Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΑ.Λ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΑ.Λ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΑ.Λ

2 Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ Αποτελεί επιστήμη που • εξελίσσεται ραγδαία
•    εξελίσσεται ραγδαία   •    βρίσκει εφαρμογές σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής και οι γνώσεις της απαιτούνται σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα •    προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε δυνατότητες εξειδίκευσης •    προσφέρει πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

3 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις, συμβατές με την αγορά εργασίας, που θα μπορούν να δίνουν στον απόφοιτο την ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις της Πληροφορικής. Να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και να διεκδικεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μια θέση στον επαγγελματικό χώρο.

4 ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ – ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ο απόφοιτος πρέπει να διαθέτει παρατηρητικότητα, ικανότητα συγκέντρωσης, μεθοδικότητα, λεπτότητα και ακρίβεια κινήσεων και χειρισμών, ικανότητα οργάνωσης και προγραμματισμού, ευχέρεια στην επικοινωνία συνεργασία τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

5 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ Η/Υ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ Η/Υ Αναλαμβάνει αυτοδύναμα-αυτόνομα όσα αναφέρονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση και αξιοποίηση συστημάτων ενός χρήστη και απλών τοπικών δικτύων. Αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη, τον έλεγχο και τις οδηγίες κάποιου υπεύθυνου όσα αναφέρονται σε μεγαλύτερα συστήματα, μεγαλύτερα δίκτυα, το Διαδίκτυο, ή άλλες δραστηριότητες. Υποστηρίζει, ως προς τη χρήση των συστημάτων, τους πελάτες ή και τους χρήστες αντίστοιχων υπηρεσιών. Πωλεί, εγκαθιστά και υποστηρίζει υπηρεσίες και προϊόντα Πληροφορικής και δικτυακό εξοπλισμό.

6 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ Η/Υ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ Η/Υ Αναπτύσσει απλές εφαρμογές Πληροφορικής χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες γλώσσες προγραμματισμού. Κάνει χρήση προγραμμάτων, υπηρεσιών και προϊόντων Πληροφορικής. Αναπτύσσει απλές εφαρμογές πολυμέσων και Διαδικτύου.

7 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.
Συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση πάνω στα νέα δεδομένα της τεχνολογικής εξέλιξης. Γνώση ξένης γλώσσας (προτιμότερη η αγγλική).

8 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ο απόφοιτος του Τομέα Πληροφορικής μπορεί να εργαστεί, τόσο στο Δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα, σε : Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Εκπαιδευτικές μονάδες, κ.α. φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής. Επιχειρήσεις που: Κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής Σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκτυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες Αναπτύσσουν και υποστηρίζουν εφαρμογές λογισμικού

9 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Επιχειρήσεις που προωθούν – πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες Πληροφορικής, δικτυακό εξοπλισμό και δικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές λογισμικού Ως ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών

10 ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων ο απόφοιτος του Τομέα μπορεί να εισαχθεί σε σχολές Πληροφορικής ΤΕΙ και ΑΕΙ με διαφορετικά αντικείμενα, όπως :

11 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΕΥΡΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση προγραμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές τηλεπικοινωνιών καθώς και σε ρομπότ. Συγκεκριμένα, ερευνά τη σχεδίαση προγραμμάτων και της λογικής που πρέπει να χρησιμοποιούν, προκειμένου να μπορούν να μιμηθούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

12 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Σχεδιάζει και δημιουργεί μηχανές ρομπότ με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλους τομείς εφαρμογών της καθημερινής πρακτικής (π.χ. βιομηχανία, επιχειρήσεις, εκπαίδευση, στρατό κ.ά.). Ακόμη, ερευνά τη σχεδίαση και την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και των προγραμμάτων διαχείρισης ενός ρομπότ.

13 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ
Η μελέτη, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση συστημάτων επεξεργασίας σημάτων και εικόνων με ποικίλες εφαρμογές στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνιών. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στη βελτιστοποίηση της αρχιτεκτονικής ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων .

14 ΠΗΓΕΣ - ΥΠΕΠΘ, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: Ανδρέα Παπανδρέου 37, , Μαρούσι, τηλ.: , , φαξ: , ΑTEI Σερρών: Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τέρμα Μαγνησίας, , Σέρρες, τηλ.: , 49128, φαξ: , Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη, , Ζωγράφου, τηλ.: , , φαξ: , Πολυτεχνείο Κρήτης: Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά, , Χανιά, τηλ.: , 37201, φαξ: , 37202, - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πάρκο Αγίου Δημητρίου, , Κοζάνη, τηλ.: ,

15 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Kαθορίζονται από τα Προεδρικά Διατάγματα 345, ΦΕΚ 158/τ. Α’ / και ΦΕΚ 243/

16 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΑ.Λ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google