδης
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ Δριμυλή Κατερίνα.
Χημεία Κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου 2ο Κεφάλαιο - Θερμοχημεία
Δ11: Ερωτήσεις αλάτων Ένα διάλυμα Δ1 περιέχει θειικό οξύ. Ένα διάλυμα Δ2 περιέχει υδροξείδιο του βαρίου. Α. Να γράψετε τον τύπο του οξέος και την χημική.
ΧΗΜΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Ν Α Φ Θ Λ Ε Ι Ο Δρ. Ι.Γ.Καράλη©.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Οξέα οξύ (ετυμολογικά): οτιδήποτε είναι μυτερό, αιχμηρό
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ
Δώστε πρώτα τα φύλλα εργασίας από το πείραμα «Όξινος χαρακτήρας καρβοξυλικών οξέων»
Ιονική ισχύς Η ιονική ισχύς, Ι, ενός διαλύματος δίνεται σαν το ημιάθροισμα του γινομένου της συγκέντρωσης καθενός συστατικού του διαλύματος πολλαπλασιασμένης.
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δήμος Αναστάσιος Μανωλάς Στυλιανός Υπεύθυνοι καθηγητές: Παππά Λαμπρινή Ζελοβίτης Ιωάννης Τμήμα Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
Λίπη - έλαια 1η Εργαστηριακή Άσκηση
ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ Νίκος Πετράκης Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Χημείας Ηράκλειο 2002.
Xημεία Γ΄ Γυμνασίου: Εισαγωγή στα Οξέα.
Πάγκαλος Σ.-Χαραλαμπατου Λ.
καρβοξυλικών οξέων, υδατανθράκων,
Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ I.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
1.1 Ιδιότητες των οξέων 1.2 Οξέα κατά Arrhenius
Απορρυπαντικά και περιβάλλον
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!. ΠΡΟΤΕΡΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ Αντιθέτως, η φράση «ολικής άλεσης» στη λίστα με τα συστατικά ενός τροφίμου δηλώνει την υψηλή.
Α2 ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΤΑΞΗ Γ1, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Dr. ΜΙΧΜΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡIOΣ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Η Χημεια και η Τεχνολογια του Παγωτου
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:1 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:1.
Παρασκευή σαπουνιού Μάντζιου Μαρία χημικός. σαπούνια ονομάζονται τα άλατα των ανωτέρων μονοκαρβοξυλικών οξέων (παλμιτικού, στεατικού και ελαϊκού) με νάτριο.
Αλάτι ονομάζεται το μαγειρικό άλας ή χλωριούχο νάτριο. Με αυτό αλατίζουμε τα τρόφιμα και παρασκευάζουμε τα αλίπαστα. Το αλάτι είναι πολύ διαδομένο στη.
novoril® multi Υγρό γενικού καθαρισμού
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ.
ΕΚΧΥΛΙΣΗ Μέθοδος απομόνωσης και παραλαβής μιας ή περισσότερων ενώσεων από ένα μίγμα με βάση τις διαφορές στη διαλυτότητα.
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
ΧΗΜΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ)
Μείγματα.
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
Χημική αντίδραση Δ
Μείγματα Μείγματα λέγονται τα υλικά που προέρχονται από την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων ουσιών, που δεν αντιδρούν μεταξύ τους. Οι ουσίες που αναμείχθηκαν.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Ωκεανός ως χημικό σύστημα
Τα ένζυμα στα απορρυπαντικά
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Διαδραστικά σχολικά βιβλία
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Εισαγωγή στη Χημεία Δ ΙΑΦΑΝΕΙΕΣ Χ ΗΜΕΙΑΣ Γ ΥΜΝΑΣΙΟΥ τάξη B ΄ γυμνασίου.
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Μονόδρομη αντίδραση: 1.Είναι η αντίδραση που γίνεται προς μια μόνο κατεύθυνση. 2.Μετά το τέλος ένα τουλάχιστον από τα αντιδρώντα σώματα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Εργασία στο μαθημα της Χημειας Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Παρθενίου Γεσθημανή Στεμπάρι Φλάβια Γκινάι Λούσυ Ίμπη Ρέι

Ενώ η Χημεία και η Τεχνολογία προσέφεραν πολλά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου ταυτόχρονα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προσπαθεί να δώσει η Βιώσιμη Χημεία, που σαν στόχο έχει να μειώσει τις επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα και διεργασίες προκειμένου να διατηρήσει την Ποιότητα Ζωής.

Σαπούνι Σαπούνι ονομάζεται το άλας ενός λιπαρού οξέος, κορεσμένου ή ακόρεστου, που συνίσταται από αλυσίδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων άνθρακα με μια βάση ή και μίγμα τέτοιων αλάτων.

Ιστορία σαπουνιού 2.800π.χ Οι πρώτες καταγραφες σχετικά με το σαπούνι 2.200π.Χ Συνταγή σαπουνιού 800μ.χ το σαπούνι αναφερεται ως ένα από τα προϊόντα που πρέπει να καταγράφουν οι εκπρόσωποι της βασιλικής περιουσίας 15 ος αι μ,χ ημιοβιομηχανική σαπωνοποιία

Εξέλιξη Στην Γαλλία κατά το δεύτερο ήμισυ του 15ου αιώνα η ημι-βιομηχανική σαπωνοποιία είχε συγκεντρωθεί σε ορισμένα κέντρα της Προβηγκίας, όπως η Τουλόν, η Ιέρ και η Μασσαλία, από τα οποία εφοδιαζόταν όλη η χώρα. Η παραγωγή, μάλιστα, της Μασσαλίας, σε δύο εργοστάσια, έτεινε να εκτοπίσει όλα τα υπόλοιπα κέντρα. Στην Αγγλία η παραγωγή σαπουνιού γινόταν σχεδόν αποκλειστικά στο Λονδίνο Από τον 16ο αιώνα και ύστερα άρχισαν να παράγονται στην Ευρώπη πιο εκλεπτυσμένα σαπούνια, με χρήση φυτικών ελαίων και όχι ζωικών λιπών. Πολλά από αυτά παράγονται ακόμη και σήμερα, είτε από βιομηχανίες είτε από οικοτέχνες.

Που χρησιμοποιουμε το σαπούνι Το σαπούνι χρησιμοποιείται κυρίως για το πλύσιμο, το ατομικό μπάνιο και τον καθαρισμό. Το αλκαλικό διάλυμα, που συχνά αποκαλείται "αλισίβα", αντιδρά με τα τριγλυκερίδια σε μια αντίδραση η οποία είναι γνωστή ως σαπωνοποίηση.

Απορρυπαντικο Ένα απορρυπαντικό είναι ένα μείγμα επιφανειοδραστικών με "ιδιότητες καθαρισμού σε αραιά διαλύματα. Αυτές οι ουσίες είναι συνήθως διαλυτές στο σκληρό νερό, επειδή τα πολικά σουλφονικά μοιάζουν λιγότερο με τα πολικά καρβοξύλια (του σαπουνιού) στη δέσμευση με το ασβέστιο και τα άλλα ιόντα που βρίσκονται στο σκληρό νερό.

Ιστορία απορρυπαντικου 2800π.Χ Ένα υλικό που μοιάζει με σαπούνι και βρέθηκε σε αγγείο 1500π.Χ περιγράφεται μία μέθοδος πουσυνδυάζει φυτικά και ζωικά λίπη 17 ος αι μ.Χ Φυτικά και ζωικά λίπη χρησιμοποιήθηκαν μαζί με στάχτες από φυτά και αρώματα

Ιδιότητες απορρυπαντικών  Μείωση επιφανειακής τάσης  Γαλακτωματοποίηση  Σχηματισμός μικυλλίων

Που χρησιμοποιούμε το απορρυπαντικό; Απορρυπαντικά πλυντηρίου Μια από τις πιο συχνές εφαρμογές απορρυπαντικών είναι για πλύσιμο ρούχων. Οι συνθέσεις είναι περίπλοκες και αντανακλούν τις διαφορετικές απαιτήσεις και την πολύ ανταγωνιστική αγορά. Πρόσθετα καυσίμου Τα συστατικά των εξαερωτήρων και των εγχυτήρων καυσίμου των μηχανών Ότο επωφελούνται από την ύπαρξη απορρυπαντικών στα καύσιμα για να αποτρέψουν την καθαλάτωση.

Νομοθεσία Με βάση την Ελληνική νομοθεσία: απαγορεύεται η πώληση χύμα απορρυπαντικών απαγορεύεται η αποσυσκευασία τους Τα απορρυπαντικά χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Χαμηλής δραστηριότητας  Υψηλής δραστηριότητας