Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.

2 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση αυτών καυσίμων παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι όσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα παράγει.Ο λιγνίτης μεταφέρεται στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Εκεί καίγεται και παράγεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο λιγνίτης περιέχει μεγάλη θερμική ενέργεια. Στο εργοστάσιο ο λιγνίτης καίγεται και η θερμική του ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική. Με αυτή την καύση, εκλύονται στην ατμόσφαιρα θερμότητα και καυσαέρια και παράγεται τέφρα. Το εργοστάσιο είναι υποχρεωμένο να χρησιμοποιεί φίλτρα για να συγκρατούν την τέφρα και να μη φεύγει στην ατμόσφαιρα

3 ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ Τα εργοστάσια είναι η κυριότερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αυτό συμβαίνει καθώς οι υπεύθυνοι των εργοστασίων δεν έχουν φροντίσει να βάλουν φίλτρα στις καπνοδόχους τους. Ακόμα κι αυτό να έκαναν καταναλώνουν τόσοι πολύ ενέργεια (που γι’αυτήν ήμαστε υπεύθυνοι εμείς) που τα φίλτρα δεν βοηθούν.

4 Δράσεις 1.Όταν φεύγουμε δεν αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές στο σπίτι. 2.Δεν αφήνουμε τα φώτα ανοιχτά όταν φεύγουμε από το σπίτι μας. 3.Για τις κοντινές μετακινήσεις μας, δεν χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας. 4.Όταν βγαίνουμε για διάλειμμα, δεν αφήνουμε τα φώτα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή ανοιχτή (π.χ υπολογιστές).


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google