Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η μέτρηση της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική & της καυτής λάβας των ηφαιστείων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η μέτρηση της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική & της καυτής λάβας των ηφαιστείων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η μέτρηση της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική & της καυτής λάβας των ηφαιστείων

2 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ: Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης, στην οποία εντοπίζουμε και τις πιο χαμηλότερες θερμοκρασίες του πλανήτη μας έως και -90°C.

3 Η μέτρηση της θερμοκρασίας των νερών της Ανταρκτικής γίνεται:  με ρομποτικά δελφίνια σε μέγεθος ενός κανονικού δελφινιού  από δορυφόρο από τους ειδικούς του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου των στοιχείων για το χιόνι και τον πάγο.

4 ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ

5 ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

6 Η ΛΑΒΑ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ: Η λάβα σχηματίζεται στο εσωτερικό ουράνιων σωμάτων, όπως η Γη, με τη μορφή μάγματος. Αρχικά, όταν βγαίνει στην επιφάνεια από μια ηφαιστειακή φλέβα, έχει θερμοκρασία 700°C με 1200 °C. Η λάβα έχει 100.000 μεγαλύτερο ιξώδες από το νερό και μπορεί να διανύσει μεγάλη απόσταση πριν στερεοποιηθεί.

7 Η μέτρηση της θερμοκρασίας της καυτής λάβας των ηφαιστείων γίνεται με το όργανο μέτρησης στην επόμενη σελίδα

8

9 Πηγές: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD %CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD %CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE http://www.naftemporiki.gr/story/879919/ro mpotika-delfinia-gia-ti-metrisi-ton-pagon-tis- antarktikis http://www.naftemporiki.gr/story/879919/ro mpotika-delfinia-gia-ti-metrisi-ton-pagon-tis- antarktikis http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AC %CE%B2%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AC %CE%B2%CE%B1

10 Τ Ε Λ Ο Σ

11 Από τη μαθήτρια Φούντα Παρασκευή


Κατέβασμα ppt "Η μέτρηση της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική & της καυτής λάβας των ηφαιστείων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google