Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη
Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

2 Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 στο Βίντσι, Ιταλία και πέθανε στις 2 Μαΐου 1519 στο Αμπουάζ, Γαλλία σε ηλικία 67 ετών.

3 Το αληθινό όνομα του Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν Leonardo di ser Piero da Vinci που σημαίνει ο Λεονάρντο ο γιος του κύριου Πιέρο από το Βίντσι.

4 Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης και επιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης.

5 Μεγάλωσε με τον πατέρα του στην πόλη της Φλωρεντίας, έδειξε δείγματα της ευφυΐας και του καλλιτεχνικού του ταλέντου. Γι’ αυτό στάλθηκε σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ως μαθητής στο εργαστήριο ζωγράφου και αρχιτέκτονα Αντρέα ντελ Βερρόκκιο .

6 Αργότερα, το 1482, πήγε στο Μιλάνο όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως μηχανικός, ζωγράφος και γλύπτης στον Λουδοβίκο Σφόρτσα. Ο Λεονάρντο έχει δικό του εργαστήριο. Την ίδια περίπου περίοδο εργάστηκε ως σύμβουλος αρχιτέκτονας στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, ενώ το διάστημα ζωγραφίζει τον "Μυστικό Δείπνο".

7 Ο Λεονάρντο επέστρεψε στη Φλωρεντία μετά την ήττα του μεγάλου του προστάτη. Σε αυτή την ή περίοδο ζωγραφίζει το πορτρέτο της συζύγου του Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο, την περίφημη Τζοκόντα.

8 Αυτήν την περίοδο ζει στο Μιλάνο, δίνοντας τις υπηρεσίες του στον κυβερνήτη της πόλης. Ο Λεονάρντο αποτελεί πλέον διάσημο καλλιτέχνη και το διάστημα αυτό υποβάλλει σχέδια για το μνημείο του Τριβούλτσιο, συνεχίζει τις ανατομικές του μελέτες και αναλαμβάνει παραγγελίες. Ο Λεονάρντο επισκέπτεται την Ρώμη.

9 Μετά δέχεται την πρόσκληση του βασιλιά της Γαλλίας και εργάζεται ως ζωγράφος. Συνεχίζει τα πειράματα του και ασχολείται με αρχιτεκτονικά σχέδια. Πέθανε. Σύμφωνα με προσωπική του επιθυμία, τάφηκε σε μια εκκλησία στο Αμπουάζ. Ο τάφος του συλήθηκε την περίοδο των θρησκευτικών πολέμων

10 ΕΡΓΑ La Belle Ferronnière Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Μόνα Λίζα
Ο Μυστικός Δείπνος Η Παναγία των Βράχων Η Παρθένος και ο μικρός Ιησούς με την Αγία Άννα Η Προσκύνηση των Μάγων

11 Ευχαριστω για το Χρονο σασ


Κατέβασμα ppt "Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google