Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

2 Ηλιακό σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του, λόγω της βαρύτητας. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα εξής ουράνια σώματα:

3 1. Πλανήτες είναι τα 8 ουράνια σώματα με τη μεγαλύτερη μάζα που περιφέρονται γύρω απο τον Ήλιο μαζί με τους δορυφόρους τους. Διακρίνονται ως προς τη Γη, σε Εσωτερικούς (Ερμής και Αφροδίτη) και σε Εξωτερικούς που βρίσκονται πέρα από τη Γη (Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας). Βάσει της σύστασης και της πυκνότητάς τους, διακρίνονται σε Γήινους (Ερμής, Αφροδίτη, Γη Αρης) και σε Δίιους (Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας).

4 2. Δορυφόροι : είναι τα μικρά σώματα που ακολουθούν τους πλανήτες και υπακούν τους ίδιους νόμους της ουράνιας μηχανικής τους. 3. Αστεροειδείς: μικρά ουράνια σώματα που βρίσκονται σε τροχιές ανάμεσα σε αυτές του Άρη και του Δία.

5 4. Νάνοι πλανήτες είναι τα ουράνια σώματα ,όπως ο Πλούτωνας και η Δήμητρα,οι οποίοι διαθέτουν αρκετή μάζα και βαρύτητα ώστε να σχηματίσουν σφαίρα, όμως δεν αποτελούν δορυφόρους αλλών πλανητών ούτε είναι ‘’καθαρή’’ η τροχιά τους από άλλα ουράνια σώματα.

6 5. Μετεωρίτες ονομάζουμε τα ουράνια σώματα τα οποία έλκονται απο την βαρύτητα της Γης και καταλήγουν στην επιφάνεια της, χωρίς όμως να διαλυθούν πλήρως στην ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο αυτή στην ατμόσφαιρα τα σώματα θερμαίνονται λόγω της τριβής και αναφλέγονται. Λέγονται αλλιώςκαι «διάττοντες αστέρες» ή κοινώς «πεφταστέρια»’.

7 6.Οι Κομήτες είναι ουράνια σώματα με ακαθόριστο σχήμα, των οποίων οι τροχιές περνούν πολύ κοντά στον Ήλιο, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια πολύ μεγάλη ουρά, που αποτελεί και χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. 7. Μεσοπλανητική ύλη είναι η ύλη που περιέχεται στον χώρο ανάμεσα στους πλανήτες και τα άλλα μέλη του ηλιακού συστήματος.

8 Τα αντικείμενα που αναφέραμε, σύμφωνα με την θεωρία της νεφελικής συμπύκνωσης, προέρχονται από το προηλιακό νέφος που βρισκόταν στην περιοχή μας πριν από 4,6 δις έτη, και το οποίο μέσω της βαρυτικής κατάρρευσης άρχισε να συμπυκνώνεται δημιουργώντας έναν περιστρεφόμενο θερμό δίσκο ύλης από τον οποίο αναδύθηκε ο πρωτο-ήλιος εκατομμύρια χρόνια μετά, οι συνθήκες στο εσωτερικό του Ήλιου επέτρεψαν την εκκίνηση θερμοπυρηνικών αντιδράσεων σύντηξης στον πυρήνα του. Το ηλιακό σύστημα θα έχει αυτή την μορφή που έχει σήμερα μέχρι ο Ήλιος να εξελιχθεί σε ερυθρό γίγαντα. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε περίπου 5 δις χρόνια από σήμερα.

9 τΕΛΟΣ MONOCEROS


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google