ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΗΣ Β 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΔΑΝΙΑ. Πού βρίσκεται ; Η Δανία βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ
Advertisements

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Αυτό το σύντομο τέστ αποτελείται από 4 ερωτήσεις και εξετάζει το κατά πόσον είστε «επαγγελματίας» Οι ερωτήσεις είναι εύκολες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται.
Ηλεκτρομαγνητισμός Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος.
Μαγνητική ροή.
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Δανία Danmark.
Αλληλεπίδραση ρευματοφόρου αγωγού και μαγνήτη
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΗΝΙΟΥ
2ο ΓΕΛ Αλίμου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Υπόδειγμα Solow (συνέχεια)
Εύρεση Ακμών σε Ψηφιακές Εικόνες αποχρώσεων του γκρι
ΜΑΘΗΜΑ υποχρεωτικό ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ.  ΛΕΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 3000  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ- ερευνητικό υλικό  ΠΕΝΤΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΟΥ  ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ-ΑΓΑΛΜΑΤΑ.
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
1 Παιδική Λογοτεχνία Κωτόπουλος H. Τριαντάφυλλος Π.Τ.Ν. – Π.Δ.Μ.
«Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς επί μνήματος» Αληθώς ανέστη ο Κύριος!
Εμψυχώσεις για να ανακαλύψουν τα παιδιά την απόλαυση του διαβάσματος Πέτρος Πανάου, 19 Οκτωβρίου 2007.
Citizen Kane (1941)Modern Times (1936)Glengarry Glen Ross (1992)Rogue Trader (1992)The Merchant of Venice (2004)The Godfather (1972, 1974, 1990)The U.S.
Κύκλος Κιτρικού Οξέος Tρούγκος Κ. Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας Ιατρική Σχολή Παν/ου Αθηνών Βιολογική Χημεία Ι Ι. Χημικές Αντιδράσεις ΙΙ. Μεταβολικές Λειτουργίες.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί στηρίχθηκαν στην προφανή περιοδική κίνηση ουράνιων σωμάτων όπως του Ηλίου, της Σελήνης και των άστρων, για να καθορίσουν την ημέρα,
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ Ενότητα 6: Μαγνητισμός Κοντοπούλου Δέσποινα Καθηγήτρια Φυσική.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ - Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ
58 Ζητήματα Συγκριτικών Μελετητών της Εκπαίδευσης Η πορεία ανάπτυξης της Συγκριτικής Παιδαγωγικής κατέδειξε την απουσία συναίνεσης των Συγκριτικών Μελετητών.
Dr. fr. Apostolos Kavaliotis ΑΤΥΠΗ AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.
1o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Εισαγωγή στην Μικροβιολογία Λουκία Ζέρβα, ιατρός βιοπαθολόγος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Ντανταϊσμός (dadaisme) είναι το πιο αντισυμβατικό κίνημα στην Ιστορία της Τέχνης και ιδρύθηκε επίσημα το 1916 στο «Καμπαρέ.
Αυτό το σύντομο τέστ αποτελείται από 4 ερωτήσεις και εξετάζει το κατά πόσον είστε «επαγγελματίας» Οι ερωτήσεις είναι εύκολες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται.
Φολκλοριστικοί Σύλλογοι
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ομάδα: Τέχνη & Πολιτισμός
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
8 διάσημες ταινίες της Disney βασισμένες σε σοκαριστικές ιστορίες
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ
Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΗΛΕΚΤρΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μπάκα Σταυρούλα Αν. Καθηγήτρια
ΓΕΛ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ:Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ:ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Το άτομο έχει εσωτερική δομή
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ερευνητική Εργασία Β’ Τετραμήνου ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ & ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ
Θρησκευτικά Γ’ Γυμνασίου
Almere – Oλλανδία – αρχ. Christian de Portzamparc Πυκνότητα κατοικιών
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρισμός είναι ένας «γενικός» όρος περιλαμβάνει τα «ηλεκτρικά φαινόμενα», δηλαδή ένα σύνολο από φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με την.
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Το φως ήταν και είναι μια βασική αιτία ύπαρξης της ζωής στον πλανήτη μας. Τα φυτά, με τη φωτοσύνθεση, μετατρέπουν την ενέργεια που παρέχει.
Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Χανσ κριστιαν αντερσεν
Αυτιστική διαταραχή – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
Αρχιεπισκοπος πασησ Αλβανιας
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 9ο. Διδάσκων καθηγητής
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD Ιανουαρίου 2018
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΡΩΣΕΙΣ
Γάλα και γαλακτοκομικά
ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΠΟΛΥΣΤΥΡΕΝΙΟ ΣΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των ΣΒΑΚ
Στοιχεία από την Αμερικανική Εταιρεία περιβαλλοντικής Προστασίας δείχνουν ότι περίπου 500 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες καταναλώνονται.
Ο Σχολικός Εκφοβισμός μέσα από Παραμύθια, Μύθους και Λογοτεχνικά κείμενα
Θεωρία Κλινικής Χημείας ΙΙ
γραφείο Ταξιδιωτικό Ταξιδιωτικό γραφείο
Μια εργασία του μαθητή: Κωνσταντίνου Ανδρικόπουλου
Πρόγνωση και αντιμετώπιση της αυτιστικής διαταραχής. Πηνελόπη Κονιστή
Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή
ΜΟΡΦΕΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΥΠΕΡΒΡΑΧΕΙΑΣ (ΥΠΕΡΤΑΧΕΙΑΣ) ΔΡΑΣΗΣ
Wednesday, November 28 Pick up a ‘The Crusades’ question sheet
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ
ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΗΣ Β 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΔΑΝΙΑ

Πού βρίσκεται ; Η Δανία βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη.

