Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

2 Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο Μάνος Χατζιδάκις Η Ρόζα Εσκενάζυ Η Μαρίκα Νίνου Η Μαίρη Λίντα Ο Γιάννης Παπαϊωάννου Ο Μανώλης Χιώτης

3 Μάρκος Βαμβακάρης Τα τραγούδια του αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά μας. Το 1933 κυκλοφόρησε η πρώτη ηχογράφηση με μπουζούκι από αυτόν. Κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ηχογράφησε την φραγκοσυριανή, το γνωστότερο τραγούδι του. Θεωρείται ο μεγαλύτερος δάσκαλος του ρεμπέτικου.

4 Βασίλης Τσιτσάνης ο Τσιτσάνης έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με τον εξευρωπαϊσμό- συγκερασμό των κλιμάκων, αρμονίες με δεύτερες και τρίτες φωνές, εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και καινοτομίες στην ποιητική δομή, όπου για πρώτη φορά το λαϊκό τραγούδι απoμακρύνθηκε από τις παραδοσιακές φόρμες

5 Μαίρη Λίντα Αναδείχτηκε ως ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Καπλάνη ‘Πικρό ποτήρι’. Μάλιστα στο φεστιβάλ τραγουδιού του 1961 πήρε το Α' βραβείο ερμηνεύοντας την ’Απαγωγή’.

6 Μάνος Χατζιδάκις Ο Χατζιδάκις συνθέτει ασταμάτητα για το θέατρο και τον κινηματογράφο, όπου το έργο του γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία, ενώ παράλληλα γράφει πολλά σημαντικά μουσικά έργα Ο Χατζιδάκις είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει την παράδοση έξω από το ηθογραφικό πλαίσιο προσλαμβάνοντας και τα πλέον απορριπτέα -για την κοινωνία της εποχής του- λαϊκά στοιχεία, και εντάσσοντάς τα σε ένα νέο μουσικό κράμα.

7 Μαρίκα Νίνου Το ντουέτο Τσιτσάνη - Νίνου κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Η Μαρίκα Νίνου υπήρξε θρυλική μεταρεμπέτικη τραγουδίστρια με καταλυτική επίδραση στο έργο του συνθέτη Τσιτσάνη. Η ζωή της Μαρίκας Νίνου ενέπνευσε το σενάριο για την ταινία του Κώστα Φέρρη,Ρεμπέτικο του 1983.Ρεμπέτικο

8 Ρόζα Εσκενάζυ Τα τραγούδια της περιείχαν και κάποια αιχμηρότητα και μάλιστα ένα από αυτά, το «Πρέζα όταν Πιείς» λογοκρίθηκε από τον ίδιο τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.Ιωάννη Μεταξά Την εποχή εκείνη, ήταν η μοναδική τραγουδίστρια που είχε συνάψει συμφωνία για ποσοστά με μια δισκογραφική εταιρεία.

9 Γιάννης Παπαιωάννου Γενικά τα τραγούδια του Γ. Παπαϊωάννου χαρακτηρίζονται από ένα κράμα καντάδας, μπάλου και μικρασιάτικων ακουσμάτων. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος Έλληνας λαϊκός συνθέτης που ταξίδεψε στην Αμερική, το 1953, για να τραγουδήσει στους εκεί απόδημους Έλληνες1953

10 Μανώλης Χιώτης Ταυτόχρονα στη δεκαετία του 1950 πρώτος αυτός εφαρμόζει τη χρήση του ενισχυτή σε λαϊκό όργανο Ο Μανώλης Χιώτης είχε τραγουδήσει μπροστά σε πολλούς Ηγεμόνες και άλλους αρχηγούς Χωρών ενώ είχε κληθεί επί τούτου ακόμη και στο Λευκό Οίκο στα γενέθλια του Προέδρου Λίντον Τζόνσον.Λευκό ΟίκοΛίντον Τζόνσον Ο Μανώλης Χιώτης φέρεται να έγραψε περισσότερα από 1500 τραγούδια.


Κατέβασμα ppt "TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google