Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

2 «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ο τομέας πληροφορικής ανήκει πλέον στην ομάδα προσανατολισμού «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής Τεχνικός Λογισμικού Τεχνικός Η/Υ

3 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ορισμένα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε: Δομημένος Προγραμματισμός Δίκτυα Η/Υ Λειτουργικά Συστήματα Προγραμματιστικά Εργαλεία Διαδικτύου Πολυμέσα Συντήρηση Η/Υ Βασικές υπηρεσίες Διαδικτύου

4 ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σκοπός του μαθήματος είναι να αποκτήσει ο μαθητής ικανότητες μεθοδολογικού χαρακτήρα, να μπορεί να επιλύει απλά προβλήματα και να αναπτύσσει απλές εφαρμογές σε προγραμματιστικό περιβάλλον.

5 ΔΙΚΤΥΑ Η/Υ Στο μάθημα αυτό παρουσιάζονται οι αρχές λειτουργίας των δικτύων και οι έννοιες που συναντώνται στην επικοινωνία των δεδομένων. Επίσης παρουσιάζονται τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την μετάδοση της πληροφορίας, καθώς και οι τεχνικές για την ανάπτυξη δικτύων Η/Υ.

6 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η/Υ Στο μάθημα αυτό πραγματοποιείται μια προσπάθεια εντοπισμού των δυσλειτουργιών που μπορεί να προκύψουν σε έναν υπολογιστή τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε λογισμικού. Παράλληλα δίνονται διάφορες κατευθύνσεις για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Το μάθημα παρουσιάζει τη γλώσσα HTML και τις επεκτάσεις της με έμφαση στη χρήση των πλαισίων και των εφαρμογών Διαδικτύου (applets). Επίσης παρουσιάζονται οι γλώσσες Javascript και Vbscript και διάφορα εργαλεία ανάπτυξης ιστοσελίδων.

8 ΠΟΛΥΜΕΣΑ Σκοπός του είναι να αποκτήσει ο μαθητής τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στις τεχνικές ανάπτυξης εφαρμογών πολυμέσων, ώστε να είναι ικανός να συμμετέχει σε διαδικασίες σχεδίασης, υλοποίησης και αξιολόγησης αντίστοιχων εφαρμογών.

9 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ

10 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

11 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο πτυχιούχος του Τομέα Πληροφορικής μπορεί να εργαστεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα μπορεί να εργαστεί: Σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Εκπαιδευτικές μονάδες, κ.α. φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής. Σε Επιχειρήσεις που: Κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής. Σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκτυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες. Αναπτύσσουν και υποστηρίζουν εφαρμογές λογισμικού.

12 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Επιχειρήσεις που προωθούν – πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες Πληροφορικής, δικτυακό εξοπλισμό και δικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές λογισμικού. Ως ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών. Ως σχεδιαστής και δημιουργός ιστοσελίδων καθώς και να αναλαμβάνει την συντήρηση του περιεχομένου τους.

13 ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google