Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΑ!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΑ!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΑ!

2 Το Κολοσσαίο είναι το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Αυτοκράτορας Βεσπασιανός άρχισε την κατασκευή του το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. Το Κολοσσαίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου θεατές που θα εισέρχονταν στο κτίριο μέσω των 80 εισόδων. Είχε τέσσερις ορόφους με τον τελευταίο όροφο να διαθέτει καθίσματα για τις κατώτερες τάξεις και τις γυναίκες. Οι αυτοκράτορες χρησιμοποιούσαν το Κολοσσαίο για να ψυχαγωγούν το κοινό με αγώνες με ελεύθερη είσοδο.

3 Ο πύργος της Πίζας έχει ύψος 58,36 μέτρα
Ο πύργος της Πίζας έχει ύψος 58,36 μέτρα.Εδώ και 800 χρόνια στέκεται σε μια εύθραυστη ισορροπία ενάντια στους νόμους της βαρύτητας, προκαλώντας θαυμασμό και απορία. Λένε ότι δημιουργός του ήταν ο αρχιτέκτονας Bonanno Pisano. Άρχισε να χτίζεται το 1063.

4 Η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) είναι το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi που βρίσκεται στην περιοχή του Quirinale..

5 Pizza Η πίτσα είναι φαγητό που αποτελείται από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλαντικών. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών και είναι ατομική.Το έδεσμα αυτό έχει ιταλική προέλευση και εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα στη Νάπολη .

6 Τo σπαγγέτι ναπολιτάνα είναι είδος λεπτού μακαρονιού , χωρίς τρύπα  το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως Ιταλικής προέλευσης. Τα ιταλικά ξερά σπαγγέτι φτιάχνονται από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού.Τα περισσότερα σπαγγέτι έχουν μήκος cm.

7 H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα  ιταλικής  προέλευσης. Αποτελεί μαγειρεμένη  κρέμα  και στερεοποιημένη με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα» .

8 Βασικές λέξεις στα ιταλικά
Γεια = ciao Τι κανεις = cosa fare Είσαι καλά = stai bene Αντίο = invece

9 Η σημαία της Ιταλίας είναι τρίχρωμη, με τρεις κάθετες λωρίδες,χρώματος πράσινου, λευκού και κόκκινου. Η ιταλική τρίχρωμη σημαία ήταν ίδια με τη γαλλική . Σύμφωνα με ένα θρύλο, η αλλαγή πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του ότι το πράσινο ήταν το αγαπημένο χρώμα του Ναπολέοντα.

10 !ΤΕΛΟΣ! ΦΟΙΒΟΣ ΧΑΤΖΗΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ Ε΄1


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΑ!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google