Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ PROJECT A΄ ΕΠΑΛ. Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται από τα εργοστάσια παραγωγής στα κέντρα κατανάλωσης μέσω των γραμμών υψηλής τάσης (400.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ PROJECT A΄ ΕΠΑΛ. Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται από τα εργοστάσια παραγωγής στα κέντρα κατανάλωσης μέσω των γραμμών υψηλής τάσης (400."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ PROJECT A΄ ΕΠΑΛ

2 Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται από τα εργοστάσια παραγωγής στα κέντρα κατανάλωσης μέσω των γραμμών υψηλής τάσης (400 KV, 150 KV & 66KV). Η τάση των 400 KV μεταφέρεται στα Κέντρα Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ), υποβιβάζεται σε τάση 150 KV και, στη συνέχεια, μέσω των Υποσταθμών Υψηλής Τάσης σε τάσεις 66KV και 20KV (μέση τάση) με τις οποίες τροφοδοτούνται αντίστοιχα βιομηχανίες και τα αστικά κέντρα ή διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες.

3 Παραγωγή Μεταφορά Διανομή - Δίκτυο Διανομής

4

5 Χώροι όπου γίνεται η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, είτε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είτε με συμβατικές. Τάση παραγωγής: 11 - 15.75 kV Ένας μετασχηματιστής ανύψωσης τάσης αυξάνει την τάση σε 150 ή 400 kV για να γίνει η μεταφορά της μέσω του συστήματος μεταφοράς.

6

7 Πυλώνες ή πύργοι, στους οποίους στηρίζονται οι αγωγοί των εναέριων γραμμών. Μονωτήρες, μέσω των οποίων αναρτώνται στους πυλώνες οι αγωγοί γραμμών. Αγωγοί, κυρίως από χαλκό και αλουμίνιο.

8 Μεταφέρει την ηλεκτρική ισχύ από τους σταθμούς παραγωγής στους υποσταθμούς μεταφοράς Γίνεται σε ψηλή τάση για να μειωθούν οι απώλειες ισχύος, αφού η μεταφορά γίνεται σε μεγάλες αποστάσεις.

9

10 Η ανάγκη για την κατασκευή ενός Υποσταθμού Μ.Τ. παρουσιάζεται όταν οι απαιτήσεις ισχύος ενός καταναλωτή ξεπερνούν τα 135kVA που είναι η μεγαλύτερη παροχή Χαμηλής τάσης που προσφέρει η ΔΕΗ. Τότε ο πελάτης πρέπει να κατασκευάσει δικό του Υποσταθμό με παροχή Μέσης τάσης 20kV από την ΔΕΗ σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες αυτής.

11 Μετασχηματιστής Ισχύος, Ελαίου ή Χυτορητίνης Πίνακας Μέσης Τάσης Πίνακας Χαμηλής Τάσης

12

13

14 Tο δίκτυο διανομής μέσης τάσης (20kV) που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από τους υποσταθμούς μεταφοράς στους υποσταθμούς διανομής. Tο δίκτυο διανομής χαμηλής τάσης (220/380V) που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από τους υποσταθμούς διανομής στους καταναλωτές. Είναι το μεγαλύτερο σύστημα σε συνολικό μήκος αγωγών.

15 Η ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε μεγάλες ποσότητες (λόγω υψηλού κόστους) => Ο ηλεκτρισμός πρέπει να παραχθεί τη στιγμή που θα ζητηθεί. Η ροή ισχύος δεν μπορεί να ελεγχθεί ανοίγοντας ή κλείνοντας μια βαλβίδα ούτε με το ανοιγοκλείσιμο διακοπτών ή τη χρήση δρομολογητών όπως στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Η επίτευξη αξιόπιστης λειτουργίας σε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι εύκολη: Για την αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου χρειάζονται εκπαιδευμένοι και ικανοί χειριστές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λογισμικά, καλές τηλεπικοινωνίες και καλός σχεδιασμός και μελέτη του δικτύου.

16

17

18 Από το δίκτυο χαμηλής τάσης τροφοδοτούνται όλοι οι καταναλωτές μονοφασικού και τριφασικού ρεύματος χαμηλής τάσης. Στην περίπτωση της οικίας η ΔΕΗ με καλώδιο από την κοντινότερη κολώνα και μέσω του μετρητή τροφοδοτεί με ρεύμα τον κάθε πελάτη της. Μετά τον μετρητή αναλαμβάνει ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της κάθε οικίας..

19 Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί σίγουρα μεγάλο αγαθό στις μέρες μας. Η καθημερινότητά μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα κάνει ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι το οποίο περιγράφετε παραπάνω. Η σταθερότητα και η αξιοπιστία αυτού του ταξιδιού είναι απαραίτητη. Γι αυτό άλλωστε χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται καθημερινά, ώστε να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ηλεκτρικής ενέργειας..

20 ΟΜΑΔΑ 1 ΣΙΛΕΒΙΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΛΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΥΡΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΕΡΠΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΜΑΔΑ 2 ΑΛΙΑΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΛΕΓΓΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΜΑΔΑ 3 ΑΣΠΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΜΑΔΑ 4 ΖΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΑΚΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥ ΖΩΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PROJECT: Γκούρλης Γεώργιος ΠΕ1703.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ PROJECT A΄ ΕΠΑΛ. Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται από τα εργοστάσια παραγωγής στα κέντρα κατανάλωσης μέσω των γραμμών υψηλής τάσης (400."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google