Έκταση - Πληθυσμός Έχει πληθυσμό περίπου και έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περιλαμβάνεται το νησί Μπόρνχολμ στη Βαλτική θάλασσα. Εξαιρείται η Γροιλανδία και τα Νησιά Φερόες. Με τη Γροιλανδία, η έκταση της Δανίας είναι τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατατάσσεται 13 η.

Μορφολογία εδάφους Απλώνεται πάνω στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης, και σε εκατοντάδες νησιά. Είναι μία τελείως επίπεδη χώρα, επειδή το ανάγλυφό της διαμορφώθηκε κατά την εποχή των παγετώνων. Το υψηλότερο σημείο της μόλις που ξεπερνάει τα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πόλεις Η μεγαλύτερη πόλη της Δανίας είναι η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη με κατοίκους. Ακολουθεί το Ώρχους με κατοίκους και το ‘ Οντενσε με

Αξιοθέατα Η Μικρή Γοργόνα Το πιο διάσημο άγαλμα της Κοπεγχάγης, σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Δανίας είναι εμπνευσμένο από την ηρωίδα ενός παραμυθιού του Hans Christian Andersen Είναι από μπρούντζο και έχει ύψος μόλις 1,25 μ. και βάρος 175 κιλά, Στέκεται σε ένα βράχο από γρανίτη στην αποβάθρα Langelini εδώ και 95 χρόνια.

Αξιοθέατα Κάστρο του Ρόζενμποργκ Αναγεννησιακό κάστρο που βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης, (1606) σε Ολλανδικό Αναγεννησιακό ρυθμό, τυπικό για τα δανικά κτίσματα εκείνης της περιόδου

Ιστορία Οι κάτοικοι της Δανίας ανήκαν στην ίδια εθνότητα με τους Βίκινγκς της Σκανδιναβίας. Τον 10 ο αιώνα ολόκληρο το δανικό έθνος εκχριστιανίστηκε και μαζί με την Αγγλία, και τη Σκανδιναβία αποτελούσαν ένα μεγάλο κράτος στην Βόρεια Ευρώπη. Στα τέλη του 13 ου αιώνα ενώθηκαν τα βασιλεία της Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας με μεγαλύτερη δύναμη μέσα στην Ένωση την Δανία. Τον 18 ο αιώνα άρχισε τον αποικισμό της Γροιλανδίας,

Ιστορία Στους ναπολεόντειους πολέμους, η Δανία υπήρξε σύμμαχος του Μεγάλου Ναπολέοντα. Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ( ), παρέμεινε ουδέτερη. Το 1939 υπέγραψε δεκαετές σύμφωνο με τον Χίτλερ, χωρίς όμως να αποφύγει τελικά την γερμανική εισβολή. Το 1945 η Δανία απελευθερώθηκε από τα βρετανικά στρατεύματα.

Επίσημη Γλώσσα / Πολίτευμα Δανική Επίσης : Γροιλανδική στη Γροιλανδία, Γερμανική σε τμήμα της νότιας Δανίας, Φεροϊκή γλώσσα στα νησιά Φερόες Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ( Αντιπροσωπευτική Κοινο - βουλευτική Δημοκρατία που αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη της Απόλυτης Μοναρχίας )

Οικονομία Η δανέζικη κορόνα είναι το νόμισμα της Δανίας ( DKK) Κράτος μέλος της ΕΕ από : 1 Ιανουαρίου 1973 Το βιοτικό επίπεδο των Δανών είναι αρκετά υψηλό. Είναι αγροτική χώρα λόγω της μορφολογίας του εδάφους της που ευνοεί τις καλλιέργειες Ανάπτυξη γεωργίας = καλλιέργεια δημητριακών ( κριθάρι, βρώμη, σιτάρι ) Ανάπτυξη κτηνοτροφίας = εκτροφή χοίρων αιγοπροβάτων αλόγων. Ανάπτυξη αλιείας Τεχνολογική Ανάπτυξη

Γαστρονομία Hakkebøf Είναι ένα είδος μοσχαρίσιου φιλέτου, μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια και καφέ σάλτσα.

Γαστρονομία Κ anelsnegle Το πιο διάσημο γλυκό της, είναι τα ρολά κανέλας, τα kanelsnegle

Χαρακτηριστικά κατοίκων Οι Δανοί θεωρούνται ευτυχισμένος λαός. Έχουν εμπιστοσύνη απέναντι στην πολιτειακή εξουσία και τους κρατικούς θεσμούς και υπάρχει κοινωνική ισότητα. Οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Η Δανία συστηματικά παρουσιάζει τα λιγότερα φαινόμενα διαφθοράς. Οι δανοί έχουν χιούμορ και χρησιμοποιούν τα ποδήλατα ως μέσο μεταφοράς.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας