Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

2 ΛιΩσιμο ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ Το λιώσιμο ενός μεγάλου κομματιού πάγου έκτασης 150 κυβικών μιλίων μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών από ένα χιλιοστόμετρο. Τα επίπεδα της στάθμης των θαλασσών έχουν ανέβει κατά 3 χιλιοστόμετρα ετησίως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, δηλώνουν οι επιστήμονες. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η στάθμη των θαλασσών μπορεί να αυξηθεί κατά ένα μέτρο μέσα στον αιώνα. Η μεγαλύτερη άνοδος προβλέπεται να συμβεί το 2100, εντούτοις όμως, το νερό εξατμίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Ένα καλό νέο είναι ότι είναι ότι δεν θα σημειωθεί νέο χαμηλό συρρίκνωσης πάγου στην Αρκτική αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με το ρεκόρ μείωσης πάγου που σημειώθηκε το 2007

3 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

4 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ Οι πάγοι λιώνουν εξαιτίας της τρύπας του όζοντος. Έτσι ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης μειώνεται σε πάχος πάνω από την Ανταρκτική. Επειδή το λεπτότερο σημείο του είναι πάνω από το Νότιο Πόλο, η μείωση του πάχους του στρώματος έχει ως αποτέλεσμα την ονομαζόμενη "τρύπα" στο στρώμα του όζοντος. Λόγω του ότι το όζον προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, απορροφώντας σημαντικό τμήμα της υπεριώδους, η δημιουργία της τρύπας του όζοντος έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία. Επίσης αυξάνει την θερμοκρασία στον πλανήτη και συμβάλει αρνητικά στο λιώσιμο των πάγων. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται πως δημιουργήθηκε από υπερβολική χρήση που χρησιμοποιούνταν σε κλιματιστικά και γενικά σε ψυκτικές συσκευές. Στην επέκταση του επίσης συμβάλλουν τόσο τα καυσαέρια όσο και τα αέρια απόβλητα των εργοστασίων.

5 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ Συνεπώς, η τρύπα του όζοντος επιτρέπει την είσοδο των υπεριωδών ακτινοβολιών στην ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας όλα αυτά τα προβλήματα στους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, επιπτώσεις του φαινομένου αφορούν και το περιβάλλον. Η επικρατέστερη άποψη είναι πως εφόσον το όζον, που απορροφά μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας, μειώνεται, θα εισέρχεται περισσότερη θερμότητα στη Γη.

6 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

7 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ Κλιματικές Αλλαγές (IPCC), δείχνουν για ακόμη μια φορά την παγκόσμια αναγνώριση του τεράστιου προβλήματος των κλιματικών αλλαγών και την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες για ριζικές αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια. Μπορούμε όμως να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν αυτή την αρνητική πραγματικότητα στον κοσμο και θα τη μετατρέψουν σε μοντέλο ενεργειακής επανάστασης: προώθηση ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας!!!!!!!!!

8 ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ


Κατέβασμα ppt "ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google