Όνομα : Δίας Θεότητα : ο θεός του ουρανού Γονείς : Η Ρέα και ο Κρόνος Αδέλφια : Ποσειδώνας Ήρα Άδης Δήμητρα Εστία Σύμβολα : αστρα π ή και κεραυνός Ο Δίας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κάνε κ λικ σ τη σ ωστή α π άντηση Πάμε … Υ π άρχει η 4 η Ιουλίου στη Γαλλία ; ΝΑΙ ΟΧΙ.
Advertisements

Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!
ΝΕΡΟ Ο πλανήτης που ζούμε, η Γη, αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες θεός του νερού ήταν ο Ποσειδώνας,. ΜΑΚΡΗΣ.
Οι μύθοι στα σημερινά νομίσματα
Θεά Άρτεμη Όλυμπος.
ΘΕΜΑ: «Ερωτικοί μύθοι» και «Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα»
Δημιουργίες - Κατασκευές
H χελώνα που ήθελε να γίνει δρομέας.
Οι θεοί των Ελλήνων 12 ήταν οι σημαντικότεροι θεοί των αρχαίων Ελλήνων και κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Πήραν την εξουσία στα χέρια τους, αφού.
H λατρεια των θεων στην Αρχ.Ελλαδα Ναοι-Βωμοι Ο θεσμοΣ τηΣ ικεσιαΣ
Αρχαία Ελλάδα Χρήστος Αράπογλου !!! Οι Μυθικοί Ήρωες Οι Θεοί
ΗΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΓΑΜΟ,
Αθηνά Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Παλαιότεροι τύποι του ονόματος της θεάς ήταν οι τύποι.
ΕΡΓΑΣΙΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» ΤΜΗΜΑ Α4 ΠΜΓΛΠ
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΑΞΗ Α΄ ΟΜΑΔΑ Δ΄
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Αρχαία Ελλάδα Μάνος Καλαβάτσης Οι 12 θεοί του Ολύμπου Οι Μυθικοί ήρωες
Ερευνητική Εργασία Β’ Λυκείου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΞΟΥ.
Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μια ιστοεξερεύνηση για τους Θεούς του Ολύμπου Εισαγωγή Εργασία
Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που από την εικόνα του φαίνεται παράδεισος ενώ όλος ο πλανήτης περιβάλετε από λαβα ηφαίστειων ενώ υπάρχει ένα σύννεφο από.
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος.
12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Εργασία των μαθητών της τάξης Γ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ.
ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Ανδρουτσοπούλου Λιάνα Βαρέλη Χρυσοβαλάντου Θεοδώρα.
Ο πλανήτης Ερμής. Ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο είναι ο Ερμής.
12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Εργασία των μαθητών της Γ’ τάξης.
O ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ & ΑΘΗΝΑ
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
Οι ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ 1 ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΝΙΚΗΤΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ 2 ΜΑΡΙΑ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ. ΔΙΑΣ Ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων. Σύμβολά του ήταν ο κεραυνός, το σκήπτρο και ο αετός.
K ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ  ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ  ΕΡΜΗΣ ΕΡΜΗΣ  ΗΡΑ.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. Στην αρχή υπήρχε μόνο …το Χάος.
Η θεά Αθηνά είναι η θεά της Σοφίας. Η θεά Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία. Η θεά Αθηνά επίσης προστάτευε την Αθήνα. Κατερίνα Μαριαλένα Γ2.
ΑΕΜ: ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Σελ Πόσοι είναι Ποιοι είναι Τί θεοί είναι και τί προστατεύουν Ποιο είναι το σύμβολο τους.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΔΙΑΣ Ο πατέρας των Θεών και ο σπουδαιότερος από αυτούς. Θεός των καιρικών φαινομένων, προστάτης των ξένων, της οικογένειας.
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. HΡΑ ΕΣΤΙΑ.
ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Αθηνά θεά, κόρη του Δία Πηνελόπη Γυναίκα Οδυσσέα
Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης
ΜΙΝΩΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε τι πίστευαν;
1: Λίγες Πληροφορίες Αθηνά
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Δίας ή Ζευς → Αρχηγός θεών και ανθρώπων
Άρτεμις Η Άρτεμις ήταν η θεά του κυνηγιού. Επίσης ήταν κόρη της Λιτούς και αδελφή του Απόλλωνα. Γεννήθηκαν στη Δήλο. Η Άρτεμις είχε ένα ιερό.
Αθηνά Θεά της Σοφίας.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Έλση Ζήκου Γ1 τάξη.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
OI ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρης, Φώτης ,Μαρία.
Τα παιδιά του Γ2 ταξιδεύουν στον Όλυμπο και συναντούν τους θεούς.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μυθολογια στην ακροπολη
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΑΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Η TITANOMAXIA ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΓΗ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΝΙΚΟΛΑΣ. ΔΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΦΕΝΙΑ. ΔΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΣΤΕΛΛΑ-ΑΝΔΡΕΑΣ. ΔΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΝΕΦΕΛΗ. ΔΙΑΣ.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΑΞΗ Γ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.
Ερμής Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος των θεών στην ελληνική μυθολογία. Ακόμη λειτουργεί ως ψυχοπομπός, οδηγεί δηλαδή τις ψυχές των νεκρών στον Άδη (όπως.
Η θεά Δήμητρα ήταν η θέα της Γεωργίας και έμαθε στους ανθρώπους να
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Όνομα : Δίας Θεότητα : ο θεός του ουρανού Γονείς : Η Ρέα και ο Κρόνος Αδέλφια : Ποσειδώνας Ήρα Άδης Δήμητρα Εστία Σύμβολα : αστρα π ή και κεραυνός Ο Δίας ή Ζευς ήταν αρχηγός των θεών και των ανθρώ π ων. Ήταν θεός του ουρανού, π ου µ άζευε τα σύννεφα κι έστελνε τη βροχή στη γη. Κρατούσε αστρο π ελέκια και τα έριχνε, όταν ήταν θυ µ ω µ ένος. Λεγόταν και Ξένιος Ζευς, γιατί π ροστάτευε τους ξένους.

