Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Μηχανικών Χριστακόπουλος Ιωάννης Φυσικός – Δάσκαλος Φυσικής

2 Technology, Τεχνολογία Engineering Εφαρμοσμένη Μηχανική
Science, Φυσικές Επιστήμες Technology, Τεχνολογία Engineering Εφαρμοσμένη Μηχανική Mathematics Μαθηματικά

3 Τι επιδιώκουμε.

4 Η μάθηση να αποκτήσει τέτοιο νόημα για τους μαθητές – φοιτητές ώστε να παραμένουν στο σχολείο - τη σχολή, να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, και να αποφοιτούν με επιτυχία από το λύκειο προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή προς τη δουλειά της επιλογής τους.

5 Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός
από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στην διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο θα παίζει η επίλυση προβλήματος, η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, ενώ απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης.

6 E Εφαρμοσμένη Μηχανική M Μαθηματικά
S Φυσικές Επιστήμες T Τεχνολογία E Εφαρμοσμένη Μηχανική M Μαθηματικά

7 Let's Go STEM Tα κυριότερα σημεία του προγράμματος σπουδών

8 Ακολουθείται διαδικασία για ενεργή οικοδόμηση της γνώσης:
Ερευνώντας, Θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις Συνεργαζόμενοι και επικοινωνώντας μεταξύ τους με θετικό τρόπο

9 και εφαρμοσμένη Μηχανική
Design - Τεχνολογία και εφαρμοσμένη Μηχανική Ο μαθητής – φοιτητής καλείται: να προτείνει λύσεις σε πραγματικές ανάγκες , να επιλέξει τα κατάλληλα υλικά και διαδικασίες , να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να δοκιμάσει και , αν χρειαστεί, να τροποποιήσει, να ερευνήσει συστήματα , υποσυστήματα, και συστήματα ασφάλειας και ελέγχου, 5. να χρησιμοποιήσει οδηγίες σε δύο διαστάσεις και να κατασκευάσει πρωτότυπα τριών διαστάσεων δουλεύοντας συνεταιριστικά σε μια ομάδα, κλπ.

10 Φυσικές Επιστήμες Ερευνά , συλλέγει δεδομένα,
κατανοεί τον τρόπο αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας, κατανοεί τη δύναμη, την ταχύτητα, την επίδραση της τριβής, τις απλές μηχανές, τον τρόπο βαθμονόμησης των οργάνων και ανάγνωσης των κλιμάκων τους ακολουθεί την επιστημονική μεθοδολογία, ερευνά συγκροτημένα και στοχευόμενα, προβλέπει και μετρά, αντιπαραβάλλει στοιχεία, συνάγει συμπεράσματα, κλπ

11 Μαθηματικά Χρησιμοποιεί τα μαθηματικά στην επιστήμη και την τεχνολογία για την μέτρηση της απόστασης, του χρόνου, της ταχύτητας και του βάρους (μάζας) κατανοεί τις έννοιες της ακρίβειας στις κλίμακες βαθμολόγησης και ανάγνωσης, ταξινομεί σε πίνακα τα δεδομένα και ανακαλύπτει τις σχέσεις μεταξύ των μεγεθών, κλπ.

12 1ο παράδειγμα Ο ανεμόμυλος

13 Η πρόκληση! Ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

14 Ο Ορέστης και η Αντιγόνη έχουν βρει έναν τεράστιο, αλλά βαρύ μπαούλο με θησαυρό που είναι θαμμένο κοντά σε ένα παλιό ορυχείο. Είναι πολύ βαρύ και παρότι προσπάθησαν όσο μπορούσαν, δεν κατάφεραν να το βγάλουν από την τρύπα. Υπάρχει ένας παλιός ανεμόμυλος κοντά, που παλιά τον χρησιμοποιούσαν για να βγάλουν νερό από το ορυχείο και τώρα αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Ο σκύλος τους Ρεξ τα πήγε πολύ καλά όταν τους βοήθησε στο σκάψιμο αλλά τώρα είναι κουρασμένος. Πηγαίνει λίγο πιο πέρα από τον Ορέστη και την Αντιγόνη για να ξεκουραστεί όταν ξαφνικά βρίσκει ένα μεγάλο κομμάτι από σκοινί. Τρέχει πίσω στα παιδιά και τους προτείνει να τον πάνε μια βόλτα με το καινούριο του «λουρί». Ο Ορέστης είχε δει κάποτε μια ταινία όπου χρησιμοποιούσαν ένα μύλο για να σηκώσουν κάτι και βλέποντας το σκοινί λέει κατευθείαν στην Αντιγόνη την ιδέα του. Τώρα ξέρουν ότι υπάρχει τρόπος να βγάλουν τον θησαυρό από την τρύπα.

15 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμόμυλο και ένα σκοινί για να σηκώσετε ένα βαρύ αντικείμενο;
Πως θα φτιάξετε ένα ανεμόμυλο; Τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε; Ποια μέτρα ασφάλειας θα πάρετε; Ποιος προσφέρει την ενέργεια; Τι μετατροπές ενέργειας πραγματοποιούνται; Ποια είναι η απόδοση της μηχανής; κλπ.

16 Ο ψαλιδωτός ανελκυστήρας
2ο παράδειγμα Ο ψαλιδωτός ανελκυστήρας

17 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αέρα για να σηκώνετε φορτία;
Πως θα γίνει αυτό; Γιατί ο αέρας (όχι ο άνεμος) μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε; Ποια μέτρα ασφάλειας θα πάρετε; Ποιος προσφέρει την ενέργεια; Τι μετατροπές ενέργειας πραγματοποιούνται; Ποια είναι η απόδοση της μηχανής; Ποια η απόδοση του χειριστή; κλπ.

18 Γνωρίζετε μηχανήματα που χρησιμοποιούν αέρα για να λειτουργήσουν;

19 Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου
Ημέρα Μάθημα Ώρα Τίτλος Δραστηριότητας Δευτέρα 1ο 10.00 – 11.30 Μαθαίνω τα υλικά και τον τρόπο εργασίας 2ο 11.45 – Μετρητής αποστάσεων Τρίτη 3ο Μετατροπές ενέργειας 4ο Οικοδομικός Γερανός Τετάρτη 5ο Νόμοι αερίων 6ο Αρχικά μοντέλα πνευματικών συστημάτων Πέμπτη 7ο Ανελκυστήρας ψαλιδιού 8ο Ρομποτικός χέρι Παρασκευή 9ο Πιεστήριο 10ο Σχεδιασμός και κατασκευή μοντέλου

20 Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου
Μαθαίνω τα υλικά και τον τρόπο εργασίας Μετρητής αποστάσεων Μετατροπές ενέργειας

21 Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου
Οικοδομικός Γερανός Νόμοι αερίων Αρχικά μοντέλα πνευματικών συστημάτων

22 Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου
Ανελκυστήρας ψαλιδιού Ρομποτικός χέρι

23 Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου
Το πιεστήριο (Πρέσα) Σχεδιασμός και κατασκευή μοντέλου

24 Υλικά

25 Φύλλο εργασίας

26 Φύλλα συναρμολόγησης

27

28 … και τώρα … Let's Go STEM


Κατέβασμα ppt "Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google