Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ζωή έξω απο την Γη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ζωή έξω απο την Γη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ζωή έξω απο την Γη

2 Διαστημικοί Πράκτορες Κοζοκάρου κρίνα-μάρια Λαμπρόπουλοσ δημήτρησ
Κολοκοτρώνη γλυκερία Λόξασ γιώργοσ Λαμπρόπουλοσ δημήτρησ

3 Το αληθινό παραμύθι

4 Μια φορά και ένα καιρό ήταν όλα μαύρα, όλο σκοτάδι γεμάτο με
Μια φορά και ένα καιρό ήταν όλα μαύρα, όλο σκοτάδι γεμάτο με μοναξιά , δεν υπήρχε ΤΊΠΟΤΑ Όμως ξαφνικά .....

5 Εμφανίζεται ένα νέφος διαστημικής σκόνης που σταδιακά συμπυκνώθηκε για να σχηματίσει μια πρωταρχική μάζα αερίων και να δημιουργήσει δισεκατομύρια αστέρια στον σύμπαν.

6

7 Τότε σχηματίστηκε και το ηλιακό μας σύστημα με τον επικεφαλής τον Ήλιο και τους εννιά πλανήτες του

8

9 Περνώντας κοντά του ο Ήλιος το πιο μικρό πλανήτη ¨τον Ερμή¨

10 Πήρε την τιμή να έχει την πιο υψηλή θερμοκρασία βαθμούς Κελσίου την ημέρα , όμως δυστυχώς δεν έχει σχεδόν καθόλου ατμόσφαιρα και το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει απότομα στους βαθμούς Κελσίου.

11 Έχει μεγάλη δυστυχία, δεν έχει ούτε αέρα, ούτε νερό και τίποτα δεν μπορεί να μεγαλώσει πάνω στην επιφάνεια του .

12 Η δεύτερη στη σειρά είναι η δίδυμη αδερφή της Γης,
η Αφροδίτη.

13 την διάμετρο την έχουν ίδια,
την μάζα ίδια την έχουν, η χημική σύνθεση είναι ακριβώς ίδια, έχουν και την βαρύτητα περίπου ίδια συν ότι και οι δύο έχουν σχετικά νεαρές επιφάνειες.

14 Όμως η πίεση της ατμόσφαιρας θα μας συνέτριβε κυριολεκτικά, όπως ακριβώς συμβαίνει σε βάθος 900 μέτρων στους ωκεανούς της Γης. Υπάρχουν πάντα κεραυνοί πάνω στον πλανήτη και σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο διακρίνονται 25 φωτεινές αναλαμπές.

15 Η Γη είναι η μόνη που μπορεί να συντηρήσει ζωή, όμως
μπορεί και να μην ειναι ο μόνος πλανήτης

16 Από τους πλανήτες που γνωρίζουμε είναι η μόνη που έχει ωκεανούς γεμάτους με νερό, ατμόσφαιρα πλούσια σε οξυγόνο και νοημοσύνη ζωής.

17 Οι πρώτοι μικροοργανισμοί έμοιαζαν πάρα πολύ με τα σημερινά βακτήρια και μετά εμφανίστηκαν τα απλά φυτά .

18 Ακολούθησε η εποχή των δεινοσαύρων

19 και η ανθρώπινη φυλή

20 Ο Άρης – «ο Κόκκινος Πλανήτης’’ είναι ο τέταρτος σε σειρά από τον Ήλιο

21 Αν πηγαίνατε εκεί θα χρειαζόταν να φορέσετε διαστημικές στολές για την παραγωγή αέρα και την προστασία από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, οι οποίες δεν φιλτράρονται από την λεπτή αρειανή ατμόσφαιρα.

22 Επίσης η στολή θα σας προστάτευε από τις ακραίες θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα στους -161 βαθμούς Κελσίου. Σίγουρα θα χρειαζόταν να φέρετε μαζί σας νερό και οξυγόνο

23 Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

24 Κάνοντας ένα ταξίδι στον Δία δεν θα ήταν δυνατόν να αναπνεύσετε εξαιτίας της δηλητηριώδης σύνθεσης της ατμόσφαιρας σε υδρογόνο, ήλιο, μεθάνιο και αμμωνίας,

25 η πίεση και η υψηλή θερμοκρασία θα προκαλούσε την σύνθλιψη και το λιώσιμο του σώματός σας ή οποιουδήποτε διαστημικού σκάφους, το οποίο θα οδηγούσατε.

26 Ο Κρόνος είναι ο έκτος εγγύτερος πλανήτης του Ήλιου και ο δεύτερος μεγαλύτερος του ηλιακού μας συστήματος.

27 Ένας κόσμος χωρίς το παραμικρό δείγμα στερεού εδάφους
Ένας κόσμος χωρίς το παραμικρό δείγμα στερεού εδάφους. Ένας τεράστιος ωκεανός υγρού υδρογόνου χιλιάδων χιλιομέτρων βάθους καλύπτουν εντελώς τον μικρό πυρήνα του πλανήτη

28 Τα πυκνά σύννεφα μπλοκάρουν τον Ήλιο και τους όμορφους δακτυλίους του Κρόνου βαθιά μέσα στην ατμόσφαιρα.

29 Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης κατά σειρά
απόστασης από τον Ήλιο η ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι δηλητηριώδης και δεν έχει καν έδαφος .

30 έχει έναν στερεό πυρήνα με αρκετά μεγαλύτερη μάζα ο οποίος βρίσκεται πολύ κάτω από έναν βαθύ “ωκεανό” αμμωνίας, μεθανίου, υδρογόνου και ήλιου

31 Αν κατοικούσατε στον βόρειο ή νότιο πόλο, ο “χειμώνας” θα διαρκούσε 42 ολόκληρα χρόνια και ο Ήλιος δεν θα ήταν ορατός καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εποχής. Ο Ήλιος θα εμφανιζόταν ξανά την “άνοιξη” και θα παρέμεινε για άλλα 42 χρόνια στον ουρανό.

32 Το έδαφος του Ποσειδώνα αποτελείται από πάγο, διάφορα άλλα πετρώματα, υδρογόνο και ήλιο.

33 Υπάρχουν ελάχιστες ως ανύπαρκτες ποσότητες οξυγόνου στην ατμόσφαιρα του , ενώ η αυξημένη ύπαρξη μεθανίου είναι δηλητηριώδης για τον ανθρώπινο οργανισμό

34 Στεκούμενοι πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη δεν θα ήταν δυνατόν να βλέπουμε τον Ήλιο, άλλα άστρα ή κάποιον δορυφόρο.

35 Είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρων που βρίσκονται διάσπαρτα εκεί έξω να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν ζωή; Ασφαλώς!

36 Εκεί κάπου μακριά σίγουρα υπάρχει άλλη μορφή ζωής που μπορεί και ξέρουν για την ύπαρξη μας ...

37 και που ξέρουμε, μπορεί και να μας παρακολουθούν

38 υπάρχουν πολλές ιστορίες από ανθρώπους που επιβεβαιώνουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους .
Όπως...

39 Στις 19 Σεπτεμβρίου 1961, η Betty και ο Barney Hill από το New Hampshire επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα ταξίδι στον Καναδά, όταν εντόπισαν ένα «φωτεινό σκάφος» στον ουρανό που έμοιαζε να κινείται προς το μέρος τους. Φοβισμένοι συνέχισαν την οδήγηση. 2 ώρες αργότερα, οι Hill συνήλθαν και βρέθηκαν 56 χλμ μακριά από εκεί που θυμόντουσαν ότι είχαν οδηγήσει τελευταία και χωρίς να θυμούνται τις 2 τελευταίες ώρες. Το φόρεμα της Betty ήταν σχισμένο, τα παπούτσια του Barney διαλυμένα και τα ρολόγια και των δυο είχαν σταματήσει την ίδια στιγμή. Η εμπειρία ενοχλούσε τους Hill για αρκετά χρόνια, μέχρι που τελικά ζήτησαν βοήθεια από έναν ψυχοθεραπευτή. Κατά τη διάρκεια ξεχωριστών συνεδριών ύπνωσης θυμήθηκαν την απαγωγή, πως μεταφέρθηκαν σε ένα ΑΤΙΑ και πως τους έγιναν εξετάσεις από «μικρούς, γκρι» εξωγήινους.

40 Ο Barney Hill ανέφερε ότι οι εξωγήινοι είχαν τα μάτια «τυλιγμένα» στο κρανίο τους
Ήταν κοντοί και χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά,

41 Ακόμα και οι αρχαίοι αναφέρουν για την επίσκεψη εξωγήινων οντοτήτων στη Γη στα έγγραφα τους . Ήρθαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, για να βοηθήσουν την οικοδόμηση και εξέλιξη της Ανθρωπότητας

42 Kανείς όμως δεν είναι σίγουρος για την ύπαρξη των εξωγήινων, ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι υπάρχουν οι όχι. Προς το παρών δημιουργούνται διάφορες ταινίες, διάφορα λογοτεχνικά έργα που μας δίνουν την δυνατότητα , άμα υπάρχουν , να τους φανταστούμε .

43 Το μόνο βέβαιο στην όλη ιστορία είναι ο ότι ο άνθρωπος θα συνεχίσει την αναζήτηση, αφού η δίψα για γνώση και η διαρκής αναζήτηση είναι στοιχεία της φύσης του και του χαρακτήρα του.

44 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ για την ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ


Κατέβασμα ppt "Η ζωή έξω απο την Γη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google