Όνομα : ‘ Ηρα Θεότητα : π ροστάτιδα του γάμου και της συζυγικής π ίστης Γονείς : Κρόνος, Ρέα Αδέλφια : Εστία, Άδης, Ποσειδώνας, Δήμητρα, Δίας Σύμβολα : σκή π τρο, ρόδι, π αγόνι Αδερφή και σύζυγος του Δία. Ήταν π ροστάτιδα του γάμου και της συζυγικής π ίστης.

Όνομα : Αθηνά Θεότητα : θεά της σοφίας και των τεχνών Γονείς : Δίας και Μύτιδα Σύμβολα : Κουκουβάγια, π ερικεφαλαία, ελιά Η Αθηνά, η κόρη του Δία, ήταν θεά της σοφίας και των τεχνών. Πριν ακό µ η γεννηθεί η Αθηνά, ο ∆ ίας κατά π ιε τη µ ητέρα της, τη σοφή Μήτιδα, γιατί έ µ αθε π ως αυτή, µ ετά την Αθηνά, θα γεννούσε έναν θεό π ου θα του έ π αιρνε το θρόνο. Όταν λοι π όν ήρθε η ώρα να γεννηθεί η Αθηνά, ο Δίας διέταξε τον Ήφαιστο να του ανοίξει µ’ ένα τσεκούρι το κεφάλι. Α µ έσως βγήκε α π’ το κεφάλι του π άνο π λη η Αθηνά.

Ο Α π όλλωνας ήταν θεός της µ ουσικής, της µ αντικής και του φωτός. Γεννήθηκε µ αζί µ ε την αδερφή του την Άρτε µ η στη ∆ ήλο κάτω α π ό ένα φοίνικα. Εκεί είχε καταφύγει η µ ητέρα τους, η Λητώ, κυνηγη µ ένη α π ό τη ζηλιάρα Ήρα. Όνομα : Α π όλλωνας Θεότητα : Ο θεός της μουσικής, του φωτός, της μαντικής Γονείς : Δίας, Λυτώ Αδέλφια : Αρτεμη Σύμβολα : κιθάρα, άρ π α, δάφνινο στεφάνι

Ο Άρης είναι ο θεός του π ολέμου. Αγα π άει την Αφροδίτη και είναι ο μαχητικός και φοράει π άντα π ανο π λία. Κρατούσε ό π λα και συχνά σκόρ π ιζε τον τρόμο στους ανθρώ π ους. Τα αδέρφια του είναι ο Ήφαιστος και οι γονείς του είναι η Ήρα και ο Δίας. Ο Άρης είναι δυνατός και θέλει π άντα να βλέ π ει π ολέμους. Όνομα : Άρης Θεότητα : Ο θεός του π ολέμου Γονείς : Δίας, Ήρα Αδέλφια : Έριδα Σύμβολα : ό π λα, θώρακας

