Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦ 5. Υδατικοί Πόροι 5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦ 5. Υδατικοί Πόροι 5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦ 5. Υδατικοί Πόροι 5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

2 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Παγκόσμιες ανάγκες νερού (σε τρισεκ. m 3 ) Οικιακή χρήση Βιομηχανική χρήση Αγροτική χρήση

3 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Παγκόσμια αποθέματα νερού (σε τρισεκ. m 3 ) Αγροτική χρήσηΟικιακή χρήση Βιομηχανία

4 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Ποσότητες ομβρίων υδάτων χάνονται σε: Πλημμύρες και δεν συγκρατούνται. Ή πέφτουν σε απομακρυσμένα μέρη που είναι αδύνατη η συλλογή τους, ή χρειάζονται για τη συντήρηση άλλων ειδών και οικοσυστημάτων (κύκλος νερού).

5 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Η ρύπανση μειώνει τα αποθέματα νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κάθε λίτρο μολυσμένων λυμάτων ρυπαίνει πολλά περισσότερα λίτρα του υδάτινου φορέα που το δέχεται.

6 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που απαιτούνται δεν είναι πρακτική η μεταφορά του σε μεγάλες αποστάσεις. Η εξάντληση των αποθεμάτων και η έλλειψη νερού που εμφανίζονται σε περιοχές γεωργικών χρήσεων θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία και τα αποθέματα τροφής.

7 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Η αλλαγή του κλίματος (φαινόμενο θερμοκηπίου) μεταβάλλει τα δεδομένα των εναλλαγών βροχοπτώσεων και ανομβρίας Τα φαινόμενα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα αποθέματα για άρδευση στη γεωργία ή για οικιακή χρήση.

8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεπούς πολιτικής για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα:  της συνεχούς αύξησης της ζήτησης νερού κατάλληλης ποιότητας.  της αύξησης των πηγών ρύπανσης των υδατικών πόρων  της ανομοιόμορφης φυσικής προσφοράς (χρονικά & χωρικά),

9 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Στόχοι της διαχείρισης υδατικών πόρων: Να εξασφαλίζει νερό επαρκούς ποσότητας και κατάλληλης ποιότητας για την ικανοποίηση των αγροτικών, βιομηχανικών, οικιακών, ενεργειακών και άλλων αναγκών,

10 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Στόχοι της διαχείρισης υδατικών πόρων: Να προστατεύει τους υδατικούς πόρους από τη ρύπανση

11 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Στόχοι της διαχείρισης υδατικών πόρων: Να προφυλάσσει από τα ακραία υδρολογικά φαινόμενα (πλημμύρες - ξηρασίες).

12 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Αρχές της διαχείρισης υδατικών πόρων: Αντικειμενικά ισομερής κατανομή του νερού μεταξύ των χρηστών.

13 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Αρχές της διαχείρισης υδατικών πόρων: Η ορθολογικότερη και οικονομικά βέλτιστη χρήση του νερού για το παρόν και το μέλλον,

14 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων Αρχές της διαχείρισης υδατικών πόρων: Η προστασία των υδατικών πόρων και περιβάλλοντος


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦ 5. Υδατικοί Πόροι 5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google