Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 1 Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος Το κράτος και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 1 Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος Το κράτος και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 1 Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος Το κράτος και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ενημέρωση των Ελλήνων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χρηματοδότηση των ιδιωτών για τη συντήρηση κατασκευών από χώμα και πέτρα που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Συντήρηση των κατασκευών αυτών, όπως πέτρινα σπίτια, εκκλησίες, πέτρινα γεφύρια, ξερολιθιές, λιθόστρωτα, βρύσες κ.τ.λ. από τους τοπικούς φορείς. Προγράμματα μέσα από το σχολείο, ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές την εξάρτησή μας από το περιβάλλον (φυσικό και τεχνητό) και την απαίτηση της εποχής μας για την ορθολογική του διαχείριση. Προγράμματα μέσα από το σχολείο, ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, αξίες ιδιαίτερα σημαντικές στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας.

2 2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 2 Επίλογος Η χώρα μας βρίσκεται σε δυσμενή θέση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Χαρακτηριστικό της εποχής μας δεν είναι μόνο η ηθική και η οικονομική κρίση, αλλά και η πολιτισμική. Η μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ευημερία των τελευταίων χρόνων και την έλλειψη παιδείας, οδήγησαν τους Έλληνες στην απαξίωση όσων είδαμε σήμερα, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ανήκουν στη λαϊκή μας παράδοση. Είναι χρέος μας να τα διαφυλάξουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ο πολιτισμός ενός λαού αποτελεί κύριο στοιχείο της εθνικής του ταυτότητας. Εμείς οι νέοι θα χαράξουμε σωστά το μέλλον μας μόνο αν γνωρίζουμε το παρελθόν μας.

3 2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 3 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σα χώρα απαιτούν λύσεις. Οι λύσεις βρίσκονται γύρω μας. Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Το περιβάλλον, φυσικό και τεχνητό, απλόχερα μας προσφέρει ομορφιά και αγαθά. Ας σηκώσουμε λοιπόν το κεφάλι μας ψηλά να δούμε τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας και χρησιμοποιώντας την πνευματική μας οξυδέρκεια, να ανεβάσουμε τη χώρα μας ψηλά όπως της αξίζει. Κλείνουμε με ένα απόφθεγμα του Διονύσιου Σολωμού: “Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νοιώσεις μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο” Διονύσιος Σολωμός Εργάστηκε η μαθήτρια Παπαγεωργίου Ηλιάνα

4 2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 4 Βιβλιογραφία: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Ημερολόγιο Δήμου Βοιών “από πέτρα και χώμα” ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” “Πέτρινες κατασκευές στους δρόμους του νερού”, Εργασία 7ου Γυμνασίου Λάρισας Μεγάλη ελληνική εγκυκλοπαίδεια (Πυρσος Α.Ε. εκδόσεων και γραφικών Τεχνών – Αθήναι) Richard Krauthemer ¨παλαιοχριστιανική και βυζαντινή αρχιτεκτονική¨ Εγκυκλοπαίδεια ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

5 2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 5 Ιστοσελίδες που χρησιμοποιήθηκαν: http://www.kpekorthiou.gr/index.php?ID=KRUZOnoL7MzEuNMt http://panos-tsitalia.blogspot.com/2009_04_19_archive.html http://pangea.gr/gr/061001.shtml http://www.tinosinfo.gr/abouttinos/kserolithies/index.html http://elladitsamas.blogspot.com/2009/11/blog-post_28.html http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_1_20/08/2006_1285887 http://www.kpekorthiou.gr/index.php?ID=KRUZOnoL7MzEuNMt http://www.kathimerini.gr/ www.mani.org.grwww.mani.org.gr τουΚαλλίμαχου Αντωνάκου αρχαιολόγος, υπεύθυνος κλιμακίου Καλαμάτας της 5ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων www.culture.grwww.culture.gr υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού http://www.immspartis.gr/?page_id=1045http://panos-tsitalia.blogspot.com/2009_04_19_archive.html http://dim-sapon.rod.sch.gr/topos/foto.sapes.palies.2.htm www.olx.gr www.lefkada.at www.artainfo.gr http://www.fovero.gr/escape/petrina-spitia-apo-ton-ebdomo-aiona http://vlasi.gr/efimerida/15/teyxos_15_clip_image061.jpg http://www.aspropotamos.org/xaliki-petrino-spiti.jpg http://www.visit-pilio.gr/wp-content/uploads/2008/11/img04.jpg http://tastytour.pblogs.gr/files/101102-Xenonas.jpg http://aristodimos.pblogs.gr/files/94695-7.jpg http://www.prespa.com.gr/Greek/Germanos/04.jpg http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content200/ImageGallery/exterior_danae.jpg http://www.greek-language.gr/greekLang WWW.GOOGLE.GR WWW.EPIRUS.GR WWW.WIKIPEDIA.GR


Κατέβασμα ppt "2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ 1 Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος Το κράτος και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλία για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google