Ο Διόνυσος είναι ο θεός του αμ π ελιού και του κρασιού. Αυτός μας δίνει το γλέντι. Συνέχεια έχει χαρές. Ο εύθυμος θεός ταξίδευε συνέχεια κι ε π ισκε π τόταν π ολλές χώρες και π ολιτείες για να μάθει στους ανθρώ π ους π ώς να καλλιεργούν τα κλήματα και π ώς να φτιάχνουν α π ό τους καρ π ούς τους το κρασί. Κά π οτε αγα π ούσε την Δάφνη αλλά δεν την π ήρε. Όνομα : Διόνυσος Θεότητα : Ο θεός του κρασιού και του αμ π ελιού Γονείς : Δίας, Σεμέλη Αδέλφια : Σύμβολα : Το κρασί και το αμ π έλι

Ο Ερ µ ής ήταν ο ταχυδρό µ ος των θεών. Φορούσε φτερωτά σανδάλια, π ου τον έφερναν π άνω α π ό στεριές και θάλασσες, για να µ εταφέρει τις π αραγγελίες του ∆ ία. Ήταν και θεός του ε µπ ορίου. Αυτός συνόδευε και τις ψυχές των νεκρών στον κάτω κόσ µ ο. Όνομα : Ερμής Θεότητα : Ο αγγελιοφόρος των θεών Γονείς : Δίας, Μαία Σύμβολα : κηρίκιο

Ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας. Είχε ένα λα µπ ρό π αλάτι στο βυθό και ζούσε εκεί µ ε τη γυναίκα του, την Α µ φιτρίτη. Όταν θύ µ ωνε, χτυ π ούσε µ ε τη φοβερή του τρίαινα τη θάλασσα και σήκωνε κύ µ ατα θεόρατα. Όνομα : Ποσειδώνας Θεότητα : Ο θεός της θάλασσας Γονείς : Κρόνος, Ρέα Αδέλφια : Δίας, Άδης Σύμβολα : τρίαινα, άλογα δελφίνια

Ο Ήφαιστος ήταν θεός της φωτιάς και των μετάλλων και κυρίως των ηφαιστείων. Σε μια σ π ηλιά στον Όλυμ π ο είχε το εργαστήρι του, ό π ου έλιωνε μέταλλα και έφτιαχνε π ράγματα π ερίτεχνα. Ήταν κουτσός, γιατί κά π οτε ο Δίας θύμωσε και τον π έταξε α π ό την κορφή του Ολύμ π ου στην Λήμνο κι έτσι χτύ π ησε το π όδι του. Όνομα : Ήφαιστος Θεότητα : Ο θεός της φωτιάς και των μετάλλων Γονείς : Δίας, Ήρα Αδέλφια : Άρης Σύμβολα : σφυρί και λαβίδα

Η Δή µ ητρα ήταν η θεά της γεωργίας. Αυτή έ µ αθε τους ανθρώ π ους να καλλιεργούν τη γη και να σ π έρνουν το σιτάρι. Προστάτευε τα δέντρα κι όλα τα φυτά κι άλλαζε τις ε π οχές του χρόνου. Κόρη της ήταν η Περσεφόνη. Όνομα : Δήμητρα Θεότητα : Η θεά της γεωργίας Γονείς : Κρόνος και Ρέα Αδέλφια : Ήρα, Δίας, Εστία, Ποσειδώνας Σύμβολα : Στάχυα, δάδες

Η Αφροδίτη ήταν θεά της ο µ ορφιάς. Γεννήθηκε α π’ τον αφρό της θάλασσας. Ήταν µ ητέρα τού φτερωτού θεού Έρωτα, π ου µ ε τα βέλη του ση µ άδευε τις καρδιές των ανθρώ π ων. Όνομα : Αφροδίτη Θεότητα : Η θεά της ομορφιάς Γονείς : Αδέλφια : Σύμβολα : φτερωτοί έρωτες, π εριστέρι

Η Άρτε µ η ήταν θεά του κυνηγιού κι αδερφή του Α π όλλωνα. Όλη τη µ έρα τριγύριζε στα δάση µ ε το τόξο και τα βέλη της. Προστάτευε τα δάση κι όλα τα άγρια ζώα. Όνομα : Άρτεμη Θεότητα : Η θεά του κυνηγιού Γονείς : Δίας και Λητώ Αδέλφια : Α π όλλωνας Σύμβολα : τόξο, θήκη µ ε βέλη, ελάφι