Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο όρκος των φιλικών Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι θα είμαι πιστός στην Εταιρεία,οτί δεν θα φανερώσω τίποτα από τα σημεία και τους λόγους της και ότι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο όρκος των φιλικών Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι θα είμαι πιστός στην Εταιρεία,οτί δεν θα φανερώσω τίποτα από τα σημεία και τους λόγους της και ότι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο όρκος των φιλικών Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι θα είμαι πιστός στην Εταιρεία,οτί δεν θα φανερώσω τίποτα από τα σημεία και τους λόγους της και ότι δεν θα σταθώ η αφορμή να καταλάβουν ποτέ οι συγγενείς ο πνευματικός και οι φίλοι μου οτί γνωρίζω. Ορκίζωμαι ότι θα μισώ τους τυράννους και θα ενεργώ πάντα για την καταστροφή τους.

3 ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

4 Ο Κολοκοτρώνης πίστευε ότι οι ξένοι δεν θα βοηθούσαν στην επανάσταση. Ο στρατιγός Τζόρτς τον προσκάλεσε 2 φορές όμως ο Κολοκοτρώνης δεν δέχτηκε τις προσκλήσεις του. Ο Αριστείδης και ο παππάς του άλλαξαν γνώμη και έτσι άρχισε και αυτός να κατηχεί άντρες από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονια. Το 1820 έλαβε γράμματα από τον Υψηλάντη και όλοι ήταν έτοιμοι για να αρχίσει η επανασταση στις 25 Μαρτίου

5 Τι έλεγε με λίγα λόγια ο όρκος που διαβάσαμε πριν λίγο ; Ποιοι ήταν οι ιδρυτές της φιλικής εταιρίας ; Ποιος ήταν ο σκοπός της φιλικής εταιρίας ;

6 1.)Ο όρκος έλεγε ότι ορκίζεται να είναι πιστός στην εταιρία, να μην μιλήσει σε κανένα για τη εταιρία και να μισεί και να πολεμά τους Οθομανούς. 2.) Ο τσακάλωφ, ο Σκουφάς, και ο Ξάνθος. 3.) Ο σκοπός της φιλικής εταιρίας είναι να επαναστατήσουν οι Έλληνινες για την ελευθερία της Ελλάδας !!


Κατέβασμα ppt "Ο όρκος των φιλικών Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι θα είμαι πιστός στην Εταιρεία,οτί δεν θα φανερώσω τίποτα από τα σημεία και τους λόγους της και ότι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google