Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EXTEND5LT 1ο Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I. Ιστοσελίδα εργαστηρίου Στη παρακάτω ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EXTEND5LT 1ο Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I. Ιστοσελίδα εργαστηρίου Στη παρακάτω ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EXTEND5LT 1ο Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I

2 Ιστοσελίδα εργαστηρίου Στη παρακάτω ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο: http://www.mech.upatras.gr/~adamides/op1.html Περιέχει διαφάνειες παρουσιάσεων, μοντέλα προσομοίωσης και ένα μίνι-εγχειρίδιο του Extend 5.

3 Σχετικά με το Extend5 Lt Το Extend είναι ένα εργαλείο προσομοίωσης όπου δημιουργούμε μοντέλα με τη χρήση δομικών στοιχείων. Έκδοση Extend5 Lt Περιορισμός: Μέγιστος αριθμός δομικών στοιχείων = 75.

4 Ορισμοί (1) Προσομοίωση είναι η τεχνική που, με τη χρήση ενός μοντέλου, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη δομή και τις παραμέτρους ενός πραγματικού συστήματος. Η προσομοίωση είναι μέθοδος πειραματισμού για την διερεύνηση και εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν υπαρκτά συστήματα χωρίς την ανάγκη πειραματισμών με τα ίδια τα πραγματικά συστήματα. Δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν σε πειραματισμούς με το σύστημα : Ανακάλυψη κάτι καινούργιου με την ευρεία έννοια του όρου που συμπεριλαμβάνει την κατανόηση και τη μάθηση. Διερεύνηση μιας υπόθεσης αν είναι αληθινή ή ψεύτικη.

5 Αντικείμενο της προσομοίωσης Η προσομοίωση επιτρέπει τη μελέτη ενός συστήματος που έχει μοντελοποιηθεί. Αποτελεί πειραματική μέθοδο που έχει σα σκοπό τη βελτιστοποίηση ενός συστήματος, τη μελέτη της λειτουργίας του και την ανάλυση της ευαισθησίας του

6 Ορισμοί (2) Μοντέλο είναι μια απλοποιημένη αναπαράσταση των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των μερών ενός συστήματος. Οι σχέσεις αυτές μπορεί να είναι: λογικές (αιτίας- αποτελέσματος), ροής (τι κυκλοφορεί μεταξύ των στοιχείων) ή γεωμετρικές ( πως τοποθετούνται χωροταξικά τα διάφορα μέρη του συστήματος).

7 Διαδικασία προσομοίωσης Ορισμός του σκοπού και των στόχων Κατανόηση και καταγραφή των περιορισμών Κατασκευή πρόχειρου μοντέλου Συλλογή δεδομένων Κατασκευή πλήρους μοντέλου Πειραματισμοί – Προσομοιώσεις Ανάλυση των αποτελεσμάτων Παρουσίαση των αποτελεσμάτων

8 Μεθοδολογία Προσομοίωσης

9 Δομικά στοιχεία (blocks) Εισαγωγή τιμών (Values) Εισαγωγή οντοτήτων (items) Εξαγωγή οντοτήτων (items) Εξαγωγή τιμών (Values)

10 Βιβλιοθήκες (Libraries) του Extend Discrete Event Generic Manufacturing (Mfg) Plotter

11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Η εταιρία αναψυκτικών Lux σε κάποιο στάδιο της παραγωγικής της διαδικασίας εμφιαλώνει το αναψυκτικό σε μπουκάλια. Για το σκοπό αυτό, άδεια μπουκάλια που προέρχονται από επιστροφή φιαλών εισέρχονται στη γραμμή παραγωγής όπου περνούν αρχικά από τη διεργασία καθαρισμού. Να μοντελοποιήσετε αυτή τη διεργασία.

12 ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ 1 μπουκάλι ανά 12 sec ΠΛΥΣΙΜΟ15 sec ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

13 Πρόβλημα (Α φάση) Εισαγωγή προϊόντων με σταθερό ρυθμό 1 μπουκάλι ανά 12 sec Ουρά (Buffer) Κατεργασία Α Χρόνος Κατεργασίας Α: 15 sec Έξοδος

14 Ανακεφαλαίωση Discrete Event Generator Queue, FIFO Activity, Delay Exit Plotter Plotter, Discrete Event


Κατέβασμα ppt "EXTEND5LT 1ο Εργαστήριο Οργάνωση Παραγωγής I. Ιστοσελίδα εργαστηρίου Στη παρακάτω ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google