Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ “ USING MILOS TO BUILD A MULTIMEDIA.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ “ USING MILOS TO BUILD A MULTIMEDIA."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ “ USING MILOS TO BUILD A MULTIMEDIA DIGITAL LIBRARY APPLICATION : THE PHOTOBOOK EXPERIENCE ” ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΑΤΖΑΣΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

2 2 Θέματα που θα καλυφθούν Τι είναι το MILOS ; Τι είναι το MILOS ; Οι λειτουργίες του MILOS Οι λειτουργίες του MILOS Η αρχιτεκτονική του MILOS Η αρχιτεκτονική του MILOS Αποθήκευση και ανάκτηση μεταδεδομένων Αποθήκευση και ανάκτηση μεταδεδομένων Multi Media Server Multi Media Server Ολοκληρωτής αποθηκών μεταδεδομένων Ολοκληρωτής αποθηκών μεταδεδομένων Η εμπειρία PhotoBook Η εμπειρία PhotoBook Προγράμματα – συνεργάτες με το MILOS Προγράμματα – συνεργάτες με το MILOS Σύνοψη Σύνοψη

3 3 Τι είναι το MILOS ; Το MILOS (Multimedia Digital Library for Online Searches), είναι ένα σύστημα διαχείρισης πολυμέσων που αναπτύχθηκε από την Το MILOS (Multimedia Digital Library for Online Searches), είναι ένα σύστημα διαχείρισης πολυμέσων που αναπτύχθηκε από την ISTI - CNR. I Το πρόγραμμα MILOS θέτει σαν στόχο την εφαρμογή ενός σε απευθείας σύνδεση λευκώματος φωτογραφιών (PhotoBook).

4 4 Οι λειτουργίες του MILOS Οι βασικές λειτουργίες ενός MCMS(Multi Media Management System - σύστημα διαχείρισης πολυμέσων) συσχετίζονται με τα ζητήματα της αποθήκευσης και της συντήρησης των ψηφιακών εγγράφων, την αποδοτική και αποτελεσματική ανάκτησή τους, και την αποδοτική και αποτελεσματική διαχείρισή τους. Οι βασικές λειτουργίες ενός MCMS(Multi Media Management System - σύστημα διαχείρισης πολυμέσων) συσχετίζονται με τα ζητήματα της αποθήκευσης και της συντήρησης των ψηφιακών εγγράφων, την αποδοτική και αποτελεσματική ανάκτησή τους, και την αποδοτική και αποτελεσματική διαχείρισή τους. μπορεί να ληφθούν με την υιοθέτηση XML και MPEG-7 μπορεί να ληφθούν με την υιοθέτηση XML και MPEG-7

5 5 Η αρχιτεκτονική του MILOS 1/2 Το MILOS αποτελείται από τρία κύρια συστατικά : Το MILOS αποτελείται από τρία κύρια συστατικά : το τμήμα αποθήκευσης και ανάκτησης μεταδεδομένων (), το τμήμα αποθήκευσης και ανάκτησης μεταδεδομένων (MSR), το τμήμα κεντρικού υπολογιστή πολυμέσων (), και το τμήμα κεντρικού υπολογιστή πολυμέσων (MMS), και το τμήμα ολοκληρωτή αποθηκών μεταδεδομένων (). το τμήμα ολοκληρωτή αποθηκών μεταδεδομένων (RMI).

6 6 Η αρχιτεκτονική του MILOS 2/2

7 7 Αποθήκευση και ανάκτηση μεταδεδομένων (MSR) Χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων XML προσφέροντας προηγμένη λειτουργία αναζήτησης και ευρετηρίασης στα έγγραφα XML. Χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων XML προσφέροντας προηγμένη λειτουργία αναζήτησης και ευρετηρίασης στα έγγραφα XML. Υποστηρίζει την πλήρη αναζήτηση κειμένων, την αυτόματη ταξινόμηση, και την αναζήτηση ομοιότητας χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Υποστηρίζει την πλήρη αναζήτηση κειμένων, την αυτόματη ταξινόμηση, και την αναζήτηση ομοιότητας χαρακτηριστικών γνωρισμάτων.

8 8 Κεντρικός υπολογιστής πολυμέσων (MMS) Η εφαρμογή DL πρέπει να εξετάσει τα έγγραφα με έναν ομοιόμορφο τρόπο Η εφαρμογή DL πρέπει να εξετάσει τα έγγραφα με έναν ομοιόμορφο τρόπο Η ανάκτηση του εγγράφου πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο πρόσβασης Η ανάκτηση του εγγράφου πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο πρόσβασης

9 9 Ολοκληρωτής αποθηκών μεταδεδομένων (RMI) Διαχειρίζεται τη πρόσβαση στις αποθήκες εγγράφων και μεταδεδομένων και εξασφαλίζοντας τη λειτουργία των μεταδεδομένων Διαχειρίζεται τη πρόσβαση στις αποθήκες εγγράφων και μεταδεδομένων και εξασφαλίζοντας τη λειτουργία των μεταδεδομένων Σκοπός η μετάφραση των αιτημάτων εφαρμογής σε ερωτήσεις XQuery στα αποθηκευμένα μεταδεδομένα. Σκοπός η μετάφραση των αιτημάτων εφαρμογής σε ερωτήσεις XQuery στα αποθηκευμένα μεταδεδομένα.

10 10 Η εμπειρία Photo Book From paolo From gennaro More random images Find a photo of... Value Field Exact Match Exact Match Exact Match

11 11 Προγράμματα – συνεργάτες με το MILOS Το πρόγραμμα MILOS, υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα παρακάτω προγράμματα : Το πρόγραμμα MILOS, υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα παρακάτω προγράμματα : ISTI - CNR το πρόγραμμα (Network of Excellence on Digital Libraries) το πρόγραμμα DELOS (Network of Excellence on Digital Libraries) και το πρόγραμμα ECD (Technologies and Services for Enhanced Content Delivery ) και το πρόγραμμα ( ) το πρόγραμμαVICE (VIrtual Communities for Education)

12 12 Σύνοψη Επιτυγχάνεται η λύση διαφόρων προκλήσεων με αποτέλεσμα να εξελίσσονται οι τομείς εργασίας Εξελίσσονται οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες που με στόχο την εφαρμογή ενός σε απευθείας σύνδεση λευκώματος φωτογραφιών (PhotoBook)

13 13 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ “ USING MILOS TO BUILD A MULTIMEDIA."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google