Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει στην Χαλκίδα. Επίσης περιγράφει την ανατολική ακτή της Θράκης. Ο Ηρόδοτος έφτασε με βεβαιότητα στις όχθες του Ευφράτη και από κει στην Βαβυλώνα και στα Σούσα. Έχει επισκεφτεί και περιγράφει τα νησιά του Αιγαίου. Στη Σκιάθο στη Δήλο στη στην Πάρο στην Εύβοια στη Σαλαμίνα στην Αίγινα και στα Κύθηρα. Από τη κύρια Ελλάδα περιηγείται στην Στερεά και φτάνει μέχρι τα Τέμπη, καθώς και στην Πελοπόννησο

3 δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις περιοχές των μαχών των μηδικών πολέμων. Εικάζεται ότι πέρασε από τη Ζάκυνθο στο δρόμο για τους θούριους, ενώ με βεβαιότητα επισκέφτηκε την Κέρκυρα, τη Δωδώνη, την Αμβρακία, την Σικελία και τις πόλεις της κάτω Ιταλίας Μετάποντιων και Κρότωνα.

4

5 ΣΥΓΚΡΙΣΗ Έζησε περίπου 485-425 π.χ. Κατάγονταν από αριστοκρατική οικογένεια, πολέμησε τον τοπικό τύραννο εξορίστηκε και πέρασε στη Σάμο. Η επόμενη πληροφορία τον φέρνει στην αθηναϊκή αποικία της νότιας Ιταλίας, τους Θούριους, της οποίας έγινε πολίτης και πέθανε. Επίσης έκανε πολλά ταξίδια ένα στο Βορρά μέχρι και την Νότια Ρωσία και σε μικρότερα όπως την Βαβυλώνα, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Μάλλον πραγματοποιήθηκε η επίσκεψή του στη Αίγυπτο

6 όπου έμεινε μήνες. Πιθανόν ταξίδεψε στην Κυρηναϊκή ενώ επισκέφτηκε και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Το έργο του δημοσιεύτηκε το 425 π.χ. Στην Αθήνα ήταν γνωστό όμως πριν την δημοσίευση του.


Κατέβασμα ppt "Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google