Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Leonardo Da Vinci Άνθρωπος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Leonardo Da Vinci Άνθρωπος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Leonardo Da Vinci Άνθρωπος
550 χρόνια πριν, γεννήθηκε ένας άνθρωπος που θα άλλαζε τον κόσμο. Στις 15 Απριλίου 1452 ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι γεννήθηκε στο Βίντσι – μια μικρή πόλη στην ιταλική επαρχία της Τοσκάνης. Ξεκινώντας από ταπεινή καταγωγή, ως γιος αγρότη, εξελίχθηκε στον πιο διάσημο καλλιτέχνη και επιστήμονα όλων των εποχών.

2 Εφευρέτης Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θέτουν νέα πρότυπα στους εξής τομείς: ● Υδραυλικές μηχανές, π.χ. αντλίες ● Μηχανικά μηχανήματα, π.χ. αυτοκίνητα ● Πολεμικές μηχανές, π.χ. τανκ, κανόνια ● Μηχανές πτήσης, π.χ. έλικας αεροπλάνου, αλεξίπτωτο ● Χαρτογράφηση ● Χρονομέτρηση Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύλληψής τους, οι εφευρέσείς του ήταν τόσο προοδευτικές για την εποχή του που μόνο λίγες απ’ αυτές μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα υλικά και  κατασκευαστικές μεθόδους.

3 Ιδιοφυία Ο Ντα Βίντσι μας κληροδότησε ένα θησαυρό επαναστατικών ιδεών και εφευρέσεων, κάποιες από τις οποίες εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Οραματίστηκε τον άνθρωπο της νέας εποχής, ο οποίος αναγεννάται μέσα από την επιστήμη και τη φιλοσοφία, απαλλαγμένος από το στενό ορίζοντα των αντιλήψεων της περιόδου του σκοταδισμού. Κρατώντας το νήμα της ιστορικών εφευρέσεων και ανακαλύψεών του, ο σημερινός παγκοσμιοποιημένος άνθρωπος ξεκίνησε νέες περιπέτειες στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο της επιστήμης και  επανασχεδίασε τον κόσμο, απεικονίζοντας νέες μορφές, ιδέες και αντιλήψεις, με όπλα την έρευνα και την τεχνολογία.

4 1. Δρεπανηφόρο σκάφος (Σκορπιός)
‘Ηταν ένας πολύ καλός ζωγράφος, εφευρέτης και δημιουργός. Δημιούργησε πολλές εφευρέσεις όπως: 1. Δρεπανηφόρο σκάφος (Σκορπιός) Θεωρείται αξιοσημείωτο όχι μόνο για την επιθετική δύναμη που απορρέει από την απότομη κίνηση του τεράστιου δρεπανιού, αλλά και λόγω της δυνατότητάς του να τοποθετηθεί στο σημείο κρούσης με τη χρήση μιας περιστρεφόμενης πλατφόρμας. Για την προστασία των κωπηλατών, το σκάφος ήταν εξοπλισμένο με ισχυρά σκέπαστρα στις κρυφές εισόδους, οι οποίες ήταν καλυμμένες με δέρμα ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις ενδεχόμενης φωτιάς.

5 2. Τοξωτή γέφυρα Επέτρεπε τη γρήγορη και ξαφνική μετακίνηση στρατευμάτων προκαλώντας τον αιφνιδιασμό του εχθρού. Μπορούσε να χτιστεί γρήγορα με εύκολα υλικά, όπως μικρούς κορμούς δέντρων και δυνατά σκοινιά. Είναι μια από τις «ελαφριές και ισχυρές γέφυρες» που ο Λεονάρντο είχε υποσχεθεί με γράμμα του στον δούκα του Μιλάνου Λουδοβίκο Σφόρτσα.


Κατέβασμα ppt "Leonardo Da Vinci Άνθρωπος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google