Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως ένα μικρό πουλάκι που μεγαλώνει σιγά σιγά και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα.

3  2. Στο κείμενο εντοπίζονται τα εξής εκφραστικά μέσα: -Μεταφορές (« κουζουλό μου αμμάτι, μικρό πουλί με τον Kαιρόν πληθαίνει, άπραγή μου νιότη» ) - Προσωποποιήσεις (« κ' ήβανε ο Έρωτας κρουφά τα ξύλα στο καμίνι» ) - Παρομοιώσεις ( Από στ. 295 μέχρι στ.301 ) Μέσα από τον ποιητικό λόγο του κειμένου, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εκφραστικά μέσα, ο ποιητής αναδεικνύει τα ερωτικά συναισθήματα του ήρωα του κειμένου.!

4

5  Το παραπάνω σκίτσο περιγράφει την συναισθηματική κακοποίηση και ψυχολογική βία που δέχεται μία έφηβη κοπέλα!  Ο δημιουργός του σκίτσου μπορεί να είναι ένας σκιτσογράφος που θέλει να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει το κοινό του. Σκίτσα σαν αυτά θα μπορούμε να βρούμε σε βιβλία ψυχολογίας, σε εκθέσεις σκίτσων, σε περιοδικά για νέους κτλ.

6  Επίσης δημιουργός του σκίτσου μπορεί να είναι ένας προβληματισμένος έφηβος, ο οποίος απευθύνεται στους συμμαθητές τους αλλά και στο υπόλοιπο σχολικό περιβάλλον. Ένα τέτοιο σκίτσο θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στην Ιστοσελίδα του σχολείου, σε πίνακες ανακοινώσεων, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας κτλ.

7 Παρατηρώντας το σκίτσο βλέπουμε μια νεαρή κοπέλα η οποία κάθεται μόνη της, έχει χαμηλωμένο το κεφάλι και είναι θλιμμένη και σκεπτική. Στην πλάτη της υπάρχουν διάφορα επίθετα τα οποία την ¨πληγώνουν¨ και την στιγματίζουν με μορφή μαχαιριών.

8 Ποιο επικοινωνιακή και από τις δύο περιγραφές είναι η Περιγραφή του Σκίτσου καθώς:  Θίγει ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι στην σημερινή εποχή.  Παρουσιάζει τον προβληματισμό μέσω εικόνας και όχι απλά μέσα από γραπτό κείμενο όπως ο Ερωτόκριτος, έτσι ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και την φαντασία του.

9  Σε αντίθεση το απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο παρόλο που αυτό περιγράφει τον έρωτα, δηλαδή ένα θέμα που απασχολεί τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία, δεν κεντρίζει τόσο το ενδιαφέρον του αναγνώστη λόγω του ιδιαίτερου λεξιλογίου της κρητικής διαλέκτου.


Κατέβασμα ppt " Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google