Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ

2 Ο όρκος των φιλικών Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι θα είμαι πιστός στην Εταιρεία,οτί δεν θα φανερώσω τίποτα από τα σημεία και τους λόγους της και ότι δεν θα σταθώ η αφορμή να καταλάβουν ποτέ οι συγγενείς ο πνευματικός και οι φίλοι μου οτί γνωρίζω. Ορκίζωμαι ότι θα μισώ τους τυράννους και θα ενεργώ πάντα για την καταστροφή τους.

3 Τσακάλωφ, Σκουφάς, Ξάνθος
ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Τσακάλωφ, Σκουφάς, Ξάνθος

4 Η προετοιμασία για την Επανάσταση
Ο Κολοκοτρώνης πίστευε ότι οι ξένοι δεν θα βοηθούσαν στην επανάσταση. Ο στρατιγός Τζόρτς τον προσκάλεσε 2 φορές όμως ο Κολοκοτρώνης δεν δέχτηκε τις προσκλήσεις του . Ο Αριστείδης και ο παππάς του άλλαξαν γνώμη και έτσι άρχισε και αυτός να κατηχεί άντρες από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονια . Το 1820 έλαβε γράμματα από τον Υψηλάντη και όλοι ήταν έτοιμοι για να αρχίσει η επανασταση στις 25 Μαρτίου

5 Ερωτήσεις Τι έλεγε με λίγα λόγια ο όρκος που διαβάσαμε πριν λίγο ;
Ποιοι ήταν οι ιδρυτές της φιλικής εταιρίας ; Ποιος ήταν ο σκοπός της φιλικής εταιρίας ;

6 2.) Ο τσακάλωφ, ο Σκουφάς, και ο Ξάνθος.
Απαντήσεις 1.)Ο όρκος έλεγε ότι ορκίζεται να είναι πιστός στην εταιρία, να μην μιλήσει σε κανένα για τη εταιρία και να μισεί και να πολεμά τους Οθομανούς. 2.) Ο τσακάλωφ, ο Σκουφάς, και ο Ξάνθος. 3.) Ο σκοπός της φιλικής εταιρίας είναι να επαναστατήσουν οι Έλληνινες για την ελευθερία της Ελλάδας !!